יום שישי, 12 ביוני 2020

קובי עזרא פתרונות בריאות

קובי עזרא פתרונות בריאות והפעם על התבלין הנפוץ קינמון

הקינמון משמש בעיקר בתעשיות הארומה בגלל ניחוחו, ניתן לשלבו בסוגים שונים של מזון, בשמים, ומוצרי רפואה.



המרכיבים החשובים ביותר של הקינמון הם: קינמלדהיד וטרנס-קינדלדהיד (Cin) שנמצאים בשמן האתרי, ובכך תורמים לבושם ולפעילויות הביולוגיות השונות שנצפו בקינמון.


מחקר שנערך על Cinnamomum osmophloeum (C. osmophloeum) הראה כי השמן האתרי מעלי הקינמון מכיל רמה גבוהה של Cin. 



קליפת קינמון מכילה פרוציאנידין וקטצ'ינים. מרכיבי הפרוצ'נינינים כוללים גם קישוריות מסוג A-פרוטקנינידית וגם מסוג B- סוגים. פרוציאנידינים אלה המופקים מקינמון ופירות יער הם בעלי פעילויות נוגדות חמצון.


קינמון שימש כנוגד דלקת, קוטל חרקים ונגד יתושים, ונגד סרטן. קינמון שימש באופן מסורתי כאבקה לשיניים וטיפול בכאבי שיניים, בעיות שיניים, ולטיפול בריח רע מהפה. 

כמו גם הטיפול בקינמון נמצא יעיל בסוכרת.


תרכובות נוגדות חמצון הקיימות במזון ממלאות תפקיד חיוני בחיי האדם, והן פועלות כגורמים להגנת הבריאות. בנוסף לתפקיד זה, נוגדי חמצון הם אחד התוספים העיקריים המשמשים בשומנים ושמנים. אפילו בתעשיית עיבוד המזון נעשה שימוש בנוגדי חמצון כדי לעכב או למנוע קלקול מזון.


תבלינים וצמחי מרפא קיבלו התחשבות מהירה כמקור לנוגדי חמצון מועילים כנגד מחלות שונות.

נוגדי חמצון חשובים לבני אדם, מכיוון שהם מגיבים לרדיקלים חופשיים ולנזקים במחלות מטבוליות ותסמונות הקשורות לגיל של בני אדם ובעלי חיים אחרים.


דווח על תמציות שונות של קינמון, מימיות ומטנוליות שהראו פעילויות נוגדות חמצון ניכרות. מחקר שנערך על חולדות דיווח כי מתן אבקת הקליפה של C. Verum (10%) במשך 90 יום ייצר פעילויות נוגדות חמצון כפי שמצביע על ידי אנזימים נוגדי חמצון לבביים וכבדיים, דיונים מצומדים שומנים וגלוטתיון (GSH).



קבוצת מחקר דיווחה כי שמן קינמון עשוי להציג פעילות סופרוקסיד-דיסמוטאז (SOD-) כפי שמצביע על ידי עיכוב יכולת המעכב של חמצון פיוגולול.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה