דילוג לתוכן הראשי

אודות קובי עזרא

קובי עזרא - מומחה לרפואה נטורופתית ותזונה טיפולית

קובי עזרא הוא מומחה בעל שם וניסיון של למעלה מ-25 שנה בתחומי הנטורופתיה, התזונה הטיפולית והרפואה המשלימה. לאורך שנות פעילותו, צבר קובי ידע רב וכלים מקצועיים המשלבים בין עקרונות המדע המודרני לבין גישות הוליסטיות מוכחות, במטרה להעניק למטופליו מעטפת בריאותית שלמה ומותאמת אישית.

השכלה והסמכות אקדמיות
תואר PhD בנטורופתיה: הוענק בשנת 2010 מטעם האוניברסיטה הבינלאומית לרפואה משלימה (The Open International University for Complementary Medicines), קולומבו, סרי לנקה.

  • תואר PhD בנטורופתיה: הוענק בשנת 2010 מטעם האוניברסיטה הבינלאומית לרפואה משלימה (The Open International University for Complementary Medicines), קולומבו, סרי לנקה.

  • תואר נטורופת (N.D): בוגר מסלול ארבע-שנתי מקיף ב"קולג' הישראלי לרפואה אלטרנטיבית" (1998).

  • מדריך מוסמך לבריאות וכושר: הסמכה מטעם המדרשה לתרבות הגוף "אמריקה ישראל", באישור משרד החינוך והתרבות (1998).


מומחיות מקצועית וניסיון קליני

במהלך הכשרתו המקצועית, רכש קובי מיומנויות רחבות במוסדות המובילים בישראל, תחת הנחייתם של בכירי המרצים (ביניהם פרופ' רוני גמזו בתחומי האנטומיה, הפיזיולוגיה והפתולוגיה).

תחומי ההתמחות כוללים:

מדריך מוסמך לבריאות וכושר: הסמכה מטעם המדרשה לתרבות הגוף "אמריקה ישראל", באישור משרד החינוך והתרבות (1998).

  • תרפיה תזונתית: התמחות של 3 שנים בתזונה לטיפול במחלות ובמצבים רפואיים מורכבים.

  • רפואה טבעית: צמחי מרפא, הומאופתיה קלאסית אקוטית, תמציות פרחי באך וארומתרפיה הוליסטית.

  • רפואת גוף נפש וטיפולי מגע: מומחיות בשיאצו מקצועי, רפלקסולוגיה מורחבת, טווינא (פיזיותרפיה סינית), עיסוי הוליסטי וטכניקות שיקום.

  • מדעי הרפואה: ידע מעמיק באנטומיה, פיזיולוגיה, פתולוגיה כללית ופרמקולוגיה.

חזון מקצועי

השילוב הייחודי שקובי מציע בין עולם הכושר הגופני לבין עולם התזונה הקלינית והנטורופתיה, מאפשר לו לבנות תוכניות טיפול המבוססות על אמינות, סמכותיות וניסיון קליני רב שנים. קובי דוגל בגישה טיפולית הרואה את האדם כמכלול, תוך שימוש בכלים המדעיים והטבעיים המתקדמים ביותר לשיפור איכות החיים והבריאות.








פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

ויטמין D ובריאות המוח - מה הקשר? קובי עזרא

ויטמין D ובריאות המוח : מחקר רנדומיזציה תצפיתית ומנדלית. רמה גבוה יותר של ויטמין D הוצע כבעל השפעות מועילות על בריאות המוח. המטרה הייתה לחקור את הקשר בין 25-הידרוקסיויטמין D [25(OH)D], תכונות הדמיה עצבית, והסיכון לדמנציה ושבץ מוחי. {1} מחסור ויטמין d  היה קשור לסיכון מוגבר לדמנציה ושבץ מוחי, עם הקשר החזק ביותר לאלו עם 25(OH)D <25 nmol/L (לעומת 50-75.9 nmol/L; HR מותאם: 1.79; 95% CI: 1.57, 2.04 ו-HR: 1.40; 95% CI: 1.26, 1.56, בהתאמה).  ניתוחי MR לא ליניאריים אישרו את השפעת הסף של 25(OH)D על דמנציה, כאשר הסיכון צפוי להיות גבוה ב-54% (95% CI: 1.21, 1.96) עבור המשתתפים ב-25 ננומול/ליטר בהשוואה ל-50 ננומול/ליטר. 25(OH)D לא היה קשור לתוצאות הדמיה עצבית או לסיכון לשבץ בניתוחי MR. נתח השפעה פוטנציאלי מצביע על כך שניתן למנוע 17% (95% CI: 7.22, 30.58) מדמנציה על ידי הגדלת 25(OH)D ל-50 ננומול/ליטר. ה מסקנות : רמה נמוכה של ויטמין D הייתה קשורה לתוצאות הדמיה עצבית ולסיכונים לדמנציה ושבץ מוחי גם לאחר התאמה מקיפה של משתנים. ניתוחי MR תומכים בהשפעה סיבתית של מחסור בוויטמין D על דמנציה אך ל...

קריאטין לבריאות הנפש והגוף - אנטי אייג'ינג, קובי עזרא

האם קריאטין מסייע לבריאות הנפש והגוף האידאלית - אנטי אייג'ינג. קריאטין משמש בעיקר ספורטאים ומפתחי גוף לצורך שיפור כוח השרירים והביצועים הספורטיבים, אך היתרונות שלו הם מעבר לספורט, במיוחד כשמדובר באנטי אייג'ינג ובשיפור הבריאות הכללית.  שימור מסת שריר - ככל שאנו מתבגרים, אנו מאבדים באופן טבעי מסת שריר וחוזק, מצב המכונה סרקופניה. המצב הנ"ל הוא גורם מרכזי בניידות וסיכון מוגבר לנפילות ושברים כתוצאה מכך. קריאטין עוזר ע"י תמיכה במטבוליזם האנרגתי של תאי השריר ומקל על התכווצויות שרירים יעילה יותר. שמאפשר שמירה על מסת שריר רזה , אפילו אצל מבוגרים יותר שאולי לא עוסקים באימונים בעצימות גבוהה. תפקוד קוגניטיבי טוב יותר  מחקרים חדשים מראים שתוספי קריאטין עשויים להועיל לבריאות המוח. מכיוון שהמוח דורש כמויות גבוהות של אנרגיה, קריאטין ממלא תפקיד בהבטחת האנרגיה של התאים כדי לבצע משימות ביעילות. מחקרים מראים שקריאטין עשוי לשפר את התפקוד הקוגניטיבי, במיוחד באוכלוסיות מזדקנות, ע"י שיפור הזיכרון, זמני התגובה והבהירות המנטלית. שיכול להיות בעל ערך בהפחתת ירידה קוגניטיבית הקשורה לגיל. אנ...

דלקת מפרקים: מנגנונים פתופיזיולוגים והשפעת התזונה על מהלך המחלה, קובי עזרא

דלקת מפרקים (Arthritis) היא קבוצה הטרוגנית של מחלות המאופיינות בתהליך דלקתי כרוני הגורם לפגיעה במפרקים, כאב, נוקשות ואובדן תפקוד. לפי ארגון הבריאות העולמי (WHO), כ- 350 מיליון אנשים   ברחבי העולם סובלים מדלקת מפרקים, עם שכיחות גבוהה יותר בקרב נשים ומבוגרים. שלום כאן קובי עזרא המומחה שלכם לבריאות וכושר.  בסקירה זו נבחן את: הסיווג והפתופיזיולוגיה של דלקת מפרקים הקשר בין תזונה לדלקתיות במפרקים המלצות תזונתיות מבוססות מחקר כיוונים טיפוליים אינטגרטיביים סוגים עיקריים של דלקת מפרקים ומנגנונים פתולוגיים 1. אוסטאוארתריטיס (Osteoarthritis, OA) מאפיינים : ניוון פרוגרסיבי של סחוס מפרקי, עם תגובה דלקתית משנית. גורמי סיכון : גיל, השמנה, עומס מכני, ופגיעות טראומטיות. מנגנונים מולקולריים : עלייה באנזימים מפרקי סחוס (MMP-1, MMP-13). ירידה בסינתזת קולגן מסוג II. שפעול מסלולי דלקת (NF-κB, IL-1β). 2. דלקת מפרקים שגרונית (Rheumatoid Arthritis, RA) מאפיינים : מחלה אוטואימונית עם דלקת סינוביאלית כרונית. גורמי סיכון : גנטיקה (HLA-DR4), עישון, ודיסביוזיס במעי. מנגנונים אימונולוגיים : תגובה של תאי T ו...