יום שלישי, 9 באוגוסט 2016

ויטמין D, חשיפה לשמש ומקורות במזון

ראיון עם ד"ר קובי עזרא הסבר קצר על ויטמין D, חשיפה לשמש ומקורות במזון.

http://diet2all.net/

ככל שצבע עורנו כהה יותר כך אנו זקוקים ליותר זמן חשיפה לשמש בכדי לייצר את אותה כמות ויטמין D בדומה לבהירי העור.






לכן אנשים בהירי עור זקוקים לחשיפה קצרה יותר לשמש בהשוואה בהשוואה לכהי עור בכדי לצור את אותה הכמות ויטמין D.

אז אילו מקורות קיימים לויטמין D?

ויטמין D אנו יכולים לקבל מהמזון,

למשל מעולם הצומח ניתן לקבל ויטמין D2, כגון: אגוזים ושמנים צמחיים.

ויטמין D3 מעולם החי, כגון: ביצים ומוצרי חלב.

וכאמור מחשיפה לשמש.



למעשה כ- 90% מצריכת ויטמין D אנו עשויים לקבל מהשמש ורק 10% מהמזון. אך יש להוסיף ולומר כי שככל שאנו מזדקנים ייצור הויטמין בעת החשיפה לשמש פוחתת.



ויטמין D הנוצר מקרינת ה- UVB, כתוצאה מ-7-הידרו-כולסטרול המצוי בעורנו. וירידה בחומר הנ"ל יגרום לירידה בייצור היוטמין. כך בהמשף גופנו ממיר את הויטמין לפעיל בכבד ובכליות.



כמו כן יש לומר שמסנני קרינה מונעים את יצירת ויטמין D בכ- 98%.



למעשה מחקרים מראים שחשיפת אנשים צעירים בבגד ים לשמש ועד למצב של אדמומיות העור שנמשכת עד יממה, הם מייצרים כמויות אסטרונומיות של כ-2.000UI ויטמין D. זאת בהשוואה לתוספי תזונה שמנה ממוצעת מכילה לרוב 400 IU.

יטמין D והשרירים ברקמות השרירים ישנם רצפטורים לויטמין D, כך למעשה נמצא שחסרים בויטמין D גורם לירידה במסת השרירים.



ויטמין D למניעת מצבי חולי

האם ויטמין D מסייע במצבי חולי שונים? נמצא כי לויטמין D ישנה השפעה מטיבה על מצבי לחץ דם גבוה, מחלות לב וכלי דם לרבות טרשת עורקים, מחלות אוטואימוניות, סרטן מעי גס, פרוסטטה והשד.



ישנן עדויות שחסרים של ויטמין D מגבירים את הנטייה למחלות לב (בעכברים - אי ספיקת לב).



מחקרים קטנים הראו שטיפול ב-800IU ויטמין D ליום גרמה לירידה במצבי יתר לחץ דם.



מקורות לויטמין D

מקורות הכי טובים לויטמין D הם: בעיקר בדגים שמנים, מוצרי חלב של בעלי חיים שנחשפו לשמש, ובכבד.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה