ישנן שתי צורות עיקריות של ויטמין K:
1. פילוקווינון, המכונה גם פיטונדיון, (ויטמין K1) המצוי בירקות עליים ירוקים כמו חסה, ברוקולי ותרד, ומהווה כ- 90% מוויטמין K בתזונה מערבית טיפוסית.
2. מנאקינונים (ויטמינים K2), המהווים כ-10% מצריכת ויטמין K2 מערבית וניתן לסנתז אותם במעי ע"י מיקרופלורה.
Menaquinones (MK-n: כאשר ה- n נקבע על ידי מספר שרשראות הצד של פרניל) ניתן למצוא גם בתזונה; MK-4 ניתן למצוא בבשר מן החי, MK-7, MK-8 ו- MK-9 נמצאים במוצרי מזון מותססים כמו גבינה, ונאטו הוא מקור עשיר ל- MK-7.
היתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של הוויטמין כוללים בריאות לב וכלי דם ועצמות, כאשר הנתונים תומכים גם בתפקיד בבריאות הערמונית ובתועלות הקוגניטיביות.
היתרונות הרחבים יותר של ויטמין K הודגשו גם במחקר שנערך בשנת 2009 על ידי ג'ויס מקאן, דוקטורט, וברוס איימס, דוקטורט, ממכון המחקר אוקלנד בבית החולים לילדים.
היתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של הוויטמין המשותף בריאות לב וכלי דם ועצמות, כאשר הנתונים תומכים גם בתפקיד בבריאות הערמונית ובתועלות הקוגניטיביות.
היתרונות הרחבים יותר של ויטמין K הודגשו גם במחקר שנערך בשנת 2009 ע"י ג'ויס מקאן, דוקטורט, וברוס איימס, דוקטורט, ממכון המחקר אוקלנד בבית החולים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה