יום שני, 2 בינואר 2023

תזונה שבסיסה מזונות שלמים מקטינה נטייה למחלות לב וכלי דם - קובי עזרא

תזונה שבסיסה מזונות שלמים ובעיקר מהצומח עשויה לצמצם את הנטייה לפתח מחלות לב וכלי דם. שלום כאן קובי עזרא המומחה שלכם לרפואה נטורופטית ובריאות טבעית. 

תזונה שבסיסה הם מזונות שלמים מהצומח, צריכת דגנים מלאים, פירות, ירקות, אגוזים וקטניות, תה וקפה ושמנים צמחיים שאינם מחומצנים, עשויה להשפיע לטובה על בריאות הלב וכלי הדם בדרך מגוון מסלולים ביולוגיים פוטנציאליים, כמו למשל: 

תזונה עשירה בסיבים תזונתיים, רמה גבוהה של נוגדי חמצון לרבות ויטמינים ומינרלים, צפיפות קלוריות נמוכה. 

כתוצאה מכך נקבל השפעה של סיוע לירידה במשקל, עקב צפיפות הנמוכה של הקלוריות, גם שיפור באיזון הבקרה הגליקמית עקב תכולת הסיבים. 

ירידה בנטייה ללחץ דם גבוה, עקב צריכה נמוכה של נתרן ומלח שולחן, והגברת צריכת רכיבים חיוניים, כמו: מגנזיום, אשלגן וכו'. 

שיפור בפרופיל השומנים בדם, עקב צריכה מוגברת של סיבים תזונתיים, נוגדי חמצון וחומות שומן בלתי מחומצנות. 

עקב כך נקבל שיפור בבריאות כלי הדם וירידה בפעילות הפרו-דלקתית, כך נצמצם את הנטייה למחלות לב וכלי דם.

בנוסף עקב צריכת הסיבים התזונתיים, שיפור פעילות ופרופיל המיקרוביום, אחרי הכל מסתבר שחיידקי המעיים מעורבות בוויסות פעילות של מחלות שונות ורבות. 

אם יש לכם שאלות אתם מוזמנים לשאול אותי כאן בתגובות והשמחה אשיב לכם. 


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה