יום רביעי, 24 בנובמבר 2021

אגוזים קובי עזרא

קובי עזרא טוען שאגוזים הם מזונות העשירים בחומצות שומן בלתי רוויות, סיבים, ויטמינים, מינרלים וחומרים ביו-אקטיביים רבים אחרים, כגון נוגדי חמצון פנולים ופיטוסטרולים. 

מחקרים תצפיתיים וניסויים קליניים העלו כי לצריכת אגוזים יש השפעות מועילות על מחלת לב כלילית וסמני הביניים שלה (כמו למשל, עליית הכולסטרול בדם).

על בסיס ממצאים אלה, מנהל המזון והתרופות הגיע למסקנה בשנת 2003 כי עבור רוב האגוזים, צריכה של 43 גרם (1.5 אונקיות) ליום, כחלק מ- דיאטה דלת שומן, "עשויה להפחית את הסיכון למחלות לב."4 לאחרונה, ניסוי אקראי למניעה ראשונית שכלל אנשים בסיכון קרדיו-וסקולרי גבוה הראה ירידה משמעותית באירועים קרדיו-וסקולריים גדולים בקרב משתתפים שהוקצו לתזונה ים תיכונית - מרכיב אחד של שהיה תוספת עם אגוזי מלך, אגוזי לוז או שקדים - בהשוואה לדיאטת ביקורת.

The Nurses' Health Study (NHS) הוא מחקר עוקב פרוספקטיבי של 121,700 אחיות מ-11 מדינות בארה"ב; המשתתפים נרשמו בשנת 1976. The Health Professionals Follow-up Study (HPFS) הוא מחקר עוקב פרוספקטיבי של 51,529 אנשי מקצוע בתחום הבריאות מכל 50 המדינות, שנרשמו בשנת 1986. שאלוני המשך נשלחים מדי שנה כדי לעדכן מידע רפואי ואורח חיים. שיעורי המעקב עולים על 90% בכל מחזור של שנתיים עבור שתי העוקות.


עבור ניתוח זה, הגדירו את קו הבסיס כשנת השאלון הראשון המאושר על תדירות המזון בכל מחקר - 1980 עבור NHS ו-1986 עבור HPFS. בתחילת הדרך, 92,468 נשים ב-NHS ו-49,934 גברים ב-HFS מילאו את השאלון התזונתי. לא כללנו 5611 נשים ו-5939 גברים עם היסטוריה של סרטן, מחלות לב או שבץ מוחי; 1113 נשים ו-340 גברים שלא סיפקו מידע על צריכת אגוזים; ו-9280 נשים ו-1157 גברים שלא סיפקו מידע על מדדים אנתרופומטריים או פעילות גופנית. הניתוחים הסופיים כללו 76,464 נשים ב-NHS ו-42,498 גברים ב-HFS.


המחברים נוטלים אחריות מלאה על הניתוח והפרשנות של הנתונים במחקר זה. למממנים של המחקר לא היה תפקיד בעיצובו או בהתנהלותו; באיסוף, ניהול, ניתוח או פרשנות של הנתונים; או בהכנה, סקירה או אישור של כתב היד. המחקר אושר על ידי הוועדות לנושאים אנושיים בבית החולים Brigham and Women's ובית הספר לבריאות הציבור של הרווארד, וכל המשתתפים סיפקו הסכמה מדעת בכתב. בנוסף, המחקר אושר על ידי ועדת חקירות אנוש של מחלקת בריאות הציבור בקונטיקט, וחלק מהנתונים ששימשו במחקר התקבלו ממחלקת בריאות הציבור של קונטיקט.


הערכה תזונתית: הצריכה התזונתית נמדדה באמצעות שאלונים מאומתים של תדירות מזון שניתנו כל שנתיים עד 4 שנים. בשאלונים התזונתיים של 1980 ו-1984, שאלנו את המשתתפים באיזו תדירות הם צרכו מנת אגוזים (גודל מנה, 28 גרם [1 אונקיות]) במהלך השנה הקודמת: אף פעם או כמעט אף פעם, אחת עד שלוש פעמים בחודש, פעם אחת. שבוע, פעמיים עד ארבע פעמים בשבוע, חמש או שש פעמים בשבוע, פעם ביום, פעמיים או שלוש ביום, ארבע עד שש פעמים ביום, או יותר משש פעמים ביום. בשאלונים התזונתיים הבאים פוצלה השאלה לגבי אגוזים לשני סעיפים: בוטנים ואגוזים אחרים. צריכת אגוזים כוללת הוגדרה כצריכה של בוטנים ואגוזים אחרים. מחקר אימות של שאלון תדירות המזון הצביע על כך שצריכת אגוזים דווחה באופן סביר למדי; מקדם המתאם היה 0.75 עבור המתאם בין הצריכה שהוערכה בשאלון התזונתי הבסיסי לבין הצריכה שהוערכה בארבעה רשומות תזונתיות של שבוע אחד.

נקודת הסיום העיקרית שלנו הייתה מוות מכל סיבה שהיא. ביצענו חיפושים שיטתיים של הרשומות החיוניות של מדינות ושל מדד המוות הלאומי. לחיפוש זה נוספו דיווחים של בני משפחה ורשויות הדואר. עם השימוש בשיטות אלו, הצלחנו לקבוע יותר מ-98% ממקרי המוות בכל קבוצה.33


רופא שלא היה מודע לנתונים על צריכת אגוזים וגורמי סיכון אחרים סקר את תעודות המוות והתיעוד הרפואי כדי לסווג את סיבת המוות על פי התיקונים השמינית והתשיעית של הסיווג הבינלאומי של מחלות. מקרי מוות קובצו לתשע קטגוריות עיקריות (טבלה S1 בנספח המשלים, זמין עם הטקסט המלא של מאמר זה ב-NEJM.org).


ניתוח סטטיסטי

כדי לייצג טוב יותר דיאטה ארוכת טווח וכדי למזער את ההשפעות של שונות בתוך האדם, חישבנו את הממוצע המצטבר של צריכת אגוזים. מכיוון שהמשתתפים עשויים לשנות דפוסי תזונה לאחר האבחנה של מחלה קשה, השעינו עדכון נוסף של כל המשתנים התזונתיים כאשר המשתתפים דיווחו על אבחנה של שבץ מוחי, מחלת לב, אנגינה או סרטן, אם כי המעקב נמשך עד למוות או לסיום המחלה. תקופת לימוד.


השתמשנו במודלים פרופורציונליים של Cox כדי להעריך יחסי סיכונים ורווחי סמך של 95%. מודלים רב-משתנים הותאמו עבור מנבאים ידועים או חשודים למוות. ערכי P למגמה חושבו בעזרת מבחן Wald של משתנה ניקוד המבוסס על המספר החציוני של מנות אגוזים שנצרכו ביום עבור כל קטגוריה של צריכת אגוזים. השתמשנו גם ברגרסיה מוגבלת-קובית-שפלין כדי ליצור מודל גמיש של הקשר.


ערכנו מספר ניתוחי רגישות כדי לבדוק את תקינות התוצאות. כדי למזער את השפעת העישון או אינדקס מסת גוף נמוך או גבוה במיוחד (BMI; המשקל בקילוגרמים חלקי ריבוע הגובה במטרים) על התוצאות, לא כללנו משתתפים שעישנו אי פעם או עם BMI של פחות מ-18.5 או יותר מ-40. הסרנו גם משתתפים שסבלו מסוכרת בתחילת המחקר, והשעינו את העדכון של משתנים תזונתיים לאחר אבחנה של סוכרת במהלך מעקב המחקר. כדי להעריך את השפעת צריכת הנתרן הכוללת, הקפדה על דיאטה ים תיכונית (כפי שהוערכה על ידי ציון דיאטה ים תיכונית) וצריכת שמן זית על התוצאות, ערכנו ניתוחים נפרדים עם התאמה לכל אחד מהמשתנים הללו. לבסוף, ערכנו ניתוח שבו נמשך עדכון המשתנים התזונתיים גם לאחר שמשתתף דיווח על אבחנה של מחלה כרונית גדולה.


כדי לתת מענה לחשש שמחלות כרוניות נסתרות בשנים שקדמו לאבחון עשויות להשפיע על דפוסי התזונה, בניתוח שבו עדכנו באופן רציף מידע תזונתי לאחר אבחון מחלה כרונית, לא כללנו את נתוני המעקב של שנתיים הראשונות והוספנו תקופת פיגור של שנתיים בין הערכת צריכת אגוזים לכל תקופת מעקב (למשל, ב-NHS, השתמשנו בצריכת אגוזים מהשאלון של 1980 לתקופת המעקב מ-1982 עד 1984, וכן הלאה).


כדי לתת מענה לאפשרות של בלבול שיורי על ידי משתנים נמדדים, בוצע התאמה נוספת של ציון נטייה ששיקף קשרים של צריכת אגוזים עם המשתנים האחרים במודל רב-משתנים מותאם.35 בנוסף, כדי להעריך את ההשפעה של בלבול בלתי מדוד על התוצאות, השתמשנו בניתוח הרגישות של מערך-גישת המתואר על ידי Schneeweiss36 על מנת לקבוע כמה חזק וחסר איזון צריך להיות המבלבל כדי לצמצם את האסוציאציה לאי-משמעות. ביצענו ניתוחים משניים נפרדים עבור בוטנים ואגוזים, כמו גם ניתוחים מרובדים לפי גורמי סיכון אחרים. עבור ניתוחים אלה, שילבנו קטגוריות של צריכת אגוזים גבוהה כדי לשמור על כוח סטטיסטי. מבחן הסבירות-יחס שימש לבדיקת אינטראקציה.


יחסי הסיכון ממודלים רב-משתנים בכל קבוצה אוחדו עם השימוש במודל ההשפעות האקראיות, שאיפשר הטרוגניות בין מחקרים. ערכי P להטרוגניות חושבו בעזרת נתון Q. הניתוחים בוצעו עם החבילה הסטטיסטית של SAS (גרסה 9.1, SAS Institute). בדיקות סטטיסטיות היו דו-צדדיות, וערכי P של פחות מ-0.05 נחשבו כמצביעים על מובהקות סטטיסטית.


https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa1307352

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה