דילוג לתוכן הראשי

רשומות

איך עושים דיאטה, איך להרזות בלי דיאטה? קובי עזרא

רבים שואלים אותי  איך עושים דיאטה , איך להרזות בלי דיאטה ? אז היום יספר לכם קובי עזרא מומחה לרפואה נטורופטית, איך לעשות דיאטה מבלי לעלות שוב במשקל בדומה לדיאטת היו-יו שבדיאטות אלה יורדים במשקל אך לרוב שוב עולים חזרה ולעיתים קרובות אף יותר מנקודת ההתחלה.  אז ראשית נשאלת השאלה: איך לרדת באחוזי השומן ? והכי חשוב לא להשמין ולעלות שוב במשקל ?! אז אציין שברוב המקרים הכל מתחיל בעליות חדות של רמות הסוכר בדם, שיכולות לנבוע לרוב מתזונה לא מאוזנת עשירה במזון מתועש, ו/או מצבי סטרס ו/או שימוש בתרופות כמו למשל פרדניזון וכו'...  עלייה ברמות הסוכר בדם תגרום בתגובה לעלייה בהפרשת ההורמון אינסולין מהלבלב, שיגרום ל ירידה ברמת הסוכר בדם וכניסתו לתאים - לאנרגיה.  יש לציין שעודפי הסוכר יאגרו בצורת גליקוגן - המהווה מחסן אנרגיה בשרירים (0.5%-1% ממשקלם) ובכבד (3-5% בקירוב).  מיכן ניתן להבין גם שאנשים וספורטאים בעלי מסת שרירים גדולה יאגרו יותר גליקוגן . ולא הריכוז ישתנה אלא הכמות עקב משקל מסת השריר הגדולה יותר.  בנוסך יש לומר ש שרירים מאומנים יפתחו את היכולת לאגור יותר גליק...

אגוזי מלך יתרונות בריאותיים קובי עזרא

שלום כאן קובי עזרא מומחה לרפואה נטורופטית והיום אספר לכם על אגוז מלך המכונה גם בשם אגוז אנגלי או אגוז קליפורניה בעל יתרונות בריאותיים רבים עקב צריכתם, לרבות ירידה בסיכון למחלות לב וכלי דם, מחלת לב כלילית, טיפול בסוכרת מסוג 2, מניעה וטיפול בסוגי סרטן מסוימים, והפחתת התסמינים המיוחסים להפרעות נוירולוגיות הקשורות לגיל והפרעות נוירולוגיות אחרות. אגוזי מלך יתרונות בריאותיים קובי עזרא אכילת אגוזי מלך תשפר את צריכת הסיבים התזונתיים, חלבון , ויטמינים ו מינרלים , לרבות שומן בלתי רווי, מגנזיום , זרחן וחומצה אלפא-לינולנית אומגה-3 (ALA).  תרכובות פיטוכימיות, כגון הפנולים, מועילות לבריאות האדם. הם יכולים להפחית את הסיכון למחלות לב וכלי דם ולמחלות ניווניות ע"י מניעת סטרס חמצוני וחמצון של מקרומולקולות ביולוגיות. {6, 7} הוכח שתרכובות פנוליות יכולות לנטרל רדיקלים חופשיים ובעלות תכונות קליטת מתכות בנוסף לפעילויות האנטי-סרטניות. {8, 9} באגוזי מלך יש ריכוז גבוה של טוקופרולים וטוקוטריאנולים שהן תרכובת ממשפחת ויטמין E , אשר מציגה תכונות נוגדות חמצון, בעיקר בעיכוב תהליכי חמצון שומנים. {11} אגוזי מלך וש...

ויטמין D ובריאות המוח - מה הקשר? קובי עזרא

ויטמין D ובריאות המוח : מחקר רנדומיזציה תצפיתית ומנדלית. רמה גבוה יותר של ויטמין D הוצע כבעל השפעות מועילות על בריאות המוח. המטרה הייתה לחקור את הקשר בין 25-הידרוקסיויטמין D [25(OH)D], תכונות הדמיה עצבית, והסיכון לדמנציה ושבץ מוחי. {1} מחסור ויטמין d  היה קשור לסיכון מוגבר לדמנציה ושבץ מוחי, עם הקשר החזק ביותר לאלו עם 25(OH)D <25 nmol/L (לעומת 50-75.9 nmol/L; HR מותאם: 1.79; 95% CI: 1.57, 2.04 ו-HR: 1.40; 95% CI: 1.26, 1.56, בהתאמה).  ניתוחי MR לא ליניאריים אישרו את השפעת הסף של 25(OH)D על דמנציה, כאשר הסיכון צפוי להיות גבוה ב-54% (95% CI: 1.21, 1.96) עבור המשתתפים ב-25 ננומול/ליטר בהשוואה ל-50 ננומול/ליטר. 25(OH)D לא היה קשור לתוצאות הדמיה עצבית או לסיכון לשבץ בניתוחי MR. נתח השפעה פוטנציאלי מצביע על כך שניתן למנוע 17% (95% CI: 7.22, 30.58) מדמנציה על ידי הגדלת 25(OH)D ל-50 ננומול/ליטר. ה מסקנות : רמה נמוכה של ויטמין D הייתה קשורה לתוצאות הדמיה עצבית ולסיכונים לדמנציה ושבץ מוחי גם לאחר התאמה מקיפה של משתנים. ניתוחי MR תומכים בהשפעה סיבתית של מחסור בוויטמין D על דמנציה אך ל...

חסר מגנזיום ותסמינים - קובי עזרא

היום נדון על חוסר מגנזיום  ותסמינים.  מחסור במגנזיום, הידוע גם בשם היפומגנזמיה, היא בעיה בריאותית שלעתים קרובות מתעלמים ממנה, ובעיקר כשהיא תת-קליניקת כלומר ללא סימפטומים.  מגנזיום הוא מינרל התוך תאי השני בשכיחותו. הממלא תפקיד חשוב בהומאוסטזיס של אינסולין ובמטבוליזם של גלוקוז באמצעות ריאקציות אנזימטיות מרובות. {4} צריכת מגנזיום נמוכה באוכלוסיות הצורכות דיאטות מזון מעובד מודרניות. צריכה נמוכה של מגנזיום קשורה למחלות כרוניות בעלות דאגה עולמית, כמו: מחלות לב וכלי דם , סוכרת מסוג 2 , תסמונת מטבולית ומחלות שלד. {1} אין כיום סמן ביולוגי פשוט ואמין לסטטוס המגנזיום בגוף כולו, מה שמקשה על הערכה קלינית ופרשנות של החסר במגנזיום בבני אדם. {1} בנוסף יש לציין כי צריכת הסידן בארה"ב וכך גם העולם המערבי עלתה בשיעור של פי 2-2.5 מזו של צריכת המגנזיום, {1} מגנזיום הוא קו-פקטור לביו-סינתזה, הובלה והפעלה של ויטמין D ; ומחקרי ויטמין D ומגנזיום הראו שניהם נקשרים עם חלק מאותן מחלות כרוניות. {1} השפעות בריאותיות של צריכת מגנזיום לא מספקת רמת מגנזיום נמוכה באוכלוסיות הצורכות דיאטות מודרניות המכיל ...

אומגה 3 ולחץ דם גבוה מטה אנליזה, קובי עזרא

אומגה 3 ולחץ דם גבוה מטה אנליזה, קובי עזרא. צריכת חומצות שומן רב בלתי רוויות אומגה-3 ולחץ דם, להלן מטה-אנליזה של ניסויים מבוקרים אקראיים. עדויות עדכניות עשויות לתמוך בשימוש בחומצות שומן אומגה-3 (רצוי חומצה דוקוסהקסאנואית וחומצה איקוספנטאנואית) להורדת לחץ דם, אך החוזק והצורה של הקשר בין מינון לתגובה נותרו לא ברורים. מחקר זה כלל מחקרים מבוקרים אקראיים שפורסמו לפני 7 במאי 2021, שכללו משתתפים בני 18 ומעלה, ובדק קשר בין חומצות שומן אומגה-3 (חומצה דוקוסהקסאנואית, חומצה איקוספנטאנואית או שניהם) לבין לחץ דם גבוה .  מודל רגרסיה מעוקב של שלב אחד עם אפקטים אקראי שימש כדי לחזות את הקשר הממוצע של מינון-תגובה בין צריכת חומצות שומן אומגה-3 יומית ושינויים בחץ דם.  ערכו גם ניתוחים מרובדים כדי לבחון הבדלים לפי תת-קבוצות שנקבעו מראש. נכללו 71 ניסויים, שכללו 4973 אנשים עם מינון משולב של חומצה דוקוסהקסאנואית + חומצה איקוספנטאנואית של 2.8 גרם ליום (טווח בין-רבעוני, 1.3 גרם ליום עד 3.6 גרם ליום).  נמצא קשר לא ליניארי הכולל או ברוב תת הקבוצות, המתואר כעקומות תגובה בצורת J. הצריכה האופטימלית הן...

אסטקסנטין עיניים, איך אסטקסנטין מסייע לעניים? - קובי עזרא

על האסטקסנטין לבריאות העיניים, איך אסטקסנטין מסייע לעניים? - קובי עזרא אסטקסנטין הוא פיגמנט קרוטנואיד אדום המופיע באופן טבעי השייך למשפחת הקסנטופילים (הנגזרות המחומצות של הקרוטנואידים), הנמצא בדרך כלל בסביבות ימיות, במיוחד במיקרו אצות ופירות ים, כגון: סלמון, שרימפס ולובסטרים.  בשל המבנה המולקולרי הייחודי שלו, אסטקסנטין בעל תכונות ביולוגיות חשובות, המיוצגות בעיקר ע"י פעילויות נוגדות חמצון חזקות, אנטי דלקתיות ואנטי אפופטוטיות.  עדויות מצביע על כך שאסטקסנטין יעיל במניעה ובטיפול במספר מחלות עיניים, החל מהקוטב הקדמי ועד האחורי של העין.  היעילות של קרוטנואיד הנ"ל במחלות רשתית, הפרעות משטח העין, אובאיטיס, קטרקט ואסטנופיה מדווחת במחקרים רבים בבעלי חיים ובבני אדם, המדגישים את יכולתו לווסת מספר מסלולים מטבוליים, ולאחר מכן לשחזר את האיזון ההומיאוסטטי התא. Astaxanthin הוא קרוטנואיד טבעי שמאפייניו המבניים והתפקודיים הופכים אותו לתרכובת ביו-אקטיבית מבטיחה במניעת מספר מחלות האדם. {2}הוא גורם לצבע הוורוד-אדום של דגי הסלמון, שרימפס, לובסטרים ובשר סרטנים.  השפעות מועילות מרובות כולל...

איך ויטמין d נספג הכי טוב?, קובי עזרא

איך ויטמין d נספג הכי טוב?, קובי עזרא. ויטמין d אופן נטילה, ויטמין d איך לקחת?   קובי עזרא על ויטמין D ויטמין D הנו שם כללי לחמישה חומרים חיוניים, המסיסים בשומן, שמיוצרים בעור בעת החשיפה לשמש וכן ניתן לקבל אותם מהמזון ומתוספי תזונה. ויטמין D2 או  ergocalciferol  (מקורו בעולם הצומח) וויטמין D3 או  alfacalcidol  (מקורו בעולם החי) שניהם ויטמינים שנמצאים בתזונה שלנו. ויטמין D הוא ויטמין המסיס בשמן, כלומר שללא סביבה שומנית הוא לא יוכל להיספג בצורה אידאלית בגופנו בדומה ליתר הוויטמינים שמסיסים בשמן כמו: ויטמין E, A ו-K. לכן כשרוצים ליטול ויטמין D כתוסף תזונה, מומלץ ליטול אותו יחד עם האוכל ורצוי ארוחה שומנית, כמו: אבוקדו, ביצים, בשרים, זיתים, אגוזים וכו'... כך למעשה נוכל לשפר את הספיגה בכ- 30% עד 50% יותר.   מתי הזמן הכי טוב ליטול ויטמין D? נטילת ויטמין D מאוחר בערב עשוי להשפיע על השינה,   מספר מחקרים קישרו בין רמות נמוכות של ויטמין D בדם לסיכון גבוה יותר להפרעות שינה, איכות שינה ירודה יותר ומשך שינה מופחת.  נמצא מתאם משמעותי בין מחסור בוויטמין D ...