דילוג לתוכן הראשי

רשומות

רדיקלים חופשיים

רדיקאלים חופשיים - מה זה? ניתן להגדיר בצורה לא מדעית אך מספיק טובה לענייננו, שרדיקלים חופשיים הם תאים בגוף הנמצאים במצב מאד לא יציב. הרדיקלים החופשיים עשויים לגזול בכוח מרכיבים חיוניים מתאים שכנים בגוף. אם נפגע תא אחד, או כמה אלפי תאים, הפגיעה היא יחסית זניחה ולגוף אין בעיה להתגבר על כך. אך אם הכמות גדולה מידי, עלולים להיגרם נזקים קשים המתבטאים בשיבושים בתפקודי מערכות בגוף ובמחלות שונות. הרדיקלים החופשיים יכולים לפגוע בקרומי התאים, בתאים עצמם ואפילו ב DNA, דבר המשבש את פעילות התאים ועלול לגרום להם להפוך חלילה לתאים סרטניים. לרדיקלים החופשיים יש גם תפקידים מועילים, כגון השמדת וירוסים וחידקים. הבעיה היא שבתנאי החיים המודרניים נוצרים הרבה יותר רדיקלים חופשיים מהדרוש, ולכן מתייחסים אליהם כיום בד"כ כגורמים מזיקים. חלק מהרדיקלים החופשיים נוצרים בגוף באופן טבעי, כמו בנשימה, תהליכי חילוף חומרים ובפעילות גופנית אינטנסיבית. הבעיה העיקרית היא כמויות הרדיקלים החופשיים המגיעים אלינו ממקורות חיצוניים כמו: עישון, תרופות וכימיקלים שונים, מזון מתועש, מזון מטוגן, קרינה אלקטרו-מגנטית (של טל...

תזונה להאטת הזקנה ובהליכים תלויי גיל

תזונה אנטי-אייגינג, אורח חיים בריא להאטת הזקנה - קובי עזרא . תודות לאתר: http://diet2all.net/ תוספי מזון ואנטי אייג'ינג  על פי רוב גם כן הולכים יחד! כשאנו דנים ומתאמים תוספי מזון למטופל האינדיבידואל, כמובן שישנו הצורך להתייחס לבדיקות דם ושתן, בדיקות פיסיקליות וממצאים נוספים. למרות שישנה הסכמה כשמדובר על תוספי מזון ואנטי אייג'ינג, אודות נטילת מלטי-ויטמין ומולטי מינרל. אך גם כאן נשאלת השאלה: איזה מולטי-ויטמין ומולטי-מינרל ליטול? היות (תוספי מזון ואנטי אייג'ינג) חברות המייצרות מולטי ויטמין ומולטי מינרל ישנן רבות, בצורות שונות, במינונים שונים וכו'... על כן, גם כשאנו בדברים על תוספי מזון ואנטי אייג'ינג, גם אודות ההסכמה ישנה מחלוקת אישית. אנטי אייג'ינג ואנטי-אוקסידנטים (אנטי אייג'ינג ונוגדי-חמצון) אנטי אייג'ינג ואנטי-אוקסידנטים  (אנטי אייג'ינג ונוגדי-חמצון) הם נושא חם ביותר היום! התיאוריה העומדת אחרי בנושא: אנטי אייג'ינג ונוגדי-חמצון הינה ההגנה אשר מספקים נוגדי חמצון מפני נזקי הרדיקלים החופשיים. צמצום פעילות הרדיקלים החופשיים מגינה על...

אנטי אייג'ינג מאגוזים פיטוכימיקלים

הפוטנציאל לאנטי אייג'ינג של אגוזים עקב הרכב הפיטוכימיקלים (phytochemical), מנגנונים מולקולריים יציבות תרמית של תרכובות. אגוזים נחשבים למזונות פונקציונליים מלאים, המכילים מאקרו ומיקרו-מינרלים בעלי ערך ביולוגי גבוה. לתרכובות ביו-אקטיביות אלו ישנו אפקט סינרגיסטי במניעת ועיכובם של מחלות ופתולוגיות רבות הקשורות לעלייה בגיל (כגון: מחלות לב וכלי דם , שבץ מוחי, סוכרת מסוג 2 , סוגים מסוימים של סרטן ועוד מספר מחלות נוירודגנרטיביות). אגוזים מורכבים מרמה נמוכה של פחמימות, אך הם מכילים רמה גבוהה של חומצות שומן בריאות וחיוניות, בפרופורציה אופטימלית לפרופיל טוב יותר של השומנים בדם, כמו כן הם מהווים מקור טוב לחלבונים, עשירים בחומצות אמינו. האגוזים מכילים כמויות משמעותיות של ויטמין E , מינרלים, פוליפנולים, ופיטוסטרולים (phytosterols). האגוזים מכילים גם פוליפנולים, שהם פיטוכימיים רבי עוצמה, הפועלים כחומרים נוגדי חמצון ישירים ועקיפים, מפחיתים את התגובה הדלקתית, משפרים את הפרוטאוזיס ואת הביוגנזה המיטוכונדריאלית, מווסתים מסלולי איתות תא רבים, בעלי תפקיד מרכזי בציטופרוטקציה, ומפעילים Nrf...

ויטמין C וזיהומים

ויטמין C וזיהומים: בספרות מתואר כי מחסור בויטמין C קשור לדלקת ריאה ולהקל על מחלות זהומיות שונות הנגרמות כתוצאה מוירוסים ומחיידקים.  בספרות מתואר כי מחסור בויטמין C קשור לדלקת ריאות. מספר מחקרים חקרו את השפעת ויטמין C על זיהומים מגוונים. סך כ- 148 מחקרים בבעלי חיים עולה כי ויטמין C עשוי להקל או למנוע זיהומים הנגרמים ע"י חיידקים, וירוסים, ופְּרוֹטוֹזוֹאָה (protozoa). הדלקת האנושית הנחקרת ביותר היא הצטננות (common cold). ויטמין C אינו מקטין את ההיארעות הממוצעת של הצטננות באוכלוסייה הכללית, אך הוא מפחית את מספר הימים של ההצטננות של אנשים הפעילים פיזית (למשל ספורטאים). השמוש בויטמין C באופן קבוע יכול לקצר את משך זמן ההצטננות , דבר המעיד על השפעו הביולוגית. עם זאת, תפקידו של ויטמין C בטיפול משותף אינו ברור. שני ניסויים מבוקרים מצאו תגובה סטטיסטית מובהקת, למשך סימפטומים של ההתקררות, זאת במינונים של כ- 6-8 גרם ליום של ויטמין C. לכן, הממצאים השליליים (כלומר חוסר יעילות) של כמה מחקרים הטיפול בהתקררות נפוצה יכולה להיות מוסברת עקב המינונים הנמוכים של כ- 3-4 גרם / יום של ויטמין C. ...

איך להאט תהליכי זקנה, תזונה לשיפור הבריאות

אנטי-אייג'ינג = האטת תהליכי זקנה, תזונה לשיפור הבריאות. תודות לקובי עזרא ולאתר: http://diet2all.net/ הדבר היחיד בטוח בחיים הוא שכולנו יום אחד ימות. בני האדם מזה זמן רב מנסים להשיג אלמוות, או לפחות לחיות במשך 100 שנה ומעבר. יש אנשים שחושבים שאנחנו מתקרבים, ומחקר חדש בטוח יחזק את האמונה הזאת: מדענים אומרים שהם הצליחו לשנות את הזדקנותם של תאים אנושיים.

תזונה להאטת הזקנה - קובי עזרא

איך ניתן באופן טבעי להאט תהליכי הזדקנות? זו שאלה שנשאלה כבר מאות שנים. רוב האנשים רוצים להיראות ולהרגיש צעירים, שילוב מזונות אנטי אייג'ינג מסוימים לדיאטה שלך היא הדרך הטובה ביותר לעזור להביא אותך קרוב יותר למטרה הנ"ל. תזונה להאטת הזקנה , שיפור איכות החיים ואריכותם, עם קובי עזרא תודה ל: http://diet2all.net להלן ראיון לרדיו על אנטי אייגי'נג ותזונה למניעת מצבי חולי שונים.  מזונות טעימים ומזינים יעזורו לנו להאט את ההשפעות של ההזדקנות בגופנו - מהעור ועד למוח, הלב והמפרקים. אז אילו מזונות יעילים כנגד ההזדקנות, ומה בדיוק הם עושים כדי לשמור על הגוף שנרגיש צעירים ובריאים?! ובכן, מזונות נגד ההזדקנות הם גם מהמאפיינים הבולטים ביותר נוגדי חמצון ומזונות אנטי דלקתיים. אוכמניות יעילות לעכב הזדקנות וקידום אריכות ימים. רוב המחקרים על היתרונות הבריאותיים של אוכמניות מתמקדים בהטבות הקוגניטיביות, האוכמניות למעשה מגינים על אזורים הקשורים לזיכרון במוח כתוצאה מנזק חמצוני ומהאטת הנזק לתאי המוח הקשור לעלייה בגיל. האוכמניות עשירות באנתוציאנינים, שהן תרכובת השפעות על עיקוב הנזק ...