דילוג לתוכן הראשי

תנגודת לאינסולין, סוכרת והשמנה מהם הסימנים? וכיצד מטפלים?

קובי עזרא Ph.D מספר על תנגודת לאינסולין, סוכרת והשמנה מהם הסימנים של התנגדות הגוף לאינסולין?, ואיך מטפלים במצב?. http://diet2all.net









הבנת המנגנונים הסלולאריים של עמידות גופנו לאינסולין מסייעת לנו לבחור התערבות טיפולית יעילה יותר לטיפול ומניעת מצבי טרום סכרת סוכרת מסוג 2. עמידות לאינסולין קיימת ברקב אנשים שמנים ובסוכרתיים. מספר מחקרים מצאו כי פרוטוקול דיאטה של עמידות לאינסולין ופעילות גופנית יכולים לשנות את מסלולי האיתות לאינסולין ולעכב את תחילת ההתנגדות לאינסולין.



ההערכה היא כי מספר הסובלים מסוכרת בעולם יוכפל מכ- 190 מיליון ל- 325,000,000 במהלך 25 השנים הבאות. ברור כי אנחנו צריכים להקדיש יותר תשומת לב הרגלי החיים שלנו ולעשות כמה שינויים. דיאטת עמידות לאינסולין, בדומה לתוכנית דיאטה סוכרתית, מסייעת לך לאבד משקל עודף ולסדר את רמות האינסולין בדם כדי להפחית את הסיכון לפתח סוכרת וסוכרת.- Insulin resistance.



ההתנגדות לאינסולין ודיאטה

מחקרים מראים כי הגורם העיקרי להתנגדות לאינסולין הוא עודף משקל, במיוחד שומן עודף סביב המותניים. למרבה המזל, ירידה במשקל יכולה לעזור לגוף להגיב טוב יותר לאינסולין. התוכנית למניעת סוכרת ומחקרים גדולים אחרים מצביעים על כך שאנשים הסובלים מעמידות לאינסולין ומצב טרום סוכרת יכולים לעיתים קרובות למנוע או לעכב את התפתחות הסוכרת זאת על ידי שינוי התזונה שלהם כדי לעקוב אחר דיאטת עמידות לאינסולין, יחד עם ירידה במשקל.



להגביל את הפחמימות

מחקר שפורסם על סוכרת, תסמונת מטבולית והשמנת יתר טוען כי מעקב אחר צריכת פחמימות, בין אם על ידי ספירת פחמימות או הערכה המבוססת על חוויה אישית, נשארת אסטרטגיה מרכזית בהשגת שליטה על העומס בגליקמי. למרות שניתן לשלב את ספירת הפחמימות, לבריאות טובה, פחמימות מהירקות, פירות, דגנים מלאים, קטניות ומוצרי חלב עדיפות על פני מקורות פחמימות אחרים, במיוחד אלה המכילים שומנים הוסיף, סוכרים או נתרן.



כשזה מגיע ממוצרי קמח התבואה, מומלץ לצרוך גרגרים בכל הצורות שלהם במקום בצורת קמח בגלל הקמח נוטה להגדיל את עמידות האינסולין. 

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

קריאטין לבריאות הנפש והגוף - אנטי אייג'ינג, קובי עזרא

האם קריאטין מסייע לבריאות הנפש והגוף האידאלית - אנטי אייג'ינג. קריאטין משמש בעיקר ספורטאים ומפתחי גוף לצורך שיפור כוח השרירים והביצועים הספורטיבים, אך היתרונות שלו הם מעבר לספורט, במיוחד כשמדובר באנטי אייג'ינג ובשיפור הבריאות הכללית.  שימור מסת שריר - ככל שאנו מתבגרים, אנו מאבדים באופן טבעי מסת שריר וחוזק, מצב המכונה סרקופניה. המצב הנ"ל הוא גורם מרכזי בניידות וסיכון מוגבר לנפילות ושברים כתוצאה מכך. קריאטין עוזר ע"י תמיכה במטבוליזם האנרגתי של תאי השריר ומקל על התכווצויות שרירים יעילה יותר. שמאפשר שמירה על מסת שריר רזה , אפילו אצל מבוגרים יותר שאולי לא עוסקים באימונים בעצימות גבוהה. תפקוד קוגניטיבי טוב יותר  מחקרים חדשים מראים שתוספי קריאטין עשויים להועיל לבריאות המוח. מכיוון שהמוח דורש כמויות גבוהות של אנרגיה, קריאטין ממלא תפקיד בהבטחת האנרגיה של התאים כדי לבצע משימות ביעילות. מחקרים מראים שקריאטין עשוי לשפר את התפקוד הקוגניטיבי, במיוחד באוכלוסיות מזדקנות, ע"י שיפור הזיכרון, זמני התגובה והבהירות המנטלית. שיכול להיות בעל ערך בהפחתת ירידה קוגניטיבית הקשורה לגיל. אנ...

ויטמין D ובריאות המוח - מה הקשר? קובי עזרא

ויטמין D ובריאות המוח : מחקר רנדומיזציה תצפיתית ומנדלית. רמה גבוה יותר של ויטמין D הוצע כבעל השפעות מועילות על בריאות המוח. המטרה הייתה לחקור את הקשר בין 25-הידרוקסיויטמין D [25(OH)D], תכונות הדמיה עצבית, והסיכון לדמנציה ושבץ מוחי. {1} מחסור ויטמין d  היה קשור לסיכון מוגבר לדמנציה ושבץ מוחי, עם הקשר החזק ביותר לאלו עם 25(OH)D <25 nmol/L (לעומת 50-75.9 nmol/L; HR מותאם: 1.79; 95% CI: 1.57, 2.04 ו-HR: 1.40; 95% CI: 1.26, 1.56, בהתאמה).  ניתוחי MR לא ליניאריים אישרו את השפעת הסף של 25(OH)D על דמנציה, כאשר הסיכון צפוי להיות גבוה ב-54% (95% CI: 1.21, 1.96) עבור המשתתפים ב-25 ננומול/ליטר בהשוואה ל-50 ננומול/ליטר. 25(OH)D לא היה קשור לתוצאות הדמיה עצבית או לסיכון לשבץ בניתוחי MR. נתח השפעה פוטנציאלי מצביע על כך שניתן למנוע 17% (95% CI: 7.22, 30.58) מדמנציה על ידי הגדלת 25(OH)D ל-50 ננומול/ליטר. ה מסקנות : רמה נמוכה של ויטמין D הייתה קשורה לתוצאות הדמיה עצבית ולסיכונים לדמנציה ושבץ מוחי גם לאחר התאמה מקיפה של משתנים. ניתוחי MR תומכים בהשפעה סיבתית של מחסור בוויטמין D על דמנציה אך ל...

איזה מגנזיום הכי יעיל?, קובי עזרא

ההבדלים בין סוגי תוספי המגנזיום השונים נובעים בעיקר משיטות הספיגה והיציבות שלהם, המשפיעות על הזמינות הביולוגית (bioavailability) בגוף. להלן פירוט המאפיינים העיקריים של כל צורה, מבוסס על מחקרים וטכנולוגיות קיימות.. 1.  מגנזיום ליפוזומלי (Liposomal Magnesium) המגנזיום עטוף במעטפת שומנית (ליפוזום), המגנה עליו מפירוק במערכת העיכול ומשפרת את ספיגתו בתאים דרך מיזוג עם קרומי התא. יתרונות : ספיגה יעילה יותר בהשוואה לצורות מסורתיות (כמו מגנזיום אוקסיד או ציטרט), בזכות הגנה מפני חומצות קיבה ואנזימי עיכול. מפחית תופעות לוואי גסטרואינטסטינליות (כמו שלשול), שכן המגנזיום משתחרר באופן מדורג. מחקרים מוכיחים כי ליפוזומים מעלים רמות מגנזיום בפלזמה וברקמות ביעילות גבוהה. חסרונות : ייצור יקר יותר, ותלוי באיכות הליפוזומים (גודל ויציבות). 2.  מגנזיום בננוטכנולוגיה (Nano-Magnesium) חלקיקי מגנזיום בגדלים ננומטריים (1-100 ננומטר), המגדילים את שטח הפנים ומשפרים מסיסות וספיגה במעי. יתרונות : ספיגה מהירה ויעילה דרך מחסומי רירית המעי, בזכות גודלם הזעיר. פוטנציאל להגעה לרקמות עמוקות יותר (למשל, מוח או עצמ...