האם אכילת קטניות בריא?, האם אכילתם עשויה לצמצם את הנטייה למצבי חולי שונים?, שלום כאן קובי עזרא המומחה שלכם לרפואה נטורופטית ובריאות טבעית.
קטניות מכילות אחוז חלבון באופן יחסי, הקטניות מכילות רמה גבוהה של ויטמינים מקבוצת B, ומינרלים כמו: ברזל, אבץ, מגנזיום.
חלק מהקטניות מכילות פוליפנולים ונוגדי חמצון חזקים אחרים הודות לפיגמנטים שלהן, למשל בשעועית שחורה ועדשים שחורות יש רמה טובה של אנתוציאנין - שהוא פוליפנול שיש גם בפירות יער.
הקטניות מכילות גם כמות גבוהה של סיבים תזונתיים הקשורים למניעת מחלות רבות, החל מעצירויות ועד לצמצום הנטייה לפתח סוגי סרטן מסוימים ומחלות לב וכלי דם.
וכעת בקצרה על ההיבטים הבריאותיים של הקטניות על מערכות הגוף השונות, למשל:
צריכת קטניות מסייעות לשמור על בריאות המעיים, זאת עקב שיפור בהרכב המיקרוביום שהם למעשה אותם חיידקים ידידותיים ששוכנים אצלנו בבטן. בנוסף להפחתת מדדי הדלקת.
עלייה בייצור חומצות שומן קצרות שרשרת שמיוצרות בגופנו כאשר חיידקים "טובים" במעי מפרקים את הסיבים שבמזון. הן משמשות כמקור האנרגיה המרכזי לשכבת התאים, שעוטפת ומרפדת את המעי.
צריכת קטניות מסייעות לצמצום הנטייה להשמנה, שמירה על BMI והיקף מותניים תקינים, ושיפור בתחושת השובע ארוכת הטווח.
צריכת קטניות מסייעות לשמור על בריאות הלב וכי הדם, זאת ע"י צמצום ברמות כלל הכולסטרול וה- LDL כולסטרול - הנשא שמעביר כולסטרול מהפריפריה ושותל אותם בכלי הדם.
צריכת קטניות מפחיתה את לחץ הדם, הנחשב לאחד הגורמים לעלייה בסיכון למחלות לב וכלי דם.
צריכת קטניות מפחיתה מדדי דלקת כפי שכבר צייני כך מצמצת את חמצון הכולסטרול, וכידוע כולסטרול LDL מחומצן שוקע ביתר סאת בעוקרים.
צריכת קטניות מסייעות לאיזון מחלת הסוכרת, אכילת קטניות מסייעת בוויסות רמת הסוכר בדם וזאת עקב האינדקס הגליקמי הנמוך שלהם, כלומר שקצב חדירות הסוכר מהמעי למחזור הדם הוא איטי והדרגתי יותר למשל ההשוואה לאכילת דגנים.
כך אכילת קטניות מסייעות לווסת את רמת הסוכר הדם ולצמצם מצבי היפרגליקמיה והיפוגליקמיה וכך גם מפחיתים את רמת ה-HbA1c (המוגלובין מסוכרר או המוגלובין a1c).
וכמובן האמור כאן על רגל, אחת ואם יש לכם שאלות אתם מוזמנים שלאול אותי כאן בתגובות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה