דילוג לתוכן הראשי

אנטי אייג'ינג מאגוזים פיטוכימיקלים

הפוטנציאל לאנטי אייג'ינג של אגוזים עקב הרכב הפיטוכימיקלים (phytochemical), מנגנונים מולקולריים יציבות תרמית של תרכובות.


אגוזים נחשבים למזונות פונקציונליים מלאים, המכילים מאקרו ומיקרו-מינרלים בעלי ערך ביולוגי גבוה.

לתרכובות ביו-אקטיביות אלו ישנו אפקט סינרגיסטי במניעת ועיכובם של מחלות ופתולוגיות רבות הקשורות לעלייה בגיל (כגון: מחלות לב וכלי דם, שבץ מוחי, סוכרת מסוג 2, סוגים מסוימים של סרטן ועוד מספר מחלות נוירודגנרטיביות).

אגוזים מורכבים מרמה נמוכה של פחמימות, אך הם מכילים רמה גבוהה של חומצות שומן בריאות וחיוניות, בפרופורציה אופטימלית לפרופיל טוב יותר של השומנים בדם, כמו כן הם מהווים מקור טוב לחלבונים, עשירים בחומצות אמינו.
האגוזים מכילים כמויות משמעותיות של ויטמין E, מינרלים, פוליפנולים, ופיטוסטרולים (phytosterols).

האגוזים מכילים גם פוליפנולים, שהם פיטוכימיים רבי עוצמה, הפועלים כחומרים נוגדי חמצון ישירים ועקיפים, מפחיתים את התגובה הדלקתית, משפרים את הפרוטאוזיס ואת הביוגנזה המיטוכונדריאלית, מווסתים מסלולי איתות תא רבים, בעלי תפקיד מרכזי בציטופרוטקציה, ומפעילים Nrf2 / ARE, מטהרים את מערכת NFκB , המקדם פוטנציאלי כנגד סרטן, ולמנוע הזדקנות התא.

לחלק מהם ישנן השפעות senolytic, המתערב ומהפריע לאיתות מסלולים מאופיינים ע"י הגבלת קלוריות, ולהגן מפני קרינת ה-UV ו- photaging. יתר על כן, אגוזים טובים כפרביוטיים (prebiotics) וכך משפרים את המיקרוביוטה (microbiota) במעיים.

היציבות של תרכובות פוליפנוליות ופעילותן נוגדת החמצון יכולה להיות מושפעת משיטות הבישול, טמפרטורת האחסון ושיטות העיבוד שלאחר המסיק. הצריכה של אגוזים הוכחה כבר בצורה מדעית כמשפרת את תוחלת החיים והבריאות צריכים להיות חלק מתזונה בריאה בקרב קשישים.

מקור: Food Funct. 2018 Apr 4. doi: 10.1039/c7fo01967j. [Epub ahead of print]


פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

קריאטין לבריאות הנפש והגוף - אנטי אייג'ינג, קובי עזרא

האם קריאטין מסייע לבריאות הנפש והגוף האידאלית - אנטי אייג'ינג. קריאטין משמש בעיקר ספורטאים ומפתחי גוף לצורך שיפור כוח השרירים והביצועים הספורטיבים, אך היתרונות שלו הם מעבר לספורט, במיוחד כשמדובר באנטי אייג'ינג ובשיפור הבריאות הכללית.  שימור מסת שריר - ככל שאנו מתבגרים, אנו מאבדים באופן טבעי מסת שריר וחוזק, מצב המכונה סרקופניה. המצב הנ"ל הוא גורם מרכזי בניידות וסיכון מוגבר לנפילות ושברים כתוצאה מכך. קריאטין עוזר ע"י תמיכה במטבוליזם האנרגתי של תאי השריר ומקל על התכווצויות שרירים יעילה יותר. שמאפשר שמירה על מסת שריר רזה , אפילו אצל מבוגרים יותר שאולי לא עוסקים באימונים בעצימות גבוהה. תפקוד קוגניטיבי טוב יותר  מחקרים חדשים מראים שתוספי קריאטין עשויים להועיל לבריאות המוח. מכיוון שהמוח דורש כמויות גבוהות של אנרגיה, קריאטין ממלא תפקיד בהבטחת האנרגיה של התאים כדי לבצע משימות ביעילות. מחקרים מראים שקריאטין עשוי לשפר את התפקוד הקוגניטיבי, במיוחד באוכלוסיות מזדקנות, ע"י שיפור הזיכרון, זמני התגובה והבהירות המנטלית. שיכול להיות בעל ערך בהפחתת ירידה קוגניטיבית הקשורה לגיל. אנ...

ויטמין D ובריאות המוח - מה הקשר? קובי עזרא

ויטמין D ובריאות המוח : מחקר רנדומיזציה תצפיתית ומנדלית. רמה גבוה יותר של ויטמין D הוצע כבעל השפעות מועילות על בריאות המוח. המטרה הייתה לחקור את הקשר בין 25-הידרוקסיויטמין D [25(OH)D], תכונות הדמיה עצבית, והסיכון לדמנציה ושבץ מוחי. {1} מחסור ויטמין d  היה קשור לסיכון מוגבר לדמנציה ושבץ מוחי, עם הקשר החזק ביותר לאלו עם 25(OH)D <25 nmol/L (לעומת 50-75.9 nmol/L; HR מותאם: 1.79; 95% CI: 1.57, 2.04 ו-HR: 1.40; 95% CI: 1.26, 1.56, בהתאמה).  ניתוחי MR לא ליניאריים אישרו את השפעת הסף של 25(OH)D על דמנציה, כאשר הסיכון צפוי להיות גבוה ב-54% (95% CI: 1.21, 1.96) עבור המשתתפים ב-25 ננומול/ליטר בהשוואה ל-50 ננומול/ליטר. 25(OH)D לא היה קשור לתוצאות הדמיה עצבית או לסיכון לשבץ בניתוחי MR. נתח השפעה פוטנציאלי מצביע על כך שניתן למנוע 17% (95% CI: 7.22, 30.58) מדמנציה על ידי הגדלת 25(OH)D ל-50 ננומול/ליטר. ה מסקנות : רמה נמוכה של ויטמין D הייתה קשורה לתוצאות הדמיה עצבית ולסיכונים לדמנציה ושבץ מוחי גם לאחר התאמה מקיפה של משתנים. ניתוחי MR תומכים בהשפעה סיבתית של מחסור בוויטמין D על דמנציה אך ל...

איזה מגנזיום הכי יעיל?, קובי עזרא

ההבדלים בין סוגי תוספי המגנזיום השונים נובעים בעיקר משיטות הספיגה והיציבות שלהם, המשפיעות על הזמינות הביולוגית (bioavailability) בגוף. להלן פירוט המאפיינים העיקריים של כל צורה, מבוסס על מחקרים וטכנולוגיות קיימות.. 1.  מגנזיום ליפוזומלי (Liposomal Magnesium) המגנזיום עטוף במעטפת שומנית (ליפוזום), המגנה עליו מפירוק במערכת העיכול ומשפרת את ספיגתו בתאים דרך מיזוג עם קרומי התא. יתרונות : ספיגה יעילה יותר בהשוואה לצורות מסורתיות (כמו מגנזיום אוקסיד או ציטרט), בזכות הגנה מפני חומצות קיבה ואנזימי עיכול. מפחית תופעות לוואי גסטרואינטסטינליות (כמו שלשול), שכן המגנזיום משתחרר באופן מדורג. מחקרים מוכיחים כי ליפוזומים מעלים רמות מגנזיום בפלזמה וברקמות ביעילות גבוהה. חסרונות : ייצור יקר יותר, ותלוי באיכות הליפוזומים (גודל ויציבות). 2.  מגנזיום בננוטכנולוגיה (Nano-Magnesium) חלקיקי מגנזיום בגדלים ננומטריים (1-100 ננומטר), המגדילים את שטח הפנים ומשפרים מסיסות וספיגה במעי. יתרונות : ספיגה מהירה ויעילה דרך מחסומי רירית המעי, בזכות גודלם הזעיר. פוטנציאל להגעה לרקמות עמוקות יותר (למשל, מוח או עצמ...