יום חמישי, 11 ביוני 2020

תבלינים לבריאות אופטימלית קובי עזרא

על התבלינים הבריאותיים עם קובי עזרא. 

היתרונות הבריאותיים של עשבי תיבול קולינריים ותבלינים לתיבול המזון שנמצאים בשימוש במשך מאות שנים למטרות קולינריות ורפואיות.


תבלינים אינם רק משפרים את הטעם של המזון, הארומה והצבע של המזון, רטבים והמשקאות, אלא הם יכולים גם להגן מפני מחלות חריפות וכרוניות שונות.


יותר ויותר אנשים בעולם המערבי משתמשים בתבלינים וצמחי מרפא לשימוש תרופתי-רפואי וטיפולי - תרופתי, במיוחד עבור מצבים כרוניים שונים.


ישנן כיום עדויות רבות לכך שתבלינים ועשבי תיבול רבים הם בעלי פעילויות נוגדות חמצון, אנטי דלקתיות, אנטי-גרוריות, אנטי-קרצינוגיות, ומורידות גלוקוז וכולסטרול בדם, כמו גם תכונות המשפיעות על קוגניציה ומצב רוח.



מחקרים שנערכו בעשור האחרון דיווחו על המגוון המגוון של התכונות הבריאותיות שיש להם באמצעות המרכיבים הביו-אקטיביים שלהם, לרבות תרכובות המכילות: 

1. גופרית,

2. טאנינים,

3. אלקלואידים,

4. דיטרפנים פנוליות,

5. וויטמינים,

5. במיוחד פלבנואידים

6. ופוליפנולים.




תבלינים ועשבי תיבול כמו ציפורן, רוזמרין, מרווה, אורגנו וקינמון הם מקורות מצוינים לנוגדי חמצון עם התוכן הגבוה שלהם בתרכובות פנוליות.

ניכר כי צריכה תכופה של מאכלים חריפים קשרה גם לסיכון נמוך יותר למוות כתוצאה מסרטן ומחלות לב ואיסכמיה.


עם זאת, תפקידם בפועל של תבלינים ועשבי תיבול בשמירה על הבריאות, בפרט בכל הקשור להגנה מפני התפתחות מחלות כרוניות, לא תקשורתיות, אינו ברור כיום.


יתרונות פוטנציאליים על הבריאות של תבלינים ועשבי תיבול נפוצים, כגון: פלפל צ'ילי, קינמון, ג'ינג'ר, פלפל שחורכורכום, חילבה, רוזמרין ושום.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה