יום ראשון, 14 במאי 2017

אומגה 3 לבריאות חומצות שומן חיוניות DHA EPA - קובי עזרא

דר' קובי עזרא Ph.D מספר בקצרה על אומגה 3 (חומצות שומן DHA EPA) חשיבות לבריאות ומקורות בתזונה.

תודות לאתר: http://diet2all.net







אומגה-3 (ω-3) הינו שם כללי לתת קבוצה של חומצות שומן רב בלתי רוויות. ונציין שמחקרים הראו שאספקה מתאימה של אומגה-3 בתזונה שלנו קשורה להשפעות חיוביות על מצב בריאותנו, ולכן מצוי כתוסף תזונה שכיח בשימוש. ויש לציין שניתן לאכול את חומצות השומן הנ"ל בדיאטה שלנו, ומקורות טובים לאומגה-3 מסוג EPA ו-DHA הם דגי ים קרים.

מקורות טובים לאומגה-3 מסוג ALA שהם מהצןמח הם: מרווה מרושתת, זרעי פשתן, זרעי מרווה  צ'יה, אגוזי מלך, תרד ושמן קנולה.



חשוב לציין כי גופנו לא מסוגל לייצר חומצה אלפא-לינולנית, ולכן אנו חייבים לקבלה מהמזון. תפקידן העיקרי של חומצות שומן מסוג אומגה-3 הוא לשמור על גמישות נכונה של קרומי התאים, כך שקולטני התאים יוכלו לפעול בקליטה והעברת מסרים בצורה תקינה.

גופנו מסוגל לממיר שרשראות קצרות של חומצת שומן אומגה 3 לשרשראות ארוכות (כלומר EPA, DHA) אך יש לציין שחלק מהמחקרים, הראו שהיעילות נמוכה ביותר ועומדת על כ- 5% בקירוב.



לאומגה 3 ישנן השפעות בריאותיות חיוביות כהורדת רמות הטריגליצרידים בדם, כך לצמצום הסיכון למחלת לב כלילית.

הפחתת הסיכון למחלת הסרטן (קשר נמצא להפחתה בסרטן השד, מעי גס ופרוסטטה).

אנטי דלקתי ומקל על מצבים של דלקת מפרקים, טרשת עורקים ודלקות כרוניות, ולעיתים יכול להפחית רמות CRP גבוהות (המהווה מדד כללי למצבי דלקת).

השפעה נוגדת דיכאון.משפר את כושר הקשב והריכוז, במיוחד אצל ילדים. מסייע להתפתחות המוח בעוברים וילדים.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה