שלום כאן קובי עזרא מומחה שלכם לרפואה נטורופטית, היום אספר לכם על היתרונות שבאכילת שקדים וסגולות הרפואיות שלהם בקצרה.
השקדים נחשבים כמקור עשיר של חומצות שומן בלתי רוויות, פוליפנולים פיטוכימים ונוגדי חמצון כויטמין E, בנוסף למינרלים מגנזיום, סידן ומנגן, וסיבים תזונתיים.
השקדים מצמצמים קמטים ופיגמנטציה בפנים. {1}
אכילת שקדים מסייעת להוריד רמות LDL-כולסטרול (ליפופרוטאין בצפיפות נמוכה), ולהגביר את רמות ה-HDL-כולסטרול (ליפופרוטאין בצפיפות גבוהה). זאת בנוסף לתכונות אנטי דלקתיות ונוגדות חמצון כך מגנים מפני טרשת העורקים הגורמות למחלות לב וכלי דם. {2}
שקדים עשויים לעזור בהורדת לחץ הדם הסיסטולי וכך לספק הגנה נוספת מפני מחלות לב.
שקדים מכילים מינרלים כמו: סידן ומגנזיום החיוניים לחיזוק העצמות וכך לצמצם את הנטייה לאוסטאופורוזיס (הידלדלות העצם על כל מרכיבה) התוקפת בעיקר נשים.
שקדים מסייעים לספיגת סוכרים איטית יותר וכך לגרום לעליות מתונות יותר של הסוכר בדם לאחר הארוחות, הדבר חשוב ביותר בקרב חולי סוכרת.
1. https://www.mdpi.com/2072-6643/13/3/785/htm?fbclid=IwAR2HwH84ML5iR9EKHmgiVzqtGXtd0lMk324FDbJL5l3Ycf849dqP3JGi5FM
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה