יום חמישי, 30 באפריל 2020

פיפרין פלפל שחור - קובי עזרא

פיפרין פלפל, ביופרין Bioperine, פלפל שחור סגולות רפואיות (פלפל לבן סגולות) עם קובי עזרא PhD.







במשך אלפי שנים, התבלינים היו חלק בלתי נפרד מהתזונה האנושית והמסחר.

לאחרונה ההכרה הנרחבת בקשרים בין תזונה ובריאות מחזקת את חשיבותם התזונתית.

המרכיבים הביו-אקטיביים הקיימים בהם הם בעלי משמעות רבה בגלל פוטנציאלם הטיפולי כנגד מחלות שונות.

מספקים יתרונות פיזיולוגיים או מונעים מחלות כרוניות בנוסף לתזונה הבסיסית ונכללים לעתים קרובות בקטגוריית המזונות התפקודיים.

פלפל שחור (Piper Nigrum) מזון בריא חשוב בזכות המודולים שלו נוגדי חמצון, פוטנציאל מיקרוביאלי ומגן על מערכת העיכול.

פלפל שחור, עם פיפרין כמרכיב פעיל, מחזיק פיטוכימיה עשירה הכוללת גם שמן נדיף, אולורינס, ואלקלואידים.





סקירה שיטתית על פלפל שחור (Piper nigrum L): משימושים עממיים ליישומים פרמקולוגיים.

פלפל שחור, הנחשב כ"מלך התבלינים", הוא תבלין בשימוש נרחב שמוסיף טעם משלו למזון, ומשפר גם את הטעם של מרכיבים אחרים.

כמו גם, נבדק פייפר בשל תכונותיו הביולוגיות ותרכובות הפיטו הביו-אקטיביות שלו.

עם זאת, אין כל אוסף מעודכן של נתונים זמינים אלה כדי לספק פרופיל מלא של ההיבטים הרפואיים של פלפל שחור.

מחקר זה ניסה לבדוק באופן שיטתי נתונים מדעיים על השימושים המסורתיים, ההרכב הפיטוכימי והתכונות הפרמקולוגיות של פלפל שחור.



המדינה עם המספר הגבוה ביותר של דיווחים מסורתיים על הפלפל השחור לרפואה אנושית וגם וטרינרית הייתה הודו, בעיקר עבור הפרעות בווסת ובאוזן בגרון בהפרעות אנושיות ועיכול אצל בעלי חיים.

הזרעים והפירות שימשו לרוב, ואופן ההכנה המועדף עליו היה בצורת אבקה, כדורים או טבליות, והדבק.

כמו כן נמצא כי פייפר ניגרום ותרכובותיו הביו-אקטיביות בעלות תכונות פרמקולוגיות חשובות.

פעילות אנטי-מיקרוביאלית נרשמה כנגד מגוון רחב של פתוגנים באמצעות עיכוב של ביו-פילם, משאבות המפרקות חיידקים.

המחקרים דיווחו גם על השפעותיו הנוגדות חמצון כנגד סדרה של מיני חמצן וחנקן תגוביים, כולל נפיחות של אניון superoxide, מי חמצן, תחמוצת החנקן, DPPH, ABTS והפחתת ההשפעה נגד הברזל והמוליבדן (VI).

דווח על שיפור באנזימים נוגדי חמצון in vivo. Piper nigrum הציג גם השפעה נגד סרטן נגד מספר קווי תאים משד, מעי גס, צוואר הרחם והערמונית באמצעות מנגנונים שונים הכוללים ציטוטוקסיות, אפופטוזיס, אוטופאגיה והפרעה למסלולי איתות.

המאפיין האנטי-סוכרתי שלו אושר גם ב- vivo וגם בפעילות ההיפוליפידמית כפי שמעידים ירידה ברמת הכולסטרול, הטריגליצרידים והליפופרוטאין בצפיפות נמוכה ועלייה בשומנים בעלי צפיפות גבוהה.

פלפל שחור (Piper nigrum) יש גם השפעות אנטי דלקתיות, משכך כאבים, נוגדי פרכוסים ונוירו-פרוטקטיביים (הגנה על העצבים).

התרכובת הביואקטיבית העיקרית המזוהה בפלפל השחור היא פיפרין - piperine אם כי תרכובות אחרות קיימות גם כוללות חומצה פייפרית, piperlonguminine, pellitorine, piperolein B, piperamide, piperettine ו- (-) - kusunokinin, שהראו גם עוצמה ביולוגית.

מרבית המחקרים הפרמקולוגיים נערכו במבחנה (n = 60) ואילו רק 21 ניסויים קליניים in vivo ו- 1 נערכו.

מכאן שיותר ניסויים in vivo המשתמשים בגישה פרמקוקינטית ופרמקוקינטית יועילו.



כהערה חותכת, אין להתייחס לפלפל ניגרום רק כ"מלך התבלינים", אלא גם להתייחס אליו כחלק מממלכת חומרי התרופות, הכוללת מגוון רחב של תרכובות ביו-אקטיביות עם יישומים פוטנציאליים לתרופות תזונתיות.



Crit Rev Food Sci Nutr. 2019;59(sup1):S210-S243. doi: 10.1080/10408398.2019.1565489. Epub 2019 Feb 11.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה