דילוג לתוכן הראשי

רשומות

שיפור איכות הרוק ולמניעת עששת (חורים בשיניים) - קובי עזרא

גישה טבעית ומקיפה לשיפור איכות הרוק ולמניעת עששת (חורים בשיניים). הרוק הוא אחד המגנים הטבעיים החשובים ביותר של השיניים, והוא מכיל מינרלים, אנזימים וחומרים אנטי-בקטריאליים החיוניים לבריאות הפה. תזונה לשיפור איכות הרוק: מזונות עשירים במינרלים  (סידן, מגנזיום, זרחן): ירקות עליים ירוקים  (תרד, קייל, מנגולד) אגוזים וזרעים  (שקדים, שומשום, גרעיני דלעת) מוצרי חלב איכותיים  (למי שאינו טבעוני - גבינות קשות, יוגורט פרוביוטי, קפיר) דגים עם עצמות  (סרדינים, אנשובי) מזונות עשירים בוויטמינים מסיסים בשומן (A, D, K2): כבד  (מקור לוויטמין A) ביצים אורגניות  (בעיקר החלמון) חמאה מועשרת או גהי  (מקור ל-K2) דגים שומניים  (סלמון, מקרל - מקור לוויטמין D) נבט חיטה ושמן קוד  (לוויטמין E) מזונות מגבירי רוק (סיאלוגוגים): תפוחי עץ  (גם עוזרים בניקוי מכני של השיניים) סלרי וגזר  (מעודדים ייצור רוק) תה צמחים  (כמו קמומיל, שומר) מזונות פרוביוטיים  (לשיפור המיקרוביום של הפה): מזונות מותססים  (כרוב כבוש, קימצ'י, מיסו, קומבוצ'ה) יוגורט פרוביוטי לל...

איזה מגנזיום הכי יעיל?, קובי עזרא

ההבדלים בין סוגי תוספי המגנזיום השונים נובעים בעיקר משיטות הספיגה והיציבות שלהם, המשפיעות על הזמינות הביולוגית (bioavailability) בגוף. להלן פירוט המאפיינים העיקריים של כל צורה, מבוסס על מחקרים וטכנולוגיות קיימות.. 1.  מגנזיום ליפוזומלי (Liposomal Magnesium) המגנזיום עטוף במעטפת שומנית (ליפוזום), המגנה עליו מפירוק במערכת העיכול ומשפרת את ספיגתו בתאים דרך מיזוג עם קרומי התא. יתרונות : ספיגה יעילה יותר בהשוואה לצורות מסורתיות (כמו מגנזיום אוקסיד או ציטרט), בזכות הגנה מפני חומצות קיבה ואנזימי עיכול. מפחית תופעות לוואי גסטרואינטסטינליות (כמו שלשול), שכן המגנזיום משתחרר באופן מדורג. מחקרים מוכיחים כי ליפוזומים מעלים רמות מגנזיום בפלזמה וברקמות ביעילות גבוהה. חסרונות : ייצור יקר יותר, ותלוי באיכות הליפוזומים (גודל ויציבות). 2.  מגנזיום בננוטכנולוגיה (Nano-Magnesium) חלקיקי מגנזיום בגדלים ננומטריים (1-100 ננומטר), המגדילים את שטח הפנים ומשפרים מסיסות וספיגה במעי. יתרונות : ספיגה מהירה ויעילה דרך מחסומי רירית המעי, בזכות גודלם הזעיר. פוטנציאל להגעה לרקמות עמוקות יותר (למשל, מוח או עצמ...

ויטמין E ותוספי תזונה - קובי עזרא

ויטמין E הוא רכיב תזונתי מסיס בשומן החיוני לתפקודים פיזיולוגיים שונים, המוכר בעיקר בזכות תכונותיו נוגדות החמצון המסייעות לנטרל רדיקלים חופשיים ולהגן על התאים מפני נזקי חמצון. התגלה בשנת 1922, ויטמין E מקיף שמונה צורות כימיות, כולל טוקופרולים וטוקוטריאנולים, כאשר אלפא-טוקופרול הוא הגרסה הפעילה ביותר מבחינה ביולוגית החיונית לבריאות האדם. מקורות תזונתיים העשירים בוויטמין E כוללים אגוזים, זרעים, שמנים צמחיים וירקות עלים ירוקים, מה שהופך אותו לנגיש באמצעות תזונה מאוזנת. הצריכה היומית המומלצת משתנה לפי גיל ומין, תוך שימת דגש על החשיבות של מקורות מזון טבעיים על פני תוספי מזון לבריאות מיטבית.[1][2][3] ויטמין E זכה לתשומת לב בזכות היתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים שלו, הכוללים תמיכה בתפקוד החיסוני, קידום בריאות הלב וכלי הדם והשפעות נוירו-פרוטקטיביות. עם זאת, תפקידו של תוסף ויטמין E נותר נושא לוויכוח. בעוד שמחקרים מסוימים מצביעים על כך שהוא עשוי לסייע בהפחתת הסיכון למחלות כרוניות, אחרים מזהירים מפני תוספי תזונה במינון גבוה עקב סיכונים נלווים, כגון דימום מוגבר אצל אנשים הנוטלים תרופות נוגדות קר...

סלניום מינרל חשוב והשפעתו הבריאותיות - קובי עזרא

סלניום: חשיבותו התזונתית וההשפעות הבריאותיות  סלניום  מינרל חיוני בגוף האדם, בעל תפקיד חשוב במגוון תהליכים מטבוליים ופיזיולוגיים. הבנה מעמיקה של תפקידו, והשלכות מחסורו היא חיונית עבור תזונאים ואנשי מקצוע בתחום הבריאות, כדי לספק ייעוץ תזונתי מדויק ולטפל במצבי מחסור בצורה יעילה. מאמר זה יעמיק בנושא חשיבותו של הסלניום לבריאות, תוך התמקדות בהיבטים הרלוונטיים לקהל המקצועי. תפקידו של הסלניום כנוגד חמצון סלניום משמש כמרכיב חיוני באנזים גלוטתיון פרוקסידאז (GPx), אנזים נוגד חמצון רב עוצמה המגן על התאים מפני נזקי רדיקלים חופשיים. רדיקלים חופשיים, תוצרי לוואי מטבוליים, תורמים להזדקנות מואצת ולפגיעה בתאים, ובכך מעלים את הסיכון למחלות כרוניות. GPx, הפעיל בזכות הסלניום, מנטרל את הרדיקלים החופשיים ומגן על שומנים, חלבונים ו-DNA מפני נזק חמצוני. יעילותו של GPx תלויה ישירות ברמת הסלניום בגוף. סלניום ותפקוד מערכת החיסון מערכת החיסון תלויה במידה רבה בזמינות סלניום תקינה. סלניום תורם לייצור ופעילות תקינה של לימפוציטים, תאים חיוניים במערכת החיסון האחראים על תגובה חיסונית יעילה. מחסור בסלניום עלול...

הסוד לחיים ארוכים ובריאים: איך האוכל שלך יכול לשנות את הגוף מבפנים,- קובי עזרא

האם ידעתם שהתזונה אותה אנו אוכלים יכולה להשפיע על תאי הגזע בגופנו, על שיקום רקמות פגועות ועל הארכת חיים, אך חשוב להבין שהתהליכים הללו מורכבים ומערבים מנגנונים ביולוגיים רבים. שלום כאן קובי עזרא המומחה שלכם לבריאות וכושר.  1.  תאי גזע ותזונה תאי גזע הם תאים בעלי פוטנציאל להתמיין לסוגים שונים של תאים בגוף, ולכן הם חיוניים לתיקון רקמות ושמירה על בריאות הגוף. תזונה יכולה להשפיע על הפעילות של תאי הגזע במספר דרכים: אספקת חומרי מזון חיוניים : ויטמינים, מינרלים וחומצות אמינו מסוימות יכולים לתמוך בתפקוד התקין של תאי הגזע. לדוגמה, ויטמין C ו ויטמין E הם נוגדי חמצון שעשויים להגן על תאי הגזע מפני נזקי חמצון. הפעלת מסלולים ביולוגיים : רכיבים תזונתיים כמו חומצות שומן אומגה-3 או פוליפנולים (שנמצאים בירקות, פירות ותבלינים) יכולים להפעיל מסלולים מולקולריים שמעודדים התחדשות תאית ותיקון רקמות. צום או הגבלה קלורית : מחקרים מראים שצום מוגבל בזמן או הגבלה קלורית מתונה יכולים לעודד את הפעילות של תאי גזע ולשפר את יכולת הגוף לתקן רקמות. זה קשור להפעלת מסלולים כמו אוטופגיה (ניקוי תאי) וייצור מוגבר ש...

הכבד: מנוע העל של הגוף – איך לשמור עליו חזק ובריא? - קובי עזרא

הכבד: תפקידו, חשיבותו ודרכים לשמירה על תפקודו האופטימלי הכבד הוא אחד האיברים החשובים והמורכבים ביותר בגוף האדם. הוא אחראי על ביצוע מאות תהליכים ביוכימיים קריטיים, כולל חילוף חומרים, סינון רעלים, ייצור חלבונים חיוניים ואחסון רכיבי תזונה. תפקודו התקין של הכבד הוא חיוני לבריאות הכללית של הגוף, והפרעות בתפקודו עלולות להוביל למחלות כרוניות ולפגיעה משמעותית באיכות החיים. במאמר זה נסקור את מבנה הכבד, תפקידיו, חשיבותו ודרכים לשמור עליו במצב אופטימלי. מבנה ותפקידי הכבד מבנה הכבד הכבד הוא האיבר הפנימי הגדול ביותר בגוף, והוא שוקל כ-1.5 קילוגרם בממוצע. הוא ממוקם בצד הימני העליון של חלל הבטן, מתחת לסרעפת. הכבד מחולק לאונות, ובתוכו מצויים תאים מיוחדים הנקראים הפטוציטים, אשר מבצעים את עיקר פעילותו. תפקידי הכבד הכבד מבצע מגוון רחב של תפקידים פיזיולוגיים חשובים: סינון רעלים וניקוי הדם – הכבד מסנן רעלים, כימיקלים ותרופות מהדם ומסייע בסילוקם מהגוף. חילוף חומרים ופירוק חומרים מזינים – הוא מעורב בפירוק ושימוש בשומנים, פחמימות וחלבונים. אחסון וייצור גלוקוז – הכבד מאחסן גלוקוז בצורת גליקוגן ומשחרר אותו...

איך לייבש נזלת באופן טבעי? - קובי עזרא

מטופלים רבים שואלים אותי איך לייבש נזלת באופן טבעי ? לייבש או למגר נזלת עקב התקררות ניתן באמצעות מספר שיטות טבעיות שיכולות להקל על הסימפטומים ולזרז את ההחלמה.  שלום כאן קובי עזרא המומחה שלכם לבריאות וכושר.  הנה מספרה דרכים מומלצות: 1.  שתייה מרובה של נוזלים שתייה של מים, תה צמחים (כמו תה קמומיל, ג'ינג'ר או נענע) ומרקים חמים יכולה לעזור לדלל את הליחה ולהקל על הנזלת. הימנע ממשקאות ממותקים או מוגזים שעלולים להחמיר את הדלקת. 2.  שטיפות אף עם מי מלח שטיפת האף עם תמיסת מי מלח (סליין) יכולה לעזור לנקות את דרכי הנשימה ולהפחית נזלת. 3.  אידוי (אינהלציה) שאיפת אדים חמים יכולה להקל על גודש באף ולעזור לייבש נזלת. ניתן להוסיף למים כמה טיפות של שמנים אתריים כמו אקליפטוס, מנטה או לבנדר. 4.  תזונה תומכת אכלו מזונות עשירים בו ויטמין C (כמו פירות הדר, קיווי וברוקולי) ו אבץ (כמו זרעי דלעת, קטניות ואגוזים) כדי לחזק את מערכת החיסון. הימנעו ממזונות מעובדים, חלב ומוצריו שעלולים להגביר ליחה (בקרב אנשים מסוימים). 5.  שימוש בצמחי מרפא צמחים כמו ג'ינג'ר, שום, כורכום וטימין יד...