דילוג לתוכן הראשי

חסרונות של אכילת סוכר, קובי עזרא

להלן עשרת החסרונות של אכילת סוכר, שלום אני קובי עזרא הנטורופת שלכם. 

1. השמנה: מזונות ומשקאות ממותקים לרוב עשירים בקלוריות אך דלים בחומרים מזינים. לכן צריכתם באופן קבוע יכולה לתרום לעלייה במשקל ולהשמנה, במיוחד כאשר אינה מאוזנת עם פעילות גופנית.

2. סיכון מוגבר למחלות כרוניות: תזונה עשירה בסוכר נקשרה לסיכון מוגבר למחלות כרוניות כגון סוכרת מסוג 2, מחלות לב וסוגים מסוימים של סרטן.

3. בעיות בבריאות השיניים: סוכר מקדם צמיחת והתרבות חיידקים המזיקים בפה, דבר שעשוי להוביל לחורים בשיניים. צריכה תכופה של מזון ומשקאות ממותקים עלולה לשחוק את אמייל השיניים ולגרום לבעיות בבריאות הפה.

4. נפילות אנרגיה: בעוד שמזונות מתוקים יכולים לספק אנרגיה מהירה, הם מובילים לרוב לנפילת אנרגיה ולתחושות עייפות זמן קצר לאחר צריכתם. הדבר יכול להשפיע לרעה על הביצועים הספורטיביים ועל הפרודוקטיביות היומיומית.

5. שינויים חדים ברמת הסוכר בדם: מזונות ממותקים גורמים לעלייה מהירה ברמות הסוכר בדם, ולאחר מכן לירידה מהירה. אפקט היו-יו עשוי לשבש את רמות האינסולין ולהוביל לתחושות רעב, עצבנות וקשיי ריכוז.

6. חוסר איזון תזונתי: מזונות עשירים בסוכרים מוספים לרוב מחליפים מזונות בריאים ועשירים ברכיבי תזונה בריאים. דבר שמוביל לחוסר איזון וחוסרים תזונתיים, כמו גם למחסור בוויטמינים, מינרלים וסיבים חיוניים.

7. מאפיינים ממכרים: הוכח שסוכר מפעיל מסלולי תגמול במוח, מה שמוביל לתשוקות ולהתנהגות פוטנציאלית דמוית התמכרות. דבר שיכול להקשות על השליטה בצריכתו ולגרום לאכילת יתר.

8. השפעה שלילית על בריאות הנפש: צריכת סוכר מופרזת נקשרה להפרעות במצב הרוח כגון דיכאון וחרדה. 

9. סיכון מוגבר למחלת כבד שומני: צריכת יתר של סוכר, במיוחד פרוקטוז, עלולה לתרום להתפתחות מחלת כבד שומני לא אלכוהולי (NAFLD), מצב המאופיין בהצטברות יתר של שומן בכבד.

10. הזדקנות מואצת: צריכת סוכר גבוהה עלולה לתרום להיווצרותם של תוצרים סופיים של גליקציה מתקדמים (AGEs), שהם תרכובות שעלולות לפגוע בקולגן ואלסטין בעור, מה שמוביל להזדקנות מוקדמת וקמטים.


פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

קריאטין לבריאות הנפש והגוף - אנטי אייג'ינג, קובי עזרא

האם קריאטין מסייע לבריאות הנפש והגוף האידאלית - אנטי אייג'ינג. קריאטין משמש בעיקר ספורטאים ומפתחי גוף לצורך שיפור כוח השרירים והביצועים הספורטיבים, אך היתרונות שלו הם מעבר לספורט, במיוחד כשמדובר באנטי אייג'ינג ובשיפור הבריאות הכללית.  שימור מסת שריר - ככל שאנו מתבגרים, אנו מאבדים באופן טבעי מסת שריר וחוזק, מצב המכונה סרקופניה. המצב הנ"ל הוא גורם מרכזי בניידות וסיכון מוגבר לנפילות ושברים כתוצאה מכך. קריאטין עוזר ע"י תמיכה במטבוליזם האנרגתי של תאי השריר ומקל על התכווצויות שרירים יעילה יותר. שמאפשר שמירה על מסת שריר רזה , אפילו אצל מבוגרים יותר שאולי לא עוסקים באימונים בעצימות גבוהה. תפקוד קוגניטיבי טוב יותר  מחקרים חדשים מראים שתוספי קריאטין עשויים להועיל לבריאות המוח. מכיוון שהמוח דורש כמויות גבוהות של אנרגיה, קריאטין ממלא תפקיד בהבטחת האנרגיה של התאים כדי לבצע משימות ביעילות. מחקרים מראים שקריאטין עשוי לשפר את התפקוד הקוגניטיבי, במיוחד באוכלוסיות מזדקנות, ע"י שיפור הזיכרון, זמני התגובה והבהירות המנטלית. שיכול להיות בעל ערך בהפחתת ירידה קוגניטיבית הקשורה לגיל. אנ...

ויטמין D ובריאות המוח - מה הקשר? קובי עזרא

ויטמין D ובריאות המוח : מחקר רנדומיזציה תצפיתית ומנדלית. רמה גבוה יותר של ויטמין D הוצע כבעל השפעות מועילות על בריאות המוח. המטרה הייתה לחקור את הקשר בין 25-הידרוקסיויטמין D [25(OH)D], תכונות הדמיה עצבית, והסיכון לדמנציה ושבץ מוחי. {1} מחסור ויטמין d  היה קשור לסיכון מוגבר לדמנציה ושבץ מוחי, עם הקשר החזק ביותר לאלו עם 25(OH)D <25 nmol/L (לעומת 50-75.9 nmol/L; HR מותאם: 1.79; 95% CI: 1.57, 2.04 ו-HR: 1.40; 95% CI: 1.26, 1.56, בהתאמה).  ניתוחי MR לא ליניאריים אישרו את השפעת הסף של 25(OH)D על דמנציה, כאשר הסיכון צפוי להיות גבוה ב-54% (95% CI: 1.21, 1.96) עבור המשתתפים ב-25 ננומול/ליטר בהשוואה ל-50 ננומול/ליטר. 25(OH)D לא היה קשור לתוצאות הדמיה עצבית או לסיכון לשבץ בניתוחי MR. נתח השפעה פוטנציאלי מצביע על כך שניתן למנוע 17% (95% CI: 7.22, 30.58) מדמנציה על ידי הגדלת 25(OH)D ל-50 ננומול/ליטר. ה מסקנות : רמה נמוכה של ויטמין D הייתה קשורה לתוצאות הדמיה עצבית ולסיכונים לדמנציה ושבץ מוחי גם לאחר התאמה מקיפה של משתנים. ניתוחי MR תומכים בהשפעה סיבתית של מחסור בוויטמין D על דמנציה אך ל...

איזה מגנזיום הכי יעיל?, קובי עזרא

ההבדלים בין סוגי תוספי המגנזיום השונים נובעים בעיקר משיטות הספיגה והיציבות שלהם, המשפיעות על הזמינות הביולוגית (bioavailability) בגוף. להלן פירוט המאפיינים העיקריים של כל צורה, מבוסס על מחקרים וטכנולוגיות קיימות.. 1.  מגנזיום ליפוזומלי (Liposomal Magnesium) המגנזיום עטוף במעטפת שומנית (ליפוזום), המגנה עליו מפירוק במערכת העיכול ומשפרת את ספיגתו בתאים דרך מיזוג עם קרומי התא. יתרונות : ספיגה יעילה יותר בהשוואה לצורות מסורתיות (כמו מגנזיום אוקסיד או ציטרט), בזכות הגנה מפני חומצות קיבה ואנזימי עיכול. מפחית תופעות לוואי גסטרואינטסטינליות (כמו שלשול), שכן המגנזיום משתחרר באופן מדורג. מחקרים מוכיחים כי ליפוזומים מעלים רמות מגנזיום בפלזמה וברקמות ביעילות גבוהה. חסרונות : ייצור יקר יותר, ותלוי באיכות הליפוזומים (גודל ויציבות). 2.  מגנזיום בננוטכנולוגיה (Nano-Magnesium) חלקיקי מגנזיום בגדלים ננומטריים (1-100 ננומטר), המגדילים את שטח הפנים ומשפרים מסיסות וספיגה במעי. יתרונות : ספיגה מהירה ויעילה דרך מחסומי רירית המעי, בזכות גודלם הזעיר. פוטנציאל להגעה לרקמות עמוקות יותר (למשל, מוח או עצמ...