חמצון כולסטרול מגביר טרשת עורקים, תזונה למניעת מחלות לב וכלי דם, עם דר' קובי עזרא Ph.D
ותודות לאתר: http://diet2all.net
כש-HDL ו-LDL מיוצרים בצורה מאוזנת ועובדים בתיאום- הכל טוב, ויש לומר כי אין דבר כזה "כולסטרול רע" או "כולסטרול טוב", היות וכולם טובים ונחוצים. אך הבעיה ההתחלתית לרוב מתחילה כשישנו ייצור עודף של "מארזי" LDL וחוסר ב"מארזי" HDL, דבר הגורם להצטברות של LDL בזרם הדם.
היווצרות הפלאק נדרשים מספר תנאים נוספים ובעיקר חמצון של ה-LDL-כולסטרול. תהליכי חמצון מוגברים הנוצרים בגופנו כתוצאה מהצטברות של רדיקלים חופשיים בכלי הדם, גורם לשינוי במבנה הליפו-פרוטאין והכולסטרול ומאפשר את הצטברותו בתוך מקרופגים (תאי דם לבנים- תאי החיסון), היוצרים פלאק טרשתי בעורקים.
ותודות לאתר: http://diet2all.net
כש-HDL ו-LDL מיוצרים בצורה מאוזנת ועובדים בתיאום- הכל טוב, ויש לומר כי אין דבר כזה "כולסטרול רע" או "כולסטרול טוב", היות וכולם טובים ונחוצים. אך הבעיה ההתחלתית לרוב מתחילה כשישנו ייצור עודף של "מארזי" LDL וחוסר ב"מארזי" HDL, דבר הגורם להצטברות של LDL בזרם הדם.
היווצרות הפלאק נדרשים מספר תנאים נוספים ובעיקר חמצון של ה-LDL-כולסטרול. תהליכי חמצון מוגברים הנוצרים בגופנו כתוצאה מהצטברות של רדיקלים חופשיים בכלי הדם, גורם לשינוי במבנה הליפו-פרוטאין והכולסטרול ומאפשר את הצטברותו בתוך מקרופגים (תאי דם לבנים- תאי החיסון), היוצרים פלאק טרשתי בעורקים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה