דילוג לתוכן הראשי

איך לרדת במשקל ולא להיתקע? להרזות נכון!

איך לרדת במשקל מבלי להיתקע עם קובי עזרא Ph.D, סיבות לעצירת הירידה במשקל. תודות לאתר: http://diet2all.net







סיבות לעצירת הירידה במשקל ובאחוזי השומן?

היום נספר לכם על מספר גורמים העשויים לגרום לנו לעצירת הירידה במשקל ובאחוזי
השומן? ועל הטעויות הנפוצות שרבים עושים... ונתחיל מ: 

1.המנעות מצריכת קפאין
צריכת קפאין היא דרך טובה להעלות את קצב חילוף
החומרים שלכם, ונציין שצריכתו היומית עשויה להגביר את חילוף החומרים בכ- 5 עד 8%. הקפאין מזרז את תהליך הליפוליזה. ליפוליזה היא התגובה שגופנו משחרר חומצות שומן לזרם הדם בכדי ליצור אנרגיה, כלומר שריפת שומנים.

2.למתאמנים מומלץ לקצר את זמני המנוחות בין הסטים, ובנוסף הוסיפו
10 דקות נוספות לאימוני סיבולת הלב ריאה.
מבחינת האימון האנאירובי, כלומר משקולות וכו', ההמלצה הכללית היא להגביר את טווח החזרות במקביל לצימצום זמני המנוחה. ומומלץ לשחק במשקלי האימון בטווחי החזרות בטווח של 6 עד 20 לרוב.

3.הארוחותדלות מדי בחלבונים
החלבון הוא מרכיב חיוני חקיום החיים וכמובן השרירים, כדי להאיץ את ניצול השומנים לאנרגיה, כ- 25% עד 30% מהקלוריות שבכל גרם חלבון נשרפים בתהליך
העיכול שלהם, לעומתם רק 6% עד 8% מהקלוריות שבפחמימות ינוצלו לאנרגיה בתהליך
הנ"ל. ואם נעשה את המתמטיקה אנו חוסכים 41 קלוריות בכל פעם שאנו מחליפים 50 גרם
חלבון בכמות שווה של פחמימות.
מכן ניתן להבין כי החלבון הינו מרכיב חיוני
המסייע להאיץ את ניצול השומן לאנרגיה.

4.אתם לא אוכלים מספיק
למרות שמפתה מאוד לדלג על ארוחות כדי לרדת במשקל באופן מהיר יותר,
אנו יכולים לגלות תוצאה הפוכה. כאשר אנו מלדלגים על ארוחה אנו צפויים להאט את חילוף
החומרים בגופנו. לכן גישה יעילה יותר היא לאכול יותר, ארוחות קטנות המפוזרות על
פני היום. לכן אלא שאוכלים כל 3 עד 4 שעות חשים שבעים יותר ואינם ניגררים לאכילת
יתר מוגזמת.

5.חוסר
שינה או שינה בלתי איכותית

חוסר שינה מפחית את היכולת המטבילית של הפחמימות וכך עולה הנטייה בתנגודת לאינסולין. לכן ניתן לומר כי שינה חשובה בדיוק כמו אכילה נכונה.

ואם יש לכם שאלות אתם מוזמנים לשאול אותנו כאן בתגובות למטה, אתם מוזמנים לשתף את החברים שלכם...

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

קריאטין לבריאות הנפש והגוף - אנטי אייג'ינג, קובי עזרא

האם קריאטין מסייע לבריאות הנפש והגוף האידאלית - אנטי אייג'ינג. קריאטין משמש בעיקר ספורטאים ומפתחי גוף לצורך שיפור כוח השרירים והביצועים הספורטיבים, אך היתרונות שלו הם מעבר לספורט, במיוחד כשמדובר באנטי אייג'ינג ובשיפור הבריאות הכללית.  שימור מסת שריר - ככל שאנו מתבגרים, אנו מאבדים באופן טבעי מסת שריר וחוזק, מצב המכונה סרקופניה. המצב הנ"ל הוא גורם מרכזי בניידות וסיכון מוגבר לנפילות ושברים כתוצאה מכך. קריאטין עוזר ע"י תמיכה במטבוליזם האנרגתי של תאי השריר ומקל על התכווצויות שרירים יעילה יותר. שמאפשר שמירה על מסת שריר רזה , אפילו אצל מבוגרים יותר שאולי לא עוסקים באימונים בעצימות גבוהה. תפקוד קוגניטיבי טוב יותר  מחקרים חדשים מראים שתוספי קריאטין עשויים להועיל לבריאות המוח. מכיוון שהמוח דורש כמויות גבוהות של אנרגיה, קריאטין ממלא תפקיד בהבטחת האנרגיה של התאים כדי לבצע משימות ביעילות. מחקרים מראים שקריאטין עשוי לשפר את התפקוד הקוגניטיבי, במיוחד באוכלוסיות מזדקנות, ע"י שיפור הזיכרון, זמני התגובה והבהירות המנטלית. שיכול להיות בעל ערך בהפחתת ירידה קוגניטיבית הקשורה לגיל. אנ...

ויטמין D ובריאות המוח - מה הקשר? קובי עזרא

ויטמין D ובריאות המוח : מחקר רנדומיזציה תצפיתית ומנדלית. רמה גבוה יותר של ויטמין D הוצע כבעל השפעות מועילות על בריאות המוח. המטרה הייתה לחקור את הקשר בין 25-הידרוקסיויטמין D [25(OH)D], תכונות הדמיה עצבית, והסיכון לדמנציה ושבץ מוחי. {1} מחסור ויטמין d  היה קשור לסיכון מוגבר לדמנציה ושבץ מוחי, עם הקשר החזק ביותר לאלו עם 25(OH)D <25 nmol/L (לעומת 50-75.9 nmol/L; HR מותאם: 1.79; 95% CI: 1.57, 2.04 ו-HR: 1.40; 95% CI: 1.26, 1.56, בהתאמה).  ניתוחי MR לא ליניאריים אישרו את השפעת הסף של 25(OH)D על דמנציה, כאשר הסיכון צפוי להיות גבוה ב-54% (95% CI: 1.21, 1.96) עבור המשתתפים ב-25 ננומול/ליטר בהשוואה ל-50 ננומול/ליטר. 25(OH)D לא היה קשור לתוצאות הדמיה עצבית או לסיכון לשבץ בניתוחי MR. נתח השפעה פוטנציאלי מצביע על כך שניתן למנוע 17% (95% CI: 7.22, 30.58) מדמנציה על ידי הגדלת 25(OH)D ל-50 ננומול/ליטר. ה מסקנות : רמה נמוכה של ויטמין D הייתה קשורה לתוצאות הדמיה עצבית ולסיכונים לדמנציה ושבץ מוחי גם לאחר התאמה מקיפה של משתנים. ניתוחי MR תומכים בהשפעה סיבתית של מחסור בוויטמין D על דמנציה אך ל...

איזה מגנזיום הכי יעיל?, קובי עזרא

ההבדלים בין סוגי תוספי המגנזיום השונים נובעים בעיקר משיטות הספיגה והיציבות שלהם, המשפיעות על הזמינות הביולוגית (bioavailability) בגוף. להלן פירוט המאפיינים העיקריים של כל צורה, מבוסס על מחקרים וטכנולוגיות קיימות.. 1.  מגנזיום ליפוזומלי (Liposomal Magnesium) המגנזיום עטוף במעטפת שומנית (ליפוזום), המגנה עליו מפירוק במערכת העיכול ומשפרת את ספיגתו בתאים דרך מיזוג עם קרומי התא. יתרונות : ספיגה יעילה יותר בהשוואה לצורות מסורתיות (כמו מגנזיום אוקסיד או ציטרט), בזכות הגנה מפני חומצות קיבה ואנזימי עיכול. מפחית תופעות לוואי גסטרואינטסטינליות (כמו שלשול), שכן המגנזיום משתחרר באופן מדורג. מחקרים מוכיחים כי ליפוזומים מעלים רמות מגנזיום בפלזמה וברקמות ביעילות גבוהה. חסרונות : ייצור יקר יותר, ותלוי באיכות הליפוזומים (גודל ויציבות). 2.  מגנזיום בננוטכנולוגיה (Nano-Magnesium) חלקיקי מגנזיום בגדלים ננומטריים (1-100 ננומטר), המגדילים את שטח הפנים ומשפרים מסיסות וספיגה במעי. יתרונות : ספיגה מהירה ויעילה דרך מחסומי רירית המעי, בזכות גודלם הזעיר. פוטנציאל להגעה לרקמות עמוקות יותר (למשל, מוח או עצמ...