לקקאו ישנם יתרונות בריאותיים מגוונים, בעיקר בזכות תכולת הפוליפנולים והפלבנואידים שבו, שלום כאן קובי עזרא המומחה שלכם לבריאות וכושר.
השפעה אנטי-אוקסידנטית חזקה
קקאו מכיל ריכוז גבוה של נוגדי חמצון, בעיקר פלבנואידים כמו קטכין, אפיקטכין ופרוציאנידינים, אשר מסייעים בנטרול רדיקלים חופשיים ובהגנה על התאים.
בריאות לב וכלי דם:
מחקרים מצביעים על כך שצריכת קקאו עשויה לשפר את תפקוד האנדותל (השכבה הפנימית של כלי הדם), להפחית לחץ דם, לשפר את חילוף החומרים של שומנים וסוכר, ולהפחית את הנטייה להיווצרות קרישי דם [3][5][2]. השפעות אלו ניכרות גם באוכלוסיות בסיכון כמו חולי סוכרת ויתר לחץ דם [8].
השפעה אנטי-דלקתית ואימונומודולטורית:
הפוליפנולים שבקקאו פועלים כחומרים אנטי-דלקתיים, אנטי-אלרגיים ומשפיעים על מערכת החיסון – הן ברמה המולדת והן ברמה הנרכשת. מחקרים מראים השפעה על ייצור ציטוקינים ושינוי בפעילות תאי T.
[6][7]
השפעה על מערכת העצבים והמוח: יש עדויות לכך שקקאו תורם לשיפור תפקודי מוח, ככל הנראה בזכות השפעתו על זרימת הדם למוח ונוגדי החמצון שבו [7].
הפחתת סיכון למחלות כרוניות: צריכת קקאו נקשרה לירידה בסיכון למחלות לב, שבץ, סוכרת, וסוגי סרטן מסוימים [2][7].
עם זאת, חשוב לציין כי:
ההשפעות הבריאותיות תלויות בכמות ובאיכות הקקאו, ובריכוז הפלבנואידים שבו. קקאו מעובד או שוקולד עם תוספת סוכר ושומן עשויים לאבד חלק מהיתרונות ואף להזיק [1][4].
יש חילוקי דעות במחקר לגבי עוצמת ההשפעה והאם היא משמעותית בכל האוכלוסיות [2][3][6].
לסיכום אני יכול לומר לכם שקקאו טבעי ועשיר בפלבנואידים, כאשר נצרך במתינות, עשוי להעניק יתרונות בריאותיים בעיקר במניעת מחלות לב, דלקות ושיפור תפקוד מערכת החיסון.
מקורות:
[1] https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC8031600/
[2] https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC4696435/
[3] https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fnut.2017.00036/pdf
[4] https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC2797556/
[5] https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC5539137/
[6] https://figshare.com/articles/journal_contribution/Cocoa_as_immunomodulatory_agent_an_update/24474552/1/files/43004214.pdf
[7] https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC3671179/
[8] https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC6213512/
תגובות
הוסף רשומת תגובה