יום שלישי, 1 בנובמבר 2022

האם אכילת בשר אכן מתאימה לאדם?, קובי עזרא

האם אכילת בשר אכן מתאימה לאדם? כידוע האדם יכול לשרוד על תזונה צמחונית ו/או על תזונה קרניבורית בדומה לחברו הטוב הכלב, אך חתול אינו יכול לשרוד על תזונה צמחונית. 

שלום כאן קובי עזרא המומחה שלכם לרפואה נטורופטית ובריאות טבעית, היום אספר לכם בקצרה על היתרונות וחסרונות של אכילת בשר ובאופן כללי כמובן.



לבעלי חיים הניזונים מבשר יש שרירי לסתות חזקים ושיניים חדות (במטרה לקרוע את הבשר), זאת בנגוד לבעלי חיים צמחוניים (לרבות האדם) השיניים אינן חדות. 

לבעלי חיים צמחוניים לשון חלקה (כך גם לאדם) ולטורפים לשון מחוספסת עם זיפים במטרה לנקות שאריות פרווה. 

לבעלי חיים טורפים מערכת עיכול קצרה באופן משמעותי בהשוואה לצמחונים, שצריכים לעכל ולפרק חלבונים ופחמימות שעשירות בסיבים תזונתיים, ובכלל פירות וירקות. 

למעשה חוקרים טוענים שמעיים קצרים של הטורפים במטרה למנוע ריקבון של הבשר במעיים. 

חומצה הידרוכלורית (HCI) המופרשת בקיבה של טורפים בכמות של פי-10 בהשוואה לצמחוניים, זאת היות והטורפים אינם לועסים היטב את המזון, והחומצה מסייעת להם לפרק את בעיקר את החלבונים הקשים לעיכול. 

בנוסף יש לומר שהחומצה ההידרוכלורית מפרקת גם חיידקים, וירוסים ופטריות שעשויים לזהם את הבשר. 

לכן בגופנו הבשר מתפרק באופן איטי יותר בטווח של 4 עד 6 שעות. 

ברוק של בעלי חיים צמחוניים (גם באדם) ישנו את האנזים פטיאלין - המפרק עמילנים לסוכרים, לעומת זאת בטורפים אין את האנזים פטיאלין ברוק, זאת היות ועיקר מזונם של הטורפים הוא בשר  ולא פחמימות. 

הרחת בשר חי או בשר נא לעורר את התיאבון בקרב בעלי חיים טורפים, לעומת זאת לא בקרב הצמחוניים (לרבות רוב בני האדם). לעומתם הצמחוניים מתגרים מריחות של פירות וירקות (לרבות צורתם וצבעם המרהיב). 

* מצד שני אם אתם ספורטאים בואו ונראה אתכם צורכים 2 גרם חלבון לכל קילו משקל גוף הדבר בהחלט קשה בעיקר כשמדובר בספורטאי ששוקל במשקל כבד מעל 90 קילו. 

בכל אופן אם אתם לא ספורטאים, הייתי ממליץ לכם להפחית את צריכת הבשר לפעם עד שלוש פעמים בשבוע לכל היותר.

ובמספר מילים על אכילת בשר בעד ונגד

חסרונות אכילת בשר

היות וצריכת יתר של בשר ובעיקר מתועש ומעובד מגביר את הנטייה למחלות כמו: סרטן (כמו: סרטן הלבלב, סרטן המעי וסרטן השד).

הבשר הקונבנציונלי לרוב רווי בהורמונים (בעיקר בהורמוני מין והורמון גדילה) שעשויים לגרום לבעיות פוריות ולהתפתחות מינית מוקדמת בקרב ילדים. 

בשר מגביר את הנטייה להתפתחותן של מחלות אוטו-אימוניות, כמו: לופוס (זאבת), טרשת נפוצה, דלקת פרקים וכו'.

צריכת בשר מוגברת (וכך גם חלבונים מעולם החי) תגרום להפרשת יתר של סידן במטרה לאזן את רמת החומציות מחומצית לבסיסית, דבר המגביר את הנטייה לאוסטיאופניה ובהמשך לאוסטיאופרוזיס.

הבשר נרקב במהלך תהליכי מעברו במעיים הארוכים שלנו ומשחרר טוקסינים. 

יתרונות אכילת בשר

החלבונים בבשר שמכילים את כל חומצות האמינו החיוניות חיוניים לשמירת הרקמות ובניית השרירים.

בשר בכלל ובעיקר בשר אדום, מגביר את רמות האבץ. המינרל אבץ חיוני לעור בריא ולחיזוק מערכת החיסונית. 

אותו החוק חל גם על המינרל ברזל, שחיוני למניעת אנמיה, ייצור אנרגיה וכו', אך יש לציין שרמות גבוהות של ברזל מקדמות לתהליכי חמצון יתר וכך גם פעילות יתר על הרדיקלים החופשיים, לרבות נטייה מוגברת להתפתחות מחלות לב וכלי דם. 

אכילת בשר (כמו גם חלבונים) גורמת לתחושת שובע ארוכה יותר, וכך מסייעת לירידה במשקל ללא תחושת רעב מיותרת.

כמובן שכל זאת על קצה המזלג. וכמובן שאם יש לכם שאלות אתם מוזמנים לשאול אותי כאן בתגובות למטה ובשמחה אשיב לכם. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה