מיוסטטין לפיתוח השרירים עם קובי עזרא Ph.D, הגברת המיוסטטין בתזונה. תודות ל: http://diet2all.net בסרטון הנ"ל מסופר על תזונה - רכיבי תזונה ופעילות גופנית ספורטיבית אשר מסייעים לדכא את ייצור המיוסטטין וכך להכביר את בניית השרירים בקרב ספורטאים ואנשים בפרט.
מוטציות בגן MSTN גורמות להיסטרופיה שרירית של מיוסטטין.
הגן MSTN מספק הוראות ליצירת חלבון הנקרא: מיוסטטין - Myostatin, הפעיל בשרירים המשמשים לתנועה, כלומר שרירי השלד.
החלבון הנ"ל מגביל את בניית השרירים, זאת בכדי לשמור על יציבות השרירים שלא יגדלו יותר מדי.
מוטציות שמפחיתים את הייצור של מיוסטטין פונקציונליות מובילים לגידול יתר של רקמת השריר.
דיכוי המיוסטטין הקשור היפרטרופיה של השרירים. אנשים עם מוטציה בשני העותקים של הגן MSTN בכל תא (homozygotes) יציגו הגדילה באופן משמעותית במסת השרירים ובכוח הפיזי. אנשים עם מוטציה בעותק אחד של הגן MSTN בכל תא (heterozygotes) גם יציגו גדילת שרירים - אך במידה פחותה.
קובי עזרא Ph.D מספר על תנגודת לאינסולין, סוכרת והשמנה מהם הסימנים של התנגדות הגוף לאינסולין?, ואיך מטפלים במצב?. http://diet2all.net
הבנת המנגנונים הסלולאריים של עמידות גופנו לאינסולין מסייעת לנו לבחור התערבות טיפולית יעילה יותר לטיפול ומניעת מצבי טרום סכרת סוכרת מסוג 2. עמידות לאינסולין קיימת ברקב אנשים שמנים ובסוכרתיים. מספר מחקרים מצאו כי פרוטוקול דיאטה של עמידות לאינסולין ופעילות גופנית יכולים לשנות את מסלולי האיתות לאינסולין ולעכב את תחילת ההתנגדות לאינסולין.
ההערכה היא כי מספר הסובלים מסוכרת בעולם יוכפל מכ- 190 מיליון ל- 325,000,000 במהלך 25 השנים הבאות. ברור כי אנחנו צריכים להקדיש יותר תשומת לב הרגלי החיים שלנו ולעשות כמה שינויים. דיאטת עמידות לאינסולין, בדומה לתוכנית דיאטה סוכרתית, מסייעת לך לאבד משקל עודף ולסדר את רמות האינסולין בדם כדי להפחית את הסיכון לפתח סוכרת וסוכרת.- Insulin resistance.
ההתנגדות לאינסולין ודיאטה
מחקרים מראים כי הגורם העיקרי להתנגדות לאינסולין הוא עודף משקל, במיוחד שומן עודף סביב המותניים. למרבה המזל, ירידה במשקל יכולה לעזור לגוף להגיב טוב יותר לאינסולין. התוכנית למניעת סוכרת ומחקרים גדולים אחרים מצביעים על כך שאנשים הסובלים מעמידות לאינסולין ומצב טרום סוכרת יכולים לעיתים קרובות למנוע או לעכב את התפתחות הסוכרת זאת על ידי שינוי התזונה שלהם כדי לעקוב אחר דיאטת עמידות לאינסולין, יחד עם ירידה במשקל.
להגביל את הפחמימות
מחקר שפורסם על סוכרת, תסמונת מטבולית והשמנת יתר טוען כי מעקב אחר צריכת פחמימות, בין אם על ידי ספירת פחמימות או הערכה המבוססת על חוויה אישית, נשארת אסטרטגיה מרכזית בהשגת שליטה על העומס בגליקמי. למרות שניתן לשלב את ספירת הפחמימות, לבריאות טובה, פחמימות מהירקות, פירות, דגנים מלאים, קטניות ומוצרי חלב עדיפות על פני מקורות פחמימות אחרים, במיוחד אלה המכילים שומנים הוסיף, סוכרים או נתרן.
כשזה מגיע ממוצרי קמח התבואה, מומלץ לצרוך גרגרים בכל הצורות שלהם במקום בצורת קמח בגלל הקמח נוטה להגדיל את עמידות האינסולין.
ראשית רצוי לקנות מזון אורגני. היות והחשיפה לחומרי הדברה מסוימים קשורה לפחות לתשעה סוגי סרטן שונים.
להלן סרטון על: סרטן ותזונה מונעת, מניעת מחלות גידוליות עם קובי עזרא Ph.D, תודות ל: http://diet2all.net בצעו את דיאטה למניעת סרטן.
בשנת 1900 מרבית החולים היו מתים דלקות ריאה ושחפת.וכעבור מאה שנים כלומר בשנת 2000 המצב הישתנה, ובמרבית החולים מתו בעיקר מחלות לב, ואת הבמקום השני תפסה מחלת הסרטן.
כיום בשנים האחרונות התמותה ממחלות לב וכלי-דם יורדת בניגוד להישרדות ממחלות הסרטן. למעשה כיום ניתן לומר שאחד משני גברים יחלה בסרטן במהלך החיים שלו. ובקרב נשים לעומת זאת אחת מתוך שלוש נשים תחלהה במהלך החיים בסרטן.
למעשה ישנם מחקרים המעידים על כך שיש שינוי בהרגלי החיים עשויים לצמצם ואף למנוע מחלות לב וכלי דם ולרבות מחלות סרטן.ויש לציין שאפילו המרכז לחקר הסרטן העולמי מצא שניתן היה למנוע כשליש במחלות הסרטן בקירוב ע"י תזונה מונעת.
סרטן והגלוקוזינולתים שברוקולי
למשל הגלוקוזינולתים ברוקולי מהבים פרקורסורים לאנזימי הכבד וכך מסייעים לסילוק טוקסינים ורעלים שונים. כמו גם המסייעים לשמירת רמות האנזים נוגדי חימצון גלוטטיון פראוקסידאז.
מקדמים אפופטוזיס- התאבדות תאים מתוכננת בתאים סרטניים וטרום סרטניים. משפרים את תפקוד מערכת החיסון, ומשפרים את תפקודם של תאי נטורל קילר.
סרטן שום ובצל
אלילים סולפידיים המצויים בשום בצל, עירית וכרישה, פועלים בדומה לפעילות הברוקולי ומגבירים את רמות הגלוטטיון פרוקסידאז התוך תאיים. הם בעלי פעילות אנטי סרטנית עקב הקידום בייצור אנזימים הגורמים לסילוקרכיבים מסרטנים, מחזקים את פעילות מערכת החיסון.
תזונה המעכבת תהליכים סרטניים
גורמי תזונה המעכבים תהליכים סרטניים הם קרוטנואידים ורטינואידים, פנולים ופוליפנולים, כורכומין וסלניום החיוני פתפקוד הגלוטתיון, כמו גם מרכיבי נוגדי חימצון נוספים, זאת עקב השפעתם האנטי דלקתית. ונציין שמצבים דלקתיים מהווים מרכיב החשוב במרבית המחלות הכרוניות של העולם המערבי, כגון: סוכרת, סרטן, אלצהיימר, מחלות לב וכלי דם, ארטריטיס,
אוטואימוניות וכו'...
סרטן וחלבון ה-NF-קפא-בטא
NF-קפא-בטא הינו חלבון הגורם לתגובה דלקתית כאשר הוא חודר לגרעין התא, כך הוא משפעל תהליכים דלקתיים. לכן הוא קשור לכל המחלות הדלקתיות, כגון: ארטריטיס, אסטמה, הזדקנות מוגברת, לופוס, סוכרת 1 ו-2, מחלות עור וכו'...
כורכומין מעקב את פעילותו של NF-קפא-בטא
סרטן וסיבים תזונתיים
סיביםתזונתייםהיות להם אינם מתעכלים הם מגיעים למעי הגס וכך הם מהווים תשתית תזונתית טובה להתפתחות חיידקים ידידותיים.
למשל הסיב פקטין מעכב שגשוג של סרטן ומונע תהליכים גרורתיים בסרטן, בעל השפעה
היפוגליקמית- תאי סרטן אוהבים סוכר ליצירת אנרגיה, והשפעה מפחיתה רמות כולסטרול בדם, כמו גם הפקטין מווסת את פעילות מע' החיסון, מנקה את הגוף בדומה ליתר הסיבים
וכו'...
מקורות טובים בתזונה לפקטינים, הם: גזר ופירות הדר, ובאופן כללי בפירות וירקות.
באופן כללי סיבים מסייעים למנוע את התפתחות סרטן הקולורטקלי, זאת היות והסיבים מגבירים את פריסטלטיקת המעיים ודילול חומרים קרצינוגלים המעיים.
לכן ההמלצה לאכול כ-4 עד 8 כמות של פרי וירק ליום וכמובן רצוי במיגוון הצבעים. או 3
מנות של פרי ו-4-5 מנות של ירק ליום.
השמנה וסרטן
השמנה מגבירה את הנטייה להתפתחות הסרטן. ובעיקר השמנה בטנית- תפוח, וניתן למדוד זאת ע"י היקף המותניים, בגבר: מ-102 ס"מ, ובאישה: מ-88 ס"מ, הדבר מקושר לעודף משקל. כך המצב מגביר את הנטייה לסרטן קולורקטלי, ולסרטן אנדומטריום- רירית הרחם, לבלב, קיבה, בלוטת התריס ושד. וכנראה שישנו קשר גם לסוגי סרטן נוספים.
יש לציין כי רקמת השומן הינה אנדוקרינית, שמייצרת אסטרוגן החיוני לגדילת וחלוקת
התאים. כמו גם ייצור חלבונים פרו דלקתים ועלייה בתנגודת לאינסולין. היות
והאינסולין הוא הורמון אנבולי- בונה רקמות וחלוקת תאים הוא עשוי להגביר את הנטייה
לשגשוג של תאי הסרטן.
סרטן ופעילות גופנית
חוסר פעילות גופניתקשור לעלייה בנטייה לסרטן הקולון והשד במנופאוזה. פעילות גופנית מסייעת לפריסטלטיקה וכך לעידוד היציאות ולכך עשויה לצמצם החשיפה של חומרים קרצינוגנים לדפנות המעיים וכך לצמצום הנטייה לסרטן הקולון.
פעילות גופנית משפרת את העמדות לאינסולין והורדת רמת האסטרוגן- ואיזון הורמונים אחרים, עקב הירידה באחוזי השומן בגוף וכך מצמצם את הנטייה לסרטן השד. ויש לומר שמחקרים מראים שככל שעושים יותר פעילות כך ישנה ירידה בנטייה לסרטן הנ"ל.
הקרוטנואידים וסרטן
משפחת הקרוטנואידים, כוללת את האלפא, גמא וביטא-קרוטן, לוטאין, ליקופן, זקסנטין וכו'... מצויים בעיקר בירקות ופירות אדומים-כתומים וירוקים כהים. הם עשויים להגן עלנו מפני סרטן הפה, הלוע, הגרון והערמונית- ליקופן. הקרוטנואידים מגבירים את פעילות מע' החיסון
ומאיטים את התפתחות הסרטן.
B-קרוטן מצמצם את הנטייה לסרטן ריאות, פה, לוא, וושט, לא כתוסף עשויה להגביר את הנטייה לסרטן ריאה.
ויטמין Cעשוי לצמצם את הנטייה לסרטן בכלל והושט בפרט, עקב חיזוק פעילות המע' החיסון.
סלניום העל פעילות אנטי-אוקסידנטית, מצמצם נטייה לסרטן הערמונית. המקרו העשיר ביותר הוא אגוז ברזיל.
סרטן ויטמין D וסידן
סידן וויטמין Dעשוי לצמצם את הנטייה לסרטן קולורקטלי.
סרטן ונתרן
צריכה גבוה של נתרן המצוי במלח ומזונות משומרים בעיקר, מגביר את הנטייה לסרטן
הקיבה.
בשרים מעובדים וסרטן
בשרים מעובדים ובקרקשורים לנטייה מוגברת לסרטן קולורקטלי. ונציין שהכנת בשר (למעט אפייה) בטמפ' גבוהות יוצרים חומרים קרצינוגלים בבשרים. כמו כן ניטריטים וניטרטים המצויים בבשרים מעובדים גורמים נזק ל-DNA ומגבירים את הנטייה לסרטן.
ישנם חומרים מזינים מסוימים שאנו חייבים למקבלם בתזונה על בסיס יומי, חומרים כוללים: נוגדי חמצון, שומנים בריאים, מינרלים, ויטמינים ופיטונוטריאנטים שונים.
תה עשיר בנוגד חמצון - תה ירוק, תה לבן, תה oolong, תה rooibos, ותה שחור מכילים נוגדי חמצון שנקראים פוליפנולים המגינים על התאים מפני נזקי הרדיקלים החופשיים.
דגים שנתפסו בטבע - מספקים לנו שומנים מסוג אומגה 3 בעלי פעילות אנטי דלקתית, אשר מאיטים את תהליך ההזדקנות. סלמון פראי אלסקה מכיל רמות גבוהות של ויטמין D ואסטקסנטין (astaxanthin). הנ"ל הם נוגדי חמצון רבי עוצמה המסייעים להילחם בסימני ההזדקנות.
ירקות עליים ירוקים - ככרוב, סלק ירוק ותרד מספקים חומרים מזינים חשובים בכדי לתמוך בריאות העצם, בריאות העין, ואף למנוע סרטן. אצת הספירולינה - Spirulina (הירקות הים) מספקת רמות גבוהות של נוגדי חמצון, כולל polythenols. זה סופר נוגד חמצון - נשק רציני נגד הזדקנות.
חמצון כולסטרול מגביר טרשת עורקים, תזונה למניעת מחלות לב וכלי דם, עם דר' קובי עזרא Ph.D
ותודות לאתר: http://diet2all.net
כש-HDL ו-LDL מיוצרים בצורה מאוזנת ועובדים בתיאום- הכל טוב, ויש לומר כי אין דבר כזה "כולסטרול רע" או "כולסטרול טוב", היות וכולם טובים ונחוצים. אך הבעיה ההתחלתית לרוב מתחילה כשישנו ייצור עודף של "מארזי" LDL וחוסר ב"מארזי" HDL, דבר הגורם להצטברות של LDL בזרם הדם.
היווצרות הפלאק נדרשים מספר תנאים נוספים ובעיקר חמצון של ה-LDL-כולסטרול. תהליכי חמצון מוגברים הנוצרים בגופנו כתוצאה מהצטברות של רדיקלים חופשיים בכלי הדם, גורם לשינוי במבנה הליפו-פרוטאין והכולסטרול ומאפשר את הצטברותו בתוך מקרופגים (תאי דם לבנים- תאי החיסון), היוצרים פלאק טרשתי בעורקים.
תזונה לניקוי טרשת עורקים, טרשת עורקים טיפול טבעי עם דר' קובי עזרא Ph.D.
מחלות לב וכלי דם (CVD) הינה בעיה אוניברסלית מתרידה. טרשת העורקים היא הגורם המוביל של מחלות לב וכלי דם וכתוצאה מכך שיעור גבוה של תמותה באוכלוסייה.
מדע התזונה התמקד בתפקיד של חומרים מזינים חיוניים במניעת ליקויים, ונכון לעכשיו, אסטרטגיות תזונתיים חיוניים לקידום הבריאות לההפחת מחלות אלה.
כידוע ישנה השפעה טובה למזונות מסוימים, חומרים מזינים ותרכובות ביו-אקטיביות, לרבות עובדות אפידמיולוגיות, מנגנונים אפשריים לפעולה והמלצות תזונתיים להפחתת הסיכון לטרשת עורקים. ניתן לכלול את הסיבים, סטרולים צמחיים, ניאצין, טאורין, שמן זית, חומצות שומן אומגה 3, נוגדי חמצון, מינרלים, חומרים מזינים מתיל סויה.
Nutrition for atherosclerosis חיפושים הקשורים לטרשת עורקים טיפוליחם טבעיים: