יום שבת, 10 באוגוסט 2024

האם מזון אורגני בריא יותר?, קובי עזרא

האם מזון אורגני בריא יותר? שלום כאן קובי עזרא המומחה שלכם לבריאות וכושר. 

אם נשווה בכמות רכיבי התזונה ההבדלים בין ירקות אורגניים ללא אורגניים היא זניחה. אך עם זאת נמצא ריכוז גבוה יותר של נוגדי חמצון בירקות ופירות אורגניים (בייחוד פוליפנולים), שהם בעלי יתרונות בריאותיים רבים. 

בנוסף אציין שבהשוואה לצריכת ירקות ופירות רגילים, המכילים יותר לחומרי הדברה שחלקם נמצאו קשורים בסרטן ובמחלות אחרות. 


מחקרים קליניים קצרי טווח לא מצאו יתרונות בריאותיים, אך במחקרים ארוכי טווח נמצא קשר בין צריכת ירקות ופירות למספר מצבים ספציפיים כגון פוריות, לימפומה מסוג non-Hodgkin ושיעור נמוך יותר של הסינדרום המטבולי. יש לציין שהמחקרים בתחום עדיין מעטים. {1}

חשוב לומר שמחקרים רבים הראו יתרונות בריאותיים בצריכת ירקות ופירות כמעט תמיד נעשו בקרב אלו שצרכו ירקות ופירות לא אורגניים, כלומר שאין ספק שצריכתם גם כאלו שעברו ריסוס בצורה קונבנציונלית, היא עדיפה על אי צריכתם בכלל.


מקורות
1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7019963/

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה