יום רביעי, 8 במרץ 2017

אנגינה פקטוריס טיפולים, תזונה למחלות לב וכלי דם

דר' קובי עזרא Ph.D מספר על אנגינה פקטוריס וטיפולים טבעיים, תזונה למניעת מחלות לב וכלי דם.

שני המרכיבי התזונה הים תיכונית אשר קיבלו תשומת לב רבה, הם: היין אדום ושמן הזית. יין אדום נחשב אחראי "הפרדוקס הצרפתי", מונח המשמש כדי להסביר מדוע הצרפתים צורכים שומן רווי יותר מאשר אמריקאי, עדיין יש שכיחות נמוכה יותר של מחלות לב. מחשבה זו עשויה להיות כתוצאה מהפלבנואידים המצויים ביין אדום, המגנים מפני נזק חמצוני של ה- LDL (כולסטרול רע) בעורקים.



מלבד חומצה אולאית - חומצת שומן חד בלתי רוויה אשר מגנה על הלב, שמן זית מכיל גם מספר אנטיאוקסידנטים העשויים למנוע או לצמצם את במחזור ה- LDL  כולסטרול מלהפוך לפגום ואז בהשמך פגיעה בעורקים. שמן זית מוריד רמות של כולסטרול LDL ומעלה את רמת כולסטרול HDL מגן מפני טרשת העורקים. שגם הוכח כמפחית את רמות הטריגליצרידים בדם (גורם סיכון למחלות לב), למרות שהדבר אינו יעיל כמו שמן דגים.







אילו תוספי וגורמי תזונה כדאי לנו לאכול במצב אנגינה פקטוריס?

ויטמין ויטמין D3 2000-5000 IU / ליום, ושמן דגים, EPA + DHA במינון של 1,000 עד 3,000 מ"ג ליום אכן יעילים.

חסר במגנזיום משחק תפקיד מרכזי במקרים רבים של אנגינה פקטוריס, שהוכח כחיוני לייצר התכווצויות והרפייה של העורקים הכליליים. מגנזיום משפר את אספקת החמצן לשריר הלב ע"י הרפיית העורקים הכליליים וכן ע"י שיפור הייצור באנרגיה בשריר הלב. לכן יש הממליצים על תוספת של כ- 150 עד 250 מ"ג שלוש פעמים ביום. מגנזיום הקשור לאספרטאט (aspartate), לציטראט, או לחומצה מלית (malate) הם צורות המגנזיום העדיפות בצורת הקשירה לתחמוצת בגלל ספיגה טובה יותר.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה