דילוג לתוכן הראשי

אילו רכיבי תזונה יכולים לצמצם את חמצון ה-LDL כולסטרול?, קובי עזרא

אילו רכיבי תזונה יכולים לצמצם את חמצון ה-LDL כולסטרול?, שלום כאן קובי עזרא המומחה שלכם לבריאות וכושר.

הפחתת החמצון של כולסטרול LDL חיונית למניעת מחלות לב וכלי דם. להלן כמה חומרים מזינים, ויטמינים, מינרלים ועשבי תיבול שיכולים לעזור:

ויטמין E: פועל כנוגד חמצון, מגן על כולסטרול LDL מפני חמצון. מקורות בתזונה הם אגוזים (שקדים, אגוזי לוז), זרעים (כמו גרעיני חמניות), תרד וברוקולי.

ויטמין C: פועל באופן סינרגטי עם ויטמין E למניעת חמצון LDL. מקורות עשירים הם  פירות הדר, תותים, פלפלים וברוקולי.

ויטמין B3 (ניאצין): עוזר להעלות את כולסטרול HDL ולהפחית את חמצון LDL. מקורות טובים  עופות, דגים, דגנים מועשרים ובוטנים.

מגנזיום: ממלא תפקיד בשמירה על רמות כולסטרול בריאות. מקורות: ירקות ירוקים עלים, אגוזים, זרעים ודגנים מלאים.

סלניום: נוגד חמצון המסייע בהגנה על התאים מפני נזק, כולל כולסטרול LDL. מקורות אגוזי ברזיל, דגים, ביצים וגרעיני חמניות.

שום: ידוע ביתרונותיו הקרדיווסקולריים, הוא יכול להפחית את חמצון LDL. כמות אידאלית היא שיני שום טריות. 

כורכום: מכיל כורכומין, בעל תכונות נוגדות חמצון המגנות על כולסטרול LDL. מקורות שורש כורכום טרי, אבקת כורכום, תוספי כורכומין במינון: 500-2000 מ"ג כורכומין ליום.

תה ירוק: עשיר בקטצ'ינים, המסייעים בהפחתת חמצון LDL. מינון יעיל: 3-5 כוסות ליום.

תמצית זרעי ענבים: מונעת חמצון של כולסטרול LDL. מינון רצוי: 100-300 מ"ג ליום.

חומרי מזון יעילים אחרים

חומצות שומן אומגה 3: נמצאות בשמן דגים, הן עוזרות להפחית דלקת וחמצון LDL. מקורות דגים שומניים (סלמון, מקרל), ​​תוספי שמן דגים, זרעי פשתן וזרעי צ'יה.

פיטסטרולים: תרכובות צמחיות שעוזרות לחסום את ספיגת הכולסטרול. מקורות אגוזים, זרעים וקטניות. מינון מומלץ: 2 גרם ליום.

שילוב של חומרים מזינים אלה בתזונה, יחד עם אורח חיים בריא, יכול להפחית משמעותית את הסיכון לחמצון LDL ולשפר את בריאות הלב הכללית. אם יש לך העדפות או הגבלות תזונתיות ספציפיות, הודע לי, ואוכל להתאים את ההמלצות עוד יותר!

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

קריאטין לבריאות הנפש והגוף - אנטי אייג'ינג, קובי עזרא

האם קריאטין מסייע לבריאות הנפש והגוף האידאלית - אנטי אייג'ינג. קריאטין משמש בעיקר ספורטאים ומפתחי גוף לצורך שיפור כוח השרירים והביצועים הספורטיבים, אך היתרונות שלו הם מעבר לספורט, במיוחד כשמדובר באנטי אייג'ינג ובשיפור הבריאות הכללית.  שימור מסת שריר - ככל שאנו מתבגרים, אנו מאבדים באופן טבעי מסת שריר וחוזק, מצב המכונה סרקופניה. המצב הנ"ל הוא גורם מרכזי בניידות וסיכון מוגבר לנפילות ושברים כתוצאה מכך. קריאטין עוזר ע"י תמיכה במטבוליזם האנרגתי של תאי השריר ומקל על התכווצויות שרירים יעילה יותר. שמאפשר שמירה על מסת שריר רזה , אפילו אצל מבוגרים יותר שאולי לא עוסקים באימונים בעצימות גבוהה. תפקוד קוגניטיבי טוב יותר  מחקרים חדשים מראים שתוספי קריאטין עשויים להועיל לבריאות המוח. מכיוון שהמוח דורש כמויות גבוהות של אנרגיה, קריאטין ממלא תפקיד בהבטחת האנרגיה של התאים כדי לבצע משימות ביעילות. מחקרים מראים שקריאטין עשוי לשפר את התפקוד הקוגניטיבי, במיוחד באוכלוסיות מזדקנות, ע"י שיפור הזיכרון, זמני התגובה והבהירות המנטלית. שיכול להיות בעל ערך בהפחתת ירידה קוגניטיבית הקשורה לגיל. אנ...

ויטמין D ובריאות המוח - מה הקשר? קובי עזרא

ויטמין D ובריאות המוח : מחקר רנדומיזציה תצפיתית ומנדלית. רמה גבוה יותר של ויטמין D הוצע כבעל השפעות מועילות על בריאות המוח. המטרה הייתה לחקור את הקשר בין 25-הידרוקסיויטמין D [25(OH)D], תכונות הדמיה עצבית, והסיכון לדמנציה ושבץ מוחי. {1} מחסור ויטמין d  היה קשור לסיכון מוגבר לדמנציה ושבץ מוחי, עם הקשר החזק ביותר לאלו עם 25(OH)D <25 nmol/L (לעומת 50-75.9 nmol/L; HR מותאם: 1.79; 95% CI: 1.57, 2.04 ו-HR: 1.40; 95% CI: 1.26, 1.56, בהתאמה).  ניתוחי MR לא ליניאריים אישרו את השפעת הסף של 25(OH)D על דמנציה, כאשר הסיכון צפוי להיות גבוה ב-54% (95% CI: 1.21, 1.96) עבור המשתתפים ב-25 ננומול/ליטר בהשוואה ל-50 ננומול/ליטר. 25(OH)D לא היה קשור לתוצאות הדמיה עצבית או לסיכון לשבץ בניתוחי MR. נתח השפעה פוטנציאלי מצביע על כך שניתן למנוע 17% (95% CI: 7.22, 30.58) מדמנציה על ידי הגדלת 25(OH)D ל-50 ננומול/ליטר. ה מסקנות : רמה נמוכה של ויטמין D הייתה קשורה לתוצאות הדמיה עצבית ולסיכונים לדמנציה ושבץ מוחי גם לאחר התאמה מקיפה של משתנים. ניתוחי MR תומכים בהשפעה סיבתית של מחסור בוויטמין D על דמנציה אך ל...

איזה מגנזיום הכי יעיל?, קובי עזרא

ההבדלים בין סוגי תוספי המגנזיום השונים נובעים בעיקר משיטות הספיגה והיציבות שלהם, המשפיעות על הזמינות הביולוגית (bioavailability) בגוף. להלן פירוט המאפיינים העיקריים של כל צורה, מבוסס על מחקרים וטכנולוגיות קיימות.. 1.  מגנזיום ליפוזומלי (Liposomal Magnesium) המגנזיום עטוף במעטפת שומנית (ליפוזום), המגנה עליו מפירוק במערכת העיכול ומשפרת את ספיגתו בתאים דרך מיזוג עם קרומי התא. יתרונות : ספיגה יעילה יותר בהשוואה לצורות מסורתיות (כמו מגנזיום אוקסיד או ציטרט), בזכות הגנה מפני חומצות קיבה ואנזימי עיכול. מפחית תופעות לוואי גסטרואינטסטינליות (כמו שלשול), שכן המגנזיום משתחרר באופן מדורג. מחקרים מוכיחים כי ליפוזומים מעלים רמות מגנזיום בפלזמה וברקמות ביעילות גבוהה. חסרונות : ייצור יקר יותר, ותלוי באיכות הליפוזומים (גודל ויציבות). 2.  מגנזיום בננוטכנולוגיה (Nano-Magnesium) חלקיקי מגנזיום בגדלים ננומטריים (1-100 ננומטר), המגדילים את שטח הפנים ומשפרים מסיסות וספיגה במעי. יתרונות : ספיגה מהירה ויעילה דרך מחסומי רירית המעי, בזכות גודלם הזעיר. פוטנציאל להגעה לרקמות עמוקות יותר (למשל, מוח או עצמ...