דילוג לתוכן הראשי

רשומות

ויטמין D עשויים להתמודד עם השפעות הנגיף COVID-19, גם ויטמינים אחרים - קובי עזרא

מחקרים מראים כי ניתן היה למנוע תשעה מתוך עשרה מקרי מוות ב- COVID-19 אם לאנשים היו רמות נאותות של ויטמין D. שימוש בתכשירים פשוטים ויומיומיים הקיימים בארון התרופות שלך או במטבח שלך עשויות להתמודד עם ההשפעות של נגיף הקורונה. לדוגמא, עשרות מחקרים שנעשו לאחרונה הראו שנטילת ויטמין D היא דרך קלה להילחם ב- COVID-19 והרופא שלך יכול להפנות אותך לבדיקת דם כדי לבדוק את רמות הוויטמינים הכלליות שלך, ד"ר פיטר אוסבורן עם מרכז התזונה  Sugar Land, Texas, told FOX 26 of Houston. טוען:  "אני חושב שזה כנראה אחד הדברים הכי חכמים שאדם יכול לעשות כרגע", אמר  ד"ר פיטר אוסבורן .  "מה שאנו יודעים בשלב זה על טיפול בוויטמינים, במיוחד על ויטמין D, יצא מחקר חדש וניתוח חדש על מה שאנו יודעים על ויטמין D ו- COVID." עד כה, הנה מה שמומחים רפואיים אומרים : לאנשים עם רמה נמוכה של ויטמין D  הסובלים מוירוס ה- COVID יש נטייה גדולה יותר למות, יש נטייה גדולה יותר להיפר-דלקת בסערת הציטוקינים שמגיעה עם COVID ויש להם נטייה גדולה יותר להגיע למצב של מונשמים במכשירי הנשמה, וזה רע מאוד מכיוון שמכשירי הנ...

גלוקוזמין עשוי להפחית תמותה הכוללת כמו גם פעילות גופנית סדירה, על פי מחקר אפידמיולוגי - קובי עזרא

המחקר הראה שגלוקוזאמין עשוי להפחית את שיעורי התמותה הכוללים בצורה יעילה כמו פעילות גופנית סדירה. קובי עזרא. תוספי גלוקוזאמין עשויים להפחית את התמותה הכוללת כמו גם פעילות גופנית סדירה, על פי מחקר אפידמיולוגי חדש  מאוניברסיטת מערב וירג'יניה. " האם זה אומר שאם אתה יוצא מהעבודה בשעה חמש ביום אחד, אתה פשוט צריך לדלג על חדר הכושר, לקחת כדור גלוקוזאמין וללכת הביתה במקום זאת? "  אמרה דנה קינג, פרופסור ויו"ר המחלקה לרפואת משפחה, שהובילה את המחקר. "זה לא מה שאנחנו מציעים. תמשיכו להתאמן, אבל המחשבה שנטילת כדור תועיל גם היא מסקרנת". היא ושותפה למחקר, ג'ון שיאנג - מנתח נתונים בתחום הבריאות של ה- WVU, העריכו נתונים של 16,686 מבוגרים שסיימו את סקר בדיקת הבריאות והתזונה הלאומית בין השנים 1999-2010.  כל המשתתפים היו בני 40 לפחות. קינג ושיאנג מיזגו את הנתונים הללו עם נתוני התמותה משנת 2015. לאחר בידוד בגורמים שונים - כמו גיל המשתתפים, מין, מצב העישון ורמת הפעילות - החוקרים מצאו כי נטילת גלוקוזאמין / כונדרויטין בכל יום למשך שנה ומעלה קשורה להפחתה של 39 אחוזים בתמותה מכל ה...

רמת ויטמין D בהיריון והתפתחות נוירו-קוגניטיבית בילדים - קובי עזרא

רמת ויטמין D בהיריון והתפתחות נוירו-קוגניטיבית בילדים - קובי עזרא.  פלסמה אימהית 25-הידרוקסי ויטמין D במהלך ההיריון קשורה באופן חיובי להתפתחות נוירו-קוגניטיבית אצל צאצאים בגיל 4-6 שנים. ויטמין D  קריטי לבידול עצבי עוברי ולתהליכי התפתחות אחרים שעשויים להשפיע על תפקוד נוירו-קוגניטיבי בעתיד. עם זאת, מחקרים תצפיתיים מצאו קשר לא עקבי בין ויטמין D הריוני לבין תוצאות נוירו-קוגניטיביות. בחנו את הקשר של 25-הידרוקסי ויטמין D בעת ההריון [25 (OH) D] עם מנת המשכל של הילדים בגילאי 4-6, ובדקנו אם האסוציאציות שונות על פי גזע. במחקר זה נעשה שימוש בנתונים מקבוצת CANDLE (תנאים המשפיעים על התפתחות ולמידה נוירו-קוגניטיבית בגיל הרך).  בין השנים 2006 - 2011 גיסה CANDLE 1503 נשים בשליש השני להריונות בריאים של יחידים.  קריטריוני ההכללה לניתוח זה היו הריון של ≥34 שבועות וזמינות של 25 (OH) D ונתוני מנת משכל.  קשרים בין ריכוז הפלזמה 25 (OH) D בשליש השני וציוני IQ של סטנפורד-בינט בצאצאים בגילאי 4-6 נבדקו באמצעות רגרסיה לינארית רב משתנית; מונחי אינטראקציה שימשו כדי לחקור שינוי אפשרי ע"י גזע....

כמה יין אדום לשתות כדי לקבל רזברטרול? קובי עזרא

כמה יין אדום לשתות כדי לקבל רזברטרול? קובי עזרא. רזברטרול הוא תרכובת פוליפנולית הנמצאת באופן טבעי בבוטנים, ענבים, יין אדום ומספר פירות יער.  ענבים, כמו גם צמחים מסוימים אחרים, מייצרים רזברטרול כתגובה להגנה עצמית לנזקים, מחלות או מצבי סטרס אחרים.  כאשר נלקח דרך הפה, רזברטרול נספג היטב בבני אדם, אך זמינותו הביולוגית נמוכה יחסית מכיוון שהמטבוליזם שלו מהיר ולכן מסולק מגופנו. בניסויים מבוקרים אקראיים, תוספת קצרת טווח עם רזברטרול שיפרה באופן משמעותי הפרעות מטבוליות של גלוקוז ושומנים בחולים עם סוכרת מסוג 2 . מתן רזברטרול הגדיל את תוחלת החיים של שמרים, תולעים, זבובי פירות, דגים ועכברים הניזונים מתזונה עתירת קלוריות, אך לא ידוע אם לרסברטרול תהיה השפעה דומה אצל בני אדם.  נוכחותו של רזברטרול ביין אדום נחשבת כאחראית להשפעות הלב וכלי הדם המועילות של יין אדום. שני ניסויים אקראיים, מבוקרי פלצבו, דיווחו כי צריכה של שנה של תוסף ענבים המכיל 8 מ"ג ליום של רזברטרול שיפרה את המצב הדלקתי והאתרוגני בקרב נבדקים בסיכון למחלות לב וכלי דם, כמו גם בחולים עם מחלת לב כלילית. עם זאת, נכון לעכשיו א...

האם לחם בריא? קובי עזרא

האם לחם בריא? קובי עזרא  מומלץ להגביל את צריכת הנתרן ל-2 גרם ליום ולצרוך 25 גרם סיבים תזונתיים על כל 2000 קק"ל.  מטרה בתחקר הייתה להעריך קבלת לחם בריא אופטימלי בארוחת בוקר. במשרדי הפקולטה לרפואה הועבר מגש עם חליטות, ממתיקים, אבקת חלב, ריבות, לחם בריא, מיץ תפוזים מסחרי ומידע תזונתי שיש לצרוך על ידי המשתתפים.  מסקנות: קבלת הלחם במצב אמיתי של צריכה הייתה טובה מאוד, בהיותה אסטרטגיה יעילה להפחתת צריכת NaCl (מלח) ולהגדלת הסיבים.  מקור: Rev Fac Cien Med Univ Nac Cordoba. 2019 Aug 29;76(3):148-153. doi: 10.31053/1853.0605.v76.n3.23999.

תזונה למניעת מחלות לב סוכרת וסרטן, nf-kb inhibitor, קובי עזרא

קובי עזרא על תזונה למניעת דלקות ומחלות לב סוכרת וסרטן, nf-kb NF-kappaB . מהו NF-κB? NF-κB (גורם גורם גרעיני של קאפה-שרשרת של תאי B מופעלים) הוא קומפלקס חלבון הקורא ומעתיק את ה- DNA (גורם שעתוק). NF-κB הוא הגורם החשוב ביותר בגרימת דלקת בגוף וכמעט כל צמחי המרפא הפופולאריים מעכבים את קומפלקס החלבון הזה (ברוב תאי הגוף). חלבונים אחרים הפופולריים ביותר בספרות הם הציטוקינים TNF, IL-1 ו- IL-6, אך NF-κB שולט במידה רבה בייצור של ציטוקינים כאלה ואחרים. NF-κB מופעל בתגובה ללחץ, ציטוקינים (כמו IL-1b ו- TNF), רדיקלים חופשיים, הקרנה אולטרה סגולה, LDL מחומצן וזיהומים חיידקיים ונגיפיים, קוקאין וקרינה מייננת. בציטוקינים, ההשפעה היא דו כיוונית, שכן היא מעוררת ציטוקינים ונגרמת ע"י ציטוקינים. מתח חמצוני / ROS / רדיקלים חופשיים הוא גורם חשוב של NF – κB. פעילויות NF-κB NF-κB ממלא תפקיד מפתח בוויסות התגובה החיסונית לזיהום. הפעלה כרונית של NF – κB נקשרה למחלות סרטן, דלקתיות ומחלות אוטואימוניות. הפעלה מועטה מדי מובילה לרגישות לזיהום נגיפי ולהתפתחות חיסונית לא נכונה. NF-κB הוא גורם תעתי...

השרירים ומצב ויטמין D בחורף - קובי עזרא

מצבו של ויטמין D נקבע בעיקר ע"י היווצרותו בעור וזאת ע"י הפעולה הפוטוכימית של אור UVB סולארי (אורך גל 290–320 ננומטר) על קודמו 7-דההידרוכלסטרול.  איך נוצר ויטמין D בייצור אנדוגני? לאחר חשיפה לקרני השמש (UVB - קרינה שאינה חודרת זכוכית), על העול שלנו קיים חומר פרקורסור המקדם לויטמין D, שניקרא: 7-דהידרו-כולסטרול (Pro-D3). למעשה השם מרמז על כך שמדובר ברכיב ממשפחת הכולסטרול.  ה- 7-דהידרו-כולסטרול המצוי בעורנו, רגיש לקרני השמש היות וקרני השמש שוברת קשר בטבעת השנייה של הכולסטרול וכך יוצרת את הריאקציה הראשונה ביצירת ויטמין D3.  אך עדיין לא נוצר ויטמין D3 פעיל, אלא פרקורסור לויטמין D3, שנקרא: PreD3, שבהמשך בצורה ספונטנית נוצר ויטמין D3 (שעדיין אינו פעיל ביולוגית).  מהאפידרמיס הוא נספג למחזור הדם, ע"י חלבון הקושר ויטמין D או בקיצור: DVP (כלומר vitamin D binding protein) ומגיע לכבד. לאחר שויטמין D הגיע לכבד אם ממקור אנדוגני (חשיפה לשמש) או ממקור אקסוגני מהמזון למשל, והכבד ישנו אנדים שקרא: 25-הידרוקסילאז, כלומר שהאנזים מחבר קבוצת הידרוקסיל (OH) בעמדה מספר 25 של ויטמין D,...