דילוג לתוכן הראשי

רשומות

איך מעלימים קמטים בפנים, איך לצמצם את הנטייה לקמטים בפנים? - קובי עזרא

איך מעלימים קמטים בפנים? או יותר נכון לומר איך לצמצם את הנטייה לקמטים בפנים? שלום כאן קובי עזרא המומחה שלכם לרפואה נטורופטית ובריאות טבעית.  ראשית ישנו הצורך לצמצם את החשיפה לשמש, לעישון ולתזונה מתועשת שהיא דלה בנוגדי חמצון מגבירים את הסיכוי להיווצרות קמטים במצח.  הגנה קבועה על עור הפנים מפני השמש בעזרת חבישת כובע מצחייה, ולאמץ אורח חיים בריא וספורטיבי.  בנוסף יש לציין כי ויטמין C ופלבונואידים המצויים בפירות וירקות, המינרל אבץ , וקולגן מגנים על העור מפני היווצרות קמטים ועשויים להפחית היווצרות קמטים חדשים. 

חלבון מי גבינה מקור לחומרי תזונה - קובי עזרא

היום אספר לכם על חלבון מי גבינה מקור לחומרי תזונה, שלום כאן קובי עזרא המומה שלכם לרפואה נטורופטית ובריאות טבעית.  חלבונים הם חומרים המכילים חנקן שנוצרים ע"י חומצות אמינו. הם משמשים כמרכיב המבני העיקרי של שרירים ורקמות אחרות בגוף. בנוסף, הם משמשים לייצור הורמונים, אנזימים והמוגלובין. חלבונים יכולים לשמש גם כאנרגיה; עם זאת, הם אינם הבחירה העיקרית כמקור אנרגיה. כדי שחלבונים ישמשו את הגוף הם צריכים לעבור חילוף חומרים לצורתם הפשוטה ביותר, חומצות אמינו. זוהו 20 חומצות אמינו הנחוצות לגדילה ולמטבוליזם של האדם. 12 מחומצות אמינו אלו (אחת עשרה בילדים) נקראות לא חיוניות, כלומר הן יכולות להיות מסונתזות ע"י הגוף שלנו ואין צורך לצרוך אותן בתזונה. חומצות האמינו הנותרות לא יכולות להיות מסונתזות בגוף ומתוארות כחיוניות כלומר צריך לצרוך אותן בתזונה שלנו. היעדר כל אחת מחומצות האמינו הללו יסכן את יכולת הרקמה לגדול, לתקן או להישמר. חלבון מי גבינה נחשב כמקור עשיר לחומרים תזונתיים פונקציונליים, מכיוון שהם מפעילים פעילויות ביולוגיות יוצאות דופן. הם מורכבים בעיקר מלקטוגלובולין, לקטאלבומין, אלבומין בסרו...

האם קטניות בריאות - קובי עזרא

האם אכילת קטניות בריא?, האם אכילתם עשויה לצמצם את הנטייה למצבי חולי שונים?, שלום כאן קובי עזרא המומחה שלכם לרפואה נטורופטית ובריאות טבעית.  קטניות מכילות אחוז חלבון באופן יחסי, הקטניות מכילות רמה גבוהה של ויטמינים מקבוצת B, ומינרלים כמו: ברזל, אבץ , מגנזיום .  חלק מהקטניות מכילות פוליפנולים ונוגדי חמצון חזקים אחרים הודות לפיגמנטים שלהן, למשל בשעועית שחורה ועדשים שחורות יש רמה טובה של אנתוציאנין - שהוא פוליפנול שיש גם ב פירות יער .  הקטניות מכילות גם כמות גבוהה של סיבים תזונתיים הקשורים למניעת מחלות רבות, החל מעצירויות ועד לצמצום הנטייה לפתח סוגי סרטן מסוימים ו מחלות לב וכלי דם .  וכעת בקצרה על ההיבטים הבריאותיים של הקטניות על מערכות הגוף השונות, למשל:  צריכת קטניות מסייעות לשמור על בריאות המעיים , זאת עקב שיפור בהרכב המיקרוביום שהם למעשה אותם חיידקים ידידותיים ששוכנים אצלנו בבטן. בנוסף להפחתת מדדי הדלקת.  עלייה בייצור חומצות שומן קצרות שרשרת שמיוצרות בגופנו כאשר חיידקים "טובים" במעי מפרקים את הסיבים שבמזון. הן משמשות כמקור האנרגיה המרכזי לשכבת התאים, שעוטפת...

הליכה קשורה לסיכון נמוך למחלות לב, שבץ ואי ספיקת לב

מחקר על אנשים בני 70 ומעלה מצא שהליכה של 500 צעדים נוספים ביום, או רבע מייל נוסף של הליכה, קשורה לסיכון נמוך ב-14% למחלות לב, שבץ או אי ספיקת לב. בהשוואה למבוגרים שצעדו פחות מ-2,000 צעדים ביום, מבוגרים שצעדו כ-4,500 צעדים ביום היו בסיכון נמוך ב-77% לחוות אירוע קרדיווסקולרי. רק כ-3.5% מהמשתתפים שעשו כ-4,500 צעדים ביום סבלו מאירוע קרדיווסקולרי, לעומת 11.5% מאלה שעשו פחות מ-2,000 צעדים ביום, במהלך תקופת המעקב של 3.5 שנים. מחקר חדש (שנערך בדאלאס, 2 במרץ 2023) מצא שהליכה של 500 צעדים נוספים, או כרבע מייל, ליום קשורה לסיכון נמוך ב-14% ל מחלות לב , שבץ מוחי או אי ספיקת לב, על פי מחקר ראשוני יוצג במפגשים המדעיים לאפידמיולוגיה, מניעה, אורח חיים ובריאות קרדיומטבולית של איגוד הלב האמריקני לשנת 2023.  צעדים הם דרך קלה למדידת פעילות גופנית, וצעדים יומיומיים רבים יותר היו קשורים לסיכון נמוך יותר ללקות באירוע הקשור למחלות לב וכלי דם בקרב מבוגרים, אמרה ארין א. דולי, Ph.D., עוזרת פרופסור לאפידמיולוגיה באוניברסיטת אלבמה בבית הספר לבריאות הציבור בברמינגהם וחוקר מוביל של המחקר. עם זאת, רוב המחקרים הת...

כורכום סגולות רפואיות, כורכומין מומלץ - קובי עזרא

מחפשים להפחית תהליכי דלקת, לשפר את בריאות הלב ובריאות הגוף באופן כללי? אני מציע לכם לחשוב לכיוון תבלין המרפא כורכום שאחר הרכיבים הפעילים ביותר שלא הם הכורכומינואידים, ובעיקר ה כורכומין .  שורש הכורכום מכיל את הכורכומינואידים: כורכומין (curcumin), דימתילכורכומין  (dimethylcurcumin) וביסדימתילכורכומין (bisdimethylcurcumin) המצויים בכמויות קטנות יותר, גורמת לתכונות כימיות וביולוגיות שונות בהשוואה לכורכומין. כורכומינואידים מהווים 2-4% מאבקת שורש כורכום יבשה. כורכומין הוא המרכיב הפוליפנולי הפעיל ביולוגית העיקרית בכורכום.{2, 3, 18, 19, 20}.  הכורכום שימש באופן היסטורי בשיטות רפואה הודית כמו איורוודה, ומספר רב של מחקרים הראו את היתרונות של הכורכום למגוון מצבים בריאותיים. תבלין צהוב-כתום המכיל תרכובות הנקראות כורכומינואידים, בעלות תכונות אנטי דלקתיות, מה שהופך אותו לשימושי לשיכוך כאבים, לבריאות מפרקים, בריאות מטבולית ובריאות כללית. כורכומין הוא פיגמנט צהוב הקיים בתבלין כורכום (Curcuma longa) אשר נקשר לפעילות נוגדת חמצון, אנטי דלקתית, אנטי סרטנית, אנטי ויראלית ואנטי בקטריאלית...