דילוג לתוכן הראשי

דרכים טבעיות להגברת ייצור הקולגן למראה עור בריא יותר - קובי עזרא

דרכים טבעיות להגברת ייצור הקולגן למראה עור בריא יותר: ניתן לעשות זאת בעיקר ע"י: תזונה עשירה ברכיבים בוני קולגן, ומצד שני הימנעות מהרגלים שפוגעים בקולגן. שלום כאן קובי עזרא המומחה שלכם לבריאות וכושר. 

הקולגן הוא חלבון מרכזי בעור, השומר על גמישותו, חוזקו ומראהו הצעיר. עם הגיל, ייצור הקולגן פוחת, אך ניתן לעודד את הגוף לייצר אותו בצורה טבעית ע"י הרגלי חיים נכונים ותזונה מותאמת. 

תזונה עשירה ברכיבים בוני קולגן

ויטמין C: תומך בהמרת חומצות אמינו לקולגן. נמצא בפירות כמו תפוזים, קיווי, פירות יער, ובירקות כמו ברוקולי ופלפלים. 

ויטמין C הוא רכיב חיוני לייצור קולגן איכותי וחזק. הוא לא רק מאפשר את תהליך ההידרוקסילציה הנדרש ליציבות הקולגן, אלא גם מגן עליו מנזקי חמצון. הקפדה על צריכה מספקת של ויטמין C בתזונה משפרת את בריאות העור, הרקמות והריפוי הפיזיולוגי של הגוף.

חומצות אמינו: גליצין, פרולין וארגינין הם אבני הבניין של הקולגן. מצויים בעוף, דגים, ביצים ומרק עצמות.

חומצות האמינו המרכזיות לייצור קולגן הן פרולין, גליצין וליזין, עם תמיכה מארגינין וחומצות אמינו נוספות. תזונה עשירה בחלבונים מגוונים מספקת את חומרי הגלם הנדרשים לקולגן איכותי. כדי להבטיח ייצור קולגן מיטבי, חשוב גם לשלב בתפריט ויטמין C, אבץ ונוגדי חמצון.

אבץ: מינרל חשוב בתהליך ייצור הקולגן. נמצא בגרעיני דלעת, אגוזים, קטניות ובשרים רזים.
נוגדי חמצון: מגינים על תאי העור מפני נזקי רדיקלים חופשיים. נמצאים בירקות ירוקים, תה ירוק, אגוזים ושמן זית.

שתייה מספקת של מים

שמירה על לחות פנימית חשובה לתפקוד תקין של תאי העור ולתמיכה בייצור קולגן.

מרק עצמות

מקור טבעי לקולגן, גליצין וחומצה היאלורונית. שתייה קבועה של מרק עצמות יכולה לתרום משמעותית לשיפור העור.


תוספת ויטמינים ומינרלים מהתזונה

נחושת: עוזרת בקשירת הקולגן. מצויה בשוקולד מריר, גרעינים ואבוקדו.
חומצה היאלורונית: מצויה במזונות כמו תפוזים, בטטות וסויה.


הימנעות מהרגלים שפוגעים בקולגן

עישון: מפחית ייצור קולגן וגורם לנזק לעור.
חשיפה לשמש: קרינת UV שוברת את סיבי הקולגן. השתמשו בקרם הגנה.
צריכת סוכר מוגזמת: גליקציה (היקשרות סוכרים לחלבונים) פוגעת במבנה הקולגן.


עיסוי עור הפנים

עיסוי עדין ממריץ את זרימת הדם, תומך בחידוש תאי העור ומעודד ייצור קולגן.

שינה מספקת

בזמן השינה מתרחשים תהליכי שיקום ותיקון של רקמות, כולל ייצור קולגן.


פעילות גופנית

תורמת לזרימת דם טובה יותר לעור, שמספקת חמצן וחומרים מזינים לעידוד ייצור קולגן.


שימוש במרכיבים טבעיים על העור

אלוורה: מגרה ייצור קולגן ושומרת על הלחות.
שמן רוז-היפ או שמן ארגן: עשירים בחומצות שומן וויטמינים, משפרים את גמישות העור.


הימנעות ממצבי לחץ

מתח כרוני גורם לשחרור קורטיזול שמפחית ייצור קולגן. תרגול מדיטציה, יוגה ונשימות עמוקות מסייעים להפחתת הלחץ.



לסיכום: שמירה על תזונה נכונה, הרגלי חיים בריאים ושימוש נכון במרכיבים טבעיים יכולים לשמר ואף לשפר את ייצור הקולגן בגוף, ולהעניק לעור מראה צעיר ובריא יותר לאורך זמן.

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

קריאטין לבריאות הנפש והגוף - אנטי אייג'ינג, קובי עזרא

האם קריאטין מסייע לבריאות הנפש והגוף האידאלית - אנטי אייג'ינג. קריאטין משמש בעיקר ספורטאים ומפתחי גוף לצורך שיפור כוח השרירים והביצועים הספורטיבים, אך היתרונות שלו הם מעבר לספורט, במיוחד כשמדובר באנטי אייג'ינג ובשיפור הבריאות הכללית.  שימור מסת שריר - ככל שאנו מתבגרים, אנו מאבדים באופן טבעי מסת שריר וחוזק, מצב המכונה סרקופניה. המצב הנ"ל הוא גורם מרכזי בניידות וסיכון מוגבר לנפילות ושברים כתוצאה מכך. קריאטין עוזר ע"י תמיכה במטבוליזם האנרגתי של תאי השריר ומקל על התכווצויות שרירים יעילה יותר. שמאפשר שמירה על מסת שריר רזה , אפילו אצל מבוגרים יותר שאולי לא עוסקים באימונים בעצימות גבוהה. תפקוד קוגניטיבי טוב יותר  מחקרים חדשים מראים שתוספי קריאטין עשויים להועיל לבריאות המוח. מכיוון שהמוח דורש כמויות גבוהות של אנרגיה, קריאטין ממלא תפקיד בהבטחת האנרגיה של התאים כדי לבצע משימות ביעילות. מחקרים מראים שקריאטין עשוי לשפר את התפקוד הקוגניטיבי, במיוחד באוכלוסיות מזדקנות, ע"י שיפור הזיכרון, זמני התגובה והבהירות המנטלית. שיכול להיות בעל ערך בהפחתת ירידה קוגניטיבית הקשורה לגיל. אנ...

ויטמין D ובריאות המוח - מה הקשר? קובי עזרא

ויטמין D ובריאות המוח : מחקר רנדומיזציה תצפיתית ומנדלית. רמה גבוה יותר של ויטמין D הוצע כבעל השפעות מועילות על בריאות המוח. המטרה הייתה לחקור את הקשר בין 25-הידרוקסיויטמין D [25(OH)D], תכונות הדמיה עצבית, והסיכון לדמנציה ושבץ מוחי. {1} מחסור ויטמין d  היה קשור לסיכון מוגבר לדמנציה ושבץ מוחי, עם הקשר החזק ביותר לאלו עם 25(OH)D <25 nmol/L (לעומת 50-75.9 nmol/L; HR מותאם: 1.79; 95% CI: 1.57, 2.04 ו-HR: 1.40; 95% CI: 1.26, 1.56, בהתאמה).  ניתוחי MR לא ליניאריים אישרו את השפעת הסף של 25(OH)D על דמנציה, כאשר הסיכון צפוי להיות גבוה ב-54% (95% CI: 1.21, 1.96) עבור המשתתפים ב-25 ננומול/ליטר בהשוואה ל-50 ננומול/ליטר. 25(OH)D לא היה קשור לתוצאות הדמיה עצבית או לסיכון לשבץ בניתוחי MR. נתח השפעה פוטנציאלי מצביע על כך שניתן למנוע 17% (95% CI: 7.22, 30.58) מדמנציה על ידי הגדלת 25(OH)D ל-50 ננומול/ליטר. ה מסקנות : רמה נמוכה של ויטמין D הייתה קשורה לתוצאות הדמיה עצבית ולסיכונים לדמנציה ושבץ מוחי גם לאחר התאמה מקיפה של משתנים. ניתוחי MR תומכים בהשפעה סיבתית של מחסור בוויטמין D על דמנציה אך ל...

איזה מגנזיום הכי יעיל?, קובי עזרא

ההבדלים בין סוגי תוספי המגנזיום השונים נובעים בעיקר משיטות הספיגה והיציבות שלהם, המשפיעות על הזמינות הביולוגית (bioavailability) בגוף. להלן פירוט המאפיינים העיקריים של כל צורה, מבוסס על מחקרים וטכנולוגיות קיימות.. 1.  מגנזיום ליפוזומלי (Liposomal Magnesium) המגנזיום עטוף במעטפת שומנית (ליפוזום), המגנה עליו מפירוק במערכת העיכול ומשפרת את ספיגתו בתאים דרך מיזוג עם קרומי התא. יתרונות : ספיגה יעילה יותר בהשוואה לצורות מסורתיות (כמו מגנזיום אוקסיד או ציטרט), בזכות הגנה מפני חומצות קיבה ואנזימי עיכול. מפחית תופעות לוואי גסטרואינטסטינליות (כמו שלשול), שכן המגנזיום משתחרר באופן מדורג. מחקרים מוכיחים כי ליפוזומים מעלים רמות מגנזיום בפלזמה וברקמות ביעילות גבוהה. חסרונות : ייצור יקר יותר, ותלוי באיכות הליפוזומים (גודל ויציבות). 2.  מגנזיום בננוטכנולוגיה (Nano-Magnesium) חלקיקי מגנזיום בגדלים ננומטריים (1-100 ננומטר), המגדילים את שטח הפנים ומשפרים מסיסות וספיגה במעי. יתרונות : ספיגה מהירה ויעילה דרך מחסומי רירית המעי, בזכות גודלם הזעיר. פוטנציאל להגעה לרקמות עמוקות יותר (למשל, מוח או עצמ...