יום שני, 23 באוקטובר 2017

תנגודת לאינסולין, סוכרת והשמנה מהם הסימנים? וכיצד מטפלים?

קובי עזרא Ph.D מספר על תנגודת לאינסולין, סוכרת והשמנה מהם הסימנים של התנגדות הגוף לאינסולין?, ואיך מטפלים במצב?. http://diet2all.net









הבנת המנגנונים הסלולאריים של עמידות גופנו לאינסולין מסייעת לנו לבחור התערבות טיפולית יעילה יותר לטיפול ומניעת מצבי טרום סכרת סוכרת מסוג 2. עמידות לאינסולין קיימת ברקב אנשים שמנים ובסוכרתיים. מספר מחקרים מצאו כי פרוטוקול דיאטה של עמידות לאינסולין ופעילות גופנית יכולים לשנות את מסלולי האיתות לאינסולין ולעכב את תחילת ההתנגדות לאינסולין.



ההערכה היא כי מספר הסובלים מסוכרת בעולם יוכפל מכ- 190 מיליון ל- 325,000,000 במהלך 25 השנים הבאות. ברור כי אנחנו צריכים להקדיש יותר תשומת לב הרגלי החיים שלנו ולעשות כמה שינויים. דיאטת עמידות לאינסולין, בדומה לתוכנית דיאטה סוכרתית, מסייעת לך לאבד משקל עודף ולסדר את רמות האינסולין בדם כדי להפחית את הסיכון לפתח סוכרת וסוכרת.- Insulin resistance.



ההתנגדות לאינסולין ודיאטה

מחקרים מראים כי הגורם העיקרי להתנגדות לאינסולין הוא עודף משקל, במיוחד שומן עודף סביב המותניים. למרבה המזל, ירידה במשקל יכולה לעזור לגוף להגיב טוב יותר לאינסולין. התוכנית למניעת סוכרת ומחקרים גדולים אחרים מצביעים על כך שאנשים הסובלים מעמידות לאינסולין ומצב טרום סוכרת יכולים לעיתים קרובות למנוע או לעכב את התפתחות הסוכרת זאת על ידי שינוי התזונה שלהם כדי לעקוב אחר דיאטת עמידות לאינסולין, יחד עם ירידה במשקל.



להגביל את הפחמימות

מחקר שפורסם על סוכרת, תסמונת מטבולית והשמנת יתר טוען כי מעקב אחר צריכת פחמימות, בין אם על ידי ספירת פחמימות או הערכה המבוססת על חוויה אישית, נשארת אסטרטגיה מרכזית בהשגת שליטה על העומס בגליקמי. למרות שניתן לשלב את ספירת הפחמימות, לבריאות טובה, פחמימות מהירקות, פירות, דגנים מלאים, קטניות ומוצרי חלב עדיפות על פני מקורות פחמימות אחרים, במיוחד אלה המכילים שומנים הוסיף, סוכרים או נתרן.



כשזה מגיע ממוצרי קמח התבואה, מומלץ לצרוך גרגרים בכל הצורות שלהם במקום בצורת קמח בגלל הקמח נוטה להגדיל את עמידות האינסולין. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה