יום חמישי, 12 באפריל 2018

אנטי אייג'ינג מאגוזים פיטוכימיקלים

הפוטנציאל לאנטי אייג'ינג של אגוזים עקב הרכב הפיטוכימיקלים (phytochemical), מנגנונים מולקולריים יציבות תרמית של תרכובות.


אגוזים נחשבים למזונות פונקציונליים מלאים, המכילים מאקרו ומיקרו-מינרלים בעלי ערך ביולוגי גבוה.

לתרכובות ביו-אקטיביות אלו ישנו אפקט סינרגיסטי במניעת ועיכובם של מחלות ופתולוגיות רבות הקשורות לעלייה בגיל (כגון: מחלות לב וכלי דם, שבץ מוחי, סוכרת מסוג 2, סוגים מסוימים של סרטן ועוד מספר מחלות נוירודגנרטיביות).

אגוזים מורכבים מרמה נמוכה של פחמימות, אך הם מכילים רמה גבוהה של חומצות שומן בריאות וחיוניות, בפרופורציה אופטימלית לפרופיל טוב יותר של השומנים בדם, כמו כן הם מהווים מקור טוב לחלבונים, עשירים בחומצות אמינו.
האגוזים מכילים כמויות משמעותיות של ויטמין E, מינרלים, פוליפנולים, ופיטוסטרולים (phytosterols).

האגוזים מכילים גם פוליפנולים, שהם פיטוכימיים רבי עוצמה, הפועלים כחומרים נוגדי חמצון ישירים ועקיפים, מפחיתים את התגובה הדלקתית, משפרים את הפרוטאוזיס ואת הביוגנזה המיטוכונדריאלית, מווסתים מסלולי איתות תא רבים, בעלי תפקיד מרכזי בציטופרוטקציה, ומפעילים Nrf2 / ARE, מטהרים את מערכת NFκB , המקדם פוטנציאלי כנגד סרטן, ולמנוע הזדקנות התא.

לחלק מהם ישנן השפעות senolytic, המתערב ומהפריע לאיתות מסלולים מאופיינים ע"י הגבלת קלוריות, ולהגן מפני קרינת ה-UV ו- photaging. יתר על כן, אגוזים טובים כפרביוטיים (prebiotics) וכך משפרים את המיקרוביוטה (microbiota) במעיים.

היציבות של תרכובות פוליפנוליות ופעילותן נוגדת החמצון יכולה להיות מושפעת משיטות הבישול, טמפרטורת האחסון ושיטות העיבוד שלאחר המסיק. הצריכה של אגוזים הוכחה כבר בצורה מדעית כמשפרת את תוחלת החיים והבריאות צריכים להיות חלק מתזונה בריאה בקרב קשישים.

מקור: Food Funct. 2018 Apr 4. doi: 10.1039/c7fo01967j. [Epub ahead of print]


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה