יום שישי, 8 ביולי 2016

קקאו נוגדי חמצון ובריאות הגוף

בקקאו כמות כמעט כפולה של חומרים נוגדי-חמצון מאשר ביין אדום, ופי שלושה יותר מבתה ירוק.

תאוברומין (Theobromine) הוא אלקלואיד מריר של צמח הקקאו, ולכן מצוי בשוקולד. השייך לקבוצת התרכובות מתילקסנטין, הכוללת גם את התרכובות הדומות קפאין ותאופילין.

בכמויות גדולות מדי התאוברומין בשוקולד רעיל לחיות כגון: סוסים, כלבים ותוכים משום שהם אינם מסוגלים לפרק אותו באופן יעיל. התאוברומין עלול להתקיים במחזור הדם שלהם במשך 20 שעות (בניגוד לשעתיים שלוש בבני אדם) ולגרום להתקף אפילפטי, התקף לב, דימומים פנימיים ולעיתים למוות.

הקקאו (גם השוקולד) מכיל חומר ממריץ כאמור הנקרא: תאוברומין, כמויות קטנות של אנאנדמיד שהוא מוליך עצבי כמו גם קפאין וטריפטופן בכמויות קטנות. השוקולד ידוע גם כחומר ממריץ מאוד אפקטיבי לסוסים, ולכן השימוש בשוקולד נאסר לפני מרוצי סוסים בדומה לסמים בספורט.

האלקלואיד תאוברומין שבקקאו עשוי להקל על מצבי שיעול תורדני. כמו כן, נמצא שצריכת כמות קטנה של שוקולד בכל יום, עשויה להפחית במידה נכרת את הסיכון ללקות בשבץ מוחי והתקף לב. והכי חשוב לציין שבדובר בשוקולד מריר!.

קקאו נחשב למקור מצויין למינרל מגנזיום, מכיל ריכוז הגבוה של נוגדי חמצון. עשיר במינרלים חיוניים כגון: מנגן, וונדיום, ברזל, אבץ, נחושת, כרומיום וחומרים נוספים כאמור תאוברומין וטריפטופן המרגירים את הנוירוטרנסמיטור סרוטונין ואננדמייד "הורמון האושר" וכו'...



הקקאו טוב ללב ולמוח - לא לחינם השתמשו בו בני שבט המאיה, לפני טקסים ולפני הצייד וזאת בכדי לשפר את החיבור שבין הגוף לנפש. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה