באמצע דצמבר 2019, התפשטה מחלה שנגרמה כתוצאה מזיהום בתסמונת הנשימה החריפה החריפה קורונווירוס -2 (SARS-CoV-2), שהחלה בוווהאן שבסין ברחבי הארץ ובמדינות רבות ברחבי העולם.
מספר הילדים הסובלים ממחלת וירוס Coronav-2019 (COVID-19) עלה גם הוא באופן משמעותי.
למרות שמידע בנוגע לאפידמיולוגיה של COVID-19 אצל ילדים הצטבר, דיווחים מקיפים רלוונטיים חסרים.
היתרונות הבריאותיים של עשבי תיבול קולינריים ותבלינים לתיבול המזון שנמצאים בשימוש במשך מאות שנים למטרות קולינריות ורפואיות.
תבלינים אינם רק משפרים את הטעם של המזון, הארומה והצבע של המזון, רטבים והמשקאות, אלא הם יכולים גם להגן מפני מחלות חריפות וכרוניות שונות.
יותר ויותר אנשים בעולם המערבי משתמשים בתבלינים וצמחי מרפא לשימוש תרופתי-רפואי וטיפולי - תרופתי, במיוחד עבור מצבים כרוניים שונים.
ישנן כיום עדויות רבות לכך שתבלינים ועשבי תיבול רבים הם בעלי פעילויות נוגדות חמצון, אנטי דלקתיות, אנטי-גרוריות, אנטי-קרצינוגיות, ומורידות גלוקוז וכולסטרול בדם, כמו גם תכונות המשפיעות על קוגניציה ומצב רוח.
מחקרים שנערכו בעשור האחרון דיווחו על המגוון המגוון של התכונות הבריאותיות שיש להם באמצעות המרכיבים הביו-אקטיביים שלהם, לרבות תרכובות המכילות:
1. גופרית,
2. טאנינים,
3. אלקלואידים,
4. דיטרפנים פנוליות,
5. וויטמינים,
5. במיוחד פלבנואידים
6. ופוליפנולים.
תבלינים ועשבי תיבול כמו ציפורן, רוזמרין, מרווה, אורגנו וקינמון הם מקורות מצוינים לנוגדי חמצון עם התוכן הגבוה שלהם בתרכובות פנוליות.
ניכר כי צריכה תכופה של מאכלים חריפים קשרה גם לסיכון נמוך יותר למוות כתוצאה מסרטן ומחלות לב ואיסכמיה.
עם זאת, תפקידם בפועל של תבלינים ועשבי תיבול בשמירה על הבריאות, בפרט בכל הקשור להגנה מפני התפתחות מחלות כרוניות, לא תקשורתיות, אינו ברור כיום.
יתרונות פוטנציאליים על הבריאות של תבלינים ועשבי תיבול נפוצים, כגון: פלפל צ'ילי, קינמון, ג'ינג'ר, פלפל שחור, כורכום, חילבה, רוזמרין ושום.
כוסמת עם קובי עזרא, על ההשפעות בריאותיות של הכוסמת.
פחמימות הן המרכיב התזונתי העיקרי של כוסמת. כמו גם חלבון ומינרליםשונים ונוגדי חמצון קיימים בכוסמת. הערך התזונתי של כוסמת נחשב לגבוה משמעותית בהשוואה לדגנים רבים אחרים.
מבחינת עובדות התזונה שיש ב-100 גרם של כוסמת גולמית הן: קלוריות: 343 10% חלבון: 13.3 גרם פחמימות: 71.5 גרם סוכר: 0 גרם סיבים: 10 גרם שומן: 3.4 גרם פחמימות כוסמת מורכבת בעיקר מפחמימות, המהוות כ- 20% מהגרסים המבושלים לפי משקל. הם מגיעים בצורה של עמילן, שהוא צורת האחסון העיקרית של פחמימות בצמחים.
כוסמת בעלת רמה נמוכה עד בינונית על פי האינדקס הגליקמי (GI) - מדד לאיזו מהירות המזון מעלה את רמת הסוכר בדם לאחר הארוחה - עלייה חדה ברמות הסוכר בדם אינה בריאה לנו.
הוכח שחלק מהפחמימות המסיסות בכוסמת, כמו fagopyritol ו- D-chiro-inositol, עוזרים למתן את עליית רמת הסוכר בדם לאחר הארוחות.
הסיבים שהכוסמת מכילה, יש לציין במדובר בכמות נאותה של סיבים, שגופנו אינו יכול לעכל.
לפי משקל, הסיבים מהווים 2.7% מהכוסמת המבושלת ומורכבים בעיקר מתאית ולגנין. הסיבים מרוכזים בקליפה, שמעטה את בגרגיר. הקליפה נשמרת בקמח כוסמת כהה, ומעניקה לו טעמו הייחודי. בנוסף, הקליפה מכילה עמילן עמיד, כלומר העמיד לעיכול בגופנו ולכן מסווג כסיבים.
עמילן עמיד מתוסס ע"י חיידקי מעיים במעי הגס. חיידקים מועילים אלו מייצרים חומצות שומן קצרות שרשרת (SCFAs), כמו: בוטירט. בוטיראט וחומצות שומן קצרות שרשרת אחרות משמשות לתזונת התאים אשר מצפים את המעי הגס שלנו, וכך משפרים את בריאות המעיים ומורידים את הסיכון לחלות בסרטן המעי הגס.
הכוסמת מכילה האומנם כמויות קטנות של חלבון. למעשה כמות החלבון מהווה 3.4% מכלל הכוסמת המבושלת.
אך יש לציין ולומר שעקב פרופיל חומצות האמינו המאוזן היטב, החלבון בכוסמת הוא איכותי מאוד. הוא עשיר במיוחד בחומצות האמינו ליזין וארגינין.
מציגים ודנים בהבנתנו הנוכחית את התפקידים החיוניים של ויטמינים במודולציה של מגוון רחב של תהליכים חיסוניים, כגון: הפעלת הלימפוציטים, ריבוי, בידול תאי T-helper, התאמת לימפוציטים ספציפית לרקמות, ייצור איזוטיפים של נוגדנים ספציפיים וויסות התגובה החיסונית.
לבסוף, דנים בפוטנציאל הקליני של מטבוליטים של ויטמין A וויטמין D לווסת תגובות חיסוניות ספציפיות לרקמות ולמניעה ו / או לטיפול בדלקת ובחיסון אוטומטי.
קובי עזרא Ph.D על אבץ נגד התקררות, האם אבץ מחזק את פעילות מערכת החיסון?, אבץ פיקולינט במזון מינרל חיוני?. האבץ הוא יסוד קורט מתכתי הנחוץ לבריאות הגוף, מהווה מרכיב באנזימים, וחיוני לתפקוד מערכת החיס...
פרוביוטיקה חיידקים טובים או ידידותיים וספירולינה. http://diet2all.net הפרוביוטיקה חיונית לתמיכה במערכת העיכול ולחיזוק מערכת החיסון. מסייעת לטיפול במחלות מערכת העיכול, לחיזוק מערכת החיסון ולצמצום ...
ההומאוסטזיס של אבץ נשלט לרוב באמצעות ביטוי ופעולה של "יבואנים" באבץ, "יצואנים" של אבץ (ZnT 1-10), וחלבונים המחייבים אבץ.
תכונות אנטי-דלקתיות ואנטי-אוקסידנטיות של אבץ תועדו זה מכבר, אולם המנגנונים הבסיסיים עדיין אינם ברורים לחלוטין.
כאן מדווחים על מנגנונים מולקולריים העומדים בבסיס התפתחות פנוטיפ פרו-דלקתי בזמן מחסור באבץ.
יתרה מזאת, מתארים את קשרים בין הומאוסטזיס של האבץ משתנה להתפתחות מחלות.
כתוצאה מכך, מתברר היתרונות של תוסף אבץ למערכת חיסונית לא תקינה.
מנגנונים בסיסיים אחראיים לוויסות איתות סלולרי ע"י שינויים בהומוסטזיס של המינרל אבץ. אפליה של שטף אבץ מהיר, "גלי אבץ" ביניים וסימני אבץ הומאוסטטיים מאוחרים יופלו. תיאור ההשפעות הקשורות בהומאוסטזיס באבץ על הפעלת מולקולות איתות מפתח כמו גם על שינויים אפיגנטיים, כלולים כדי להדגיש את תפקיד האבץ כשומר הסף של תפקוד החיסון.
Nutrients. 2017 Nov 25;9(12):1286. doi: 10.3390/nu9121286.
קובי עזרא Ph.D על אבץ נגד התקררות, האם אבץ מחזק את פעילות מערכת החיסון?, אבץ פיקולינט במזון מינרל חיוני?. האבץ הוא יסוד קורט מתכתי הנחוץ לבריאות הגוף, מהווה מרכיב באנזימים, וחיוני לתפקוד מערכת החיס...
מתי לקחת אבץ?, איזה אבץ מומלץ?, מה יותר טוב אבץ פיקולינט, ציטראט גלוקונאט או כלוריד?, אילו מזונות עם אבץ גבוה? עם קובי עזרא Ph.D דרושה רמה נאותה של המינרל אבץ לתפקוד תקין של התאים ולפיתוח תאי הזרע ...
מינרלים לבניית שרירים מניעת מחלות לב וסוכרת קובי עזרא Ph.D. מספר מילים קצר על המינרלים: אבץ - Zinc, מכנזיום - magnesium, מנגן - manganese, ונדיום - vanadium וכרום chromium. המינרלים אשר מסייעים לב...
קובי עזרא מספר על טסטוסטרון טבעי ואיך ניתן להגבירו ע"י תזונה?, טסטוסטרון למתאמנים, טסטוסטרון בספורט, איך להעלות טסטוסטרון, איך מעלים טסטוסטרון, איך להגביר טסטוסטרון, איך להעלות רמת טסטוסטרון, מעודד...
פיפרין פלפל, ביופרין Bioperine, פלפל שחור סגולות רפואיות (פלפל לבן סגולות) עם קובי עזרא PhD.
במשך אלפי שנים, התבלינים היו חלק בלתי נפרד מהתזונה האנושית והמסחר.
לאחרונה ההכרה הנרחבת בקשרים בין תזונה ובריאות מחזקת את חשיבותם התזונתית.
המרכיבים הביו-אקטיביים הקיימים בהם הם בעלי משמעות רבה בגלל פוטנציאלם הטיפולי כנגד מחלות שונות.
מספקים יתרונות פיזיולוגיים או מונעים מחלות כרוניות בנוסף לתזונה הבסיסית ונכללים לעתים קרובות בקטגוריית המזונות התפקודיים.
פלפל שחור (Piper Nigrum) מזון בריא חשוב בזכות המודולים שלו נוגדי חמצון, פוטנציאל מיקרוביאלי ומגן על מערכת העיכול.
פלפל שחור, עם פיפרין כמרכיב פעיל, מחזיק פיטוכימיה עשירה הכוללת גם שמן נדיף, אולורינס, ואלקלואידים.
סקירה שיטתית על פלפל שחור (Piper nigrum L): משימושים עממיים ליישומים פרמקולוגיים.
פלפל שחור, הנחשב כ"מלך התבלינים", הוא תבלין בשימוש נרחב שמוסיף טעם משלו למזון, ומשפר גם את הטעם של מרכיבים אחרים.
כמו גם, נבדק פייפר בשל תכונותיו הביולוגיות ותרכובות הפיטו הביו-אקטיביות שלו.
עם זאת, אין כל אוסף מעודכן של נתונים זמינים אלה כדי לספק פרופיל מלא של ההיבטים הרפואיים של פלפל שחור.
מחקר זה ניסה לבדוק באופן שיטתי נתונים מדעיים על השימושים המסורתיים, ההרכב הפיטוכימי והתכונות הפרמקולוגיות של פלפל שחור.
המדינה עם המספר הגבוה ביותר של דיווחים מסורתיים על הפלפל השחור לרפואה אנושית וגם וטרינרית הייתה הודו, בעיקר עבור הפרעות בווסת ובאוזן בגרון בהפרעות אנושיות ועיכול אצל בעלי חיים.
הזרעים והפירות שימשו לרוב, ואופן ההכנה המועדף עליו היה בצורת אבקה, כדורים או טבליות, והדבק.
כמו כן נמצא כי פייפר ניגרום ותרכובותיו הביו-אקטיביות בעלות תכונות פרמקולוגיות חשובות.
פעילות אנטי-מיקרוביאלית נרשמה כנגד מגוון רחב של פתוגנים באמצעות עיכוב של ביו-פילם, משאבות המפרקות חיידקים.
המחקרים דיווחו גם על השפעותיו הנוגדות חמצון כנגד סדרה של מיני חמצן וחנקן תגוביים, כולל נפיחות של אניון superoxide, מי חמצן, תחמוצת החנקן, DPPH, ABTS והפחתת ההשפעה נגד הברזל והמוליבדן (VI).
דווח על שיפור באנזימים נוגדי חמצון in vivo. Piper nigrum הציג גם השפעה נגד סרטן נגד מספר קווי תאים משד, מעי גס, צוואר הרחם והערמונית באמצעות מנגנונים שונים הכוללים ציטוטוקסיות, אפופטוזיס, אוטופאגיה והפרעה למסלולי איתות.
המאפיין האנטי-סוכרתי שלו אושר גם ב- vivo וגם בפעילות ההיפוליפידמית כפי שמעידים ירידה ברמת הכולסטרול, הטריגליצרידים והליפופרוטאין בצפיפות נמוכה ועלייה בשומנים בעלי צפיפות גבוהה.
פלפל שחור (Piper nigrum) יש גם השפעות אנטי דלקתיות, משכך כאבים, נוגדי פרכוסים ונוירו-פרוטקטיביים (הגנה על העצבים).
התרכובת הביואקטיבית העיקרית המזוהה בפלפל השחור היא פיפרין - piperine אם כי תרכובות אחרות קיימות גם כוללות חומצה פייפרית, piperlonguminine, pellitorine, piperolein B, piperamide, piperettine ו- (-) - kusunokinin, שהראו גם עוצמה ביולוגית.
מרבית המחקרים הפרמקולוגיים נערכו במבחנה (n = 60) ואילו רק 21 ניסויים קליניים in vivo ו- 1 נערכו.
מכאן שיותר ניסויים in vivo המשתמשים בגישה פרמקוקינטית ופרמקוקינטית יועילו.
כהערה חותכת, אין להתייחס לפלפל ניגרום רק כ"מלך התבלינים", אלא גם להתייחס אליו כחלק מממלכת חומרי התרופות, הכוללת מגוון רחב של תרכובות ביו-אקטיביות עם יישומים פוטנציאליים לתרופות תזונתיות.
חסר באבץ נפוץ וכשמתעלמים ממנו במדינות מפותחות, המופיע אצל תינוקות, ילדים ומתבגרים בתקופות גדילה קריטיות.
אבץ הוא מרכיב קורט חיוני בגוף האחראי לתפקודים מבניים, קטליטיים וביוכימיים רבים. מחסור באבץ קשור קשר הדוק עם מצבי דלקות בדרכי הנשימה, שלשול ודלקת עור.
מחסור קשה להגדיר אך ורק לפי רמתו בסרום, על המטפלים להשתמש בשילוב של רמות אבץ בסרום, בשילוב הצגת סימנים ותסמינים, וצריכה תזונתית, בכדי להעריך במדויק את סיכון החסר במינרל חשוב זה.