יום שני, 6 במאי 2024

חסרונות של בוטנים וחמאת בוטנים, קובי עזרא

בעוד שאכילת בוטנים הם חטיף מזין בצריכה מתונה, ישנם כמה חסרונות הקשורים אליהם לרבות חמאת בוטנים. שלום כאן קובי עזרא המומחה שלכם לרפואה נטורופתית בריאות וכושר. 

בוטנים הם אחד האלרגנים הנפוצים ביותר, ואלרגיה לבוטנים יכולה להיות חמורה, אפילו מסכנת חיים עבור אנשים מסוימים. אנשים עם אלרגיה לבוטנים צריכים להימנע לחלוטין מבוטנים ומוצרי בוטנים.

בוטנים יכולים להיות רגישים לזיהום אפלטוקסין, המיוצר על ידי עובשים מסוימים הגדלים על בוטנים, במיוחד באקלים חם ולח. אפלטוקסינים הם חומרים מסרטנים ידועים ועלולים להוות סיכונים בריאותיים חמורים אם הם נצרכים בכמויות גבוהות.

בוטנים מכילים צפיפות קלורית כבוהה, מה שאומר שצריכתם בכמויות גדולות יכולה לתרום לעלייה במשקל אם לא מאוזנת עם היבטים אחרים של התזונה ואורח החיים שלך.

בוטנים מכילים אוקסלטים, שיכולים לתרום להיווצרות אבנים בכליות אצל אנשים רגישים. עם זאת, תכולת האוקסלט בבוטנים בדרך כלל נמוכה יותר בהשוואה למספר מזונות אחרים, וצריכה מתונה לא צפויה לגרום לבעיות ברוב האנשים.

בעוד שבוטנים מכילים שומנים בריאים, הם עשירים יחסית בחומצות שומן אומגה 6 בהשוואה לאומגה 3. חוסר איזון ביחס בין חומצות שומן אומגה 6 לאומגה 3 בתזונה יכול לתרום לדלקת ולבעיות בריאותיות אחרות אם לא מאוזן עם מקורות של חומצות שומן אומגה 3.

בנוסף לתכולת חומצות שומן ארוכות שעשויות להתחמצן ביתר קלות ובעיקר לאחר קלייתם, וכידוע מרבית הבוטנים קלויים. 

בוטנים הגדלים באופן קונבנציונלי עלולים להכיל שאריות חומרי הדברה, שעלולות להוות סיכונים בריאותיים אם הם נצרכים בכמויות גדולות לאורך זמן. בחירה בבוטנים אורגניים יכולה לסייע בהפחתת החשיפה לחומרי הדברה.

אם יש לכם שאלות רק תשאלו ובשמחה אשיב לכם :-) 


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה