דילוג לתוכן הראשי

רשומות

איך למנוע קמטים?, איך מעלימים קמטים בפנים? קובי עזרא

איך למנוע קמטים? , איך מעלימים קמטים בפנים? קובי עזרא.  שלום כאן קובי עזרא מומחה לרפואה נטורופטית היום אספר לכם על דרכים למניעת קמטים בעור הפנים, וכיצד תוכלו לצמצם את הנטייה להזדקנות העור? אילו רכיבי תזונה מסייעים למניעת קמטים? ואילו מעודדים את הזדקנות העור?.  העור בהיותו האיבר הגדול ביותר בגופנו, חשוף לסביבה וסובל מגורמי הזדקנות פנימיים וחיצוניים כאחד. הזדקנות העור מאופיינת בתכונות כמו: היווצרות קמטים, אובדן גמישות ואלסטיות, רפיון ומראה בעל מרקם מחוספס ופחות חלק. מה הגורמים לקמטים בעור הפנים? באופן כללי הגורמים לקמטים בעור הפנים הם: נטייה גנטית - שעל כך אין לנו שליטה, מימיקה בפנים כלומר הבעות פנים של האיש החושב, או חיוך גדול וכו'.  כמובן חשיפה למזהמים סביבתיים, לקרינת השמש, עישון אקטיבי ופסיבי, תזונה שאינה מכילה די הצורך נוגדי חמצון ועשירה במזון מהיר וסוכרים, חוסר נוזלים עקב ירידה באכילת או שתיית מים... אוקיי אז מה אתם יכולים לעשות בבית שלכם כדי לצמצם ו/או אולי למנוע את חלק מהיווצרות הקמטים בפנים ? וזאת ללא הזרקות של בוטוקס ו/או חומרי מילוי שונים...   לשטו...

שקדים סגולות רפואיות, קובי עזרא

שלום כאן קובי עזרא מומחה שלכם לרפואה נטורופטית, היום אספר לכם על היתרונות שבאכילת שקדים וסגולות הרפואיות שלהם בקצרה.  השקדים נחשבים כמקור עשיר של חומצות שומן בלתי רוויות, פוליפנולים פיטוכימים ונוגדי חמצון כ ויטמין E , בנוסף למינרלים מגנזיום, סידן ומנגן, וסיבים תזונתיים.  השקדים מצמצמים קמטים ופיגמנטציה בפנים. {1} אכילת שקדים מסייעת ל הוריד רמות LDL- כולסטרול (ליפופרוטאין בצפיפות נמוכה), ולהגביר את רמות ה-HDL-כולסטרול (ליפופרוטאין בצפיפות גבוהה). זאת בנוסף לתכונות אנטי דלקתיות ונוגדות חמצון כך מגנים מפני טרשת העורקים הגורמות למחלות לב וכלי דם. {2} שקדים עשויים לעזור ב הורדת לחץ הדם הסיסטולי וכך לספק הגנה נוספת מפני מחלות לב. שקדים מכילים מינרלים כמו: סידן ו מגנזיום החיוניים ל חיזוק העצמות וכך לצמצם את הנטייה ל אוסטאופורוזיס (הידלדלות העצם על כל מרכיבה) התוקפת בעיקר נשים.  שקדים מסייעים ל ספיגת סוכרים איטית יותר וכך לגרום לעליות מתונות יותר של הסוכר בדם לאחר הארוחות, הדבר חשוב ביותר בקרב חולי סוכרת .  1. https://www.mdpi.com/2072-6643/13/3/785/htm?fbclid=IwAR2H...

איך עושים דיאטה, איך להרזות בלי דיאטה? קובי עזרא

רבים שואלים אותי  איך עושים דיאטה , איך להרזות בלי דיאטה ? אז היום יספר לכם קובי עזרא מומחה לרפואה נטורופטית, איך לעשות דיאטה מבלי לעלות שוב במשקל בדומה לדיאטת היו-יו שבדיאטות אלה יורדים במשקל אך לרוב שוב עולים חזרה ולעיתים קרובות אף יותר מנקודת ההתחלה.  אז ראשית נשאלת השאלה: איך לרדת באחוזי השומן ? והכי חשוב לא להשמין ולעלות שוב במשקל ?! אז אציין שברוב המקרים הכל מתחיל בעליות חדות של רמות הסוכר בדם, שיכולות לנבוע לרוב מתזונה לא מאוזנת עשירה במזון מתועש, ו/או מצבי סטרס ו/או שימוש בתרופות כמו למשל פרדניזון וכו'...  עלייה ברמות הסוכר בדם תגרום בתגובה לעלייה בהפרשת ההורמון אינסולין מהלבלב, שיגרום ל ירידה ברמת הסוכר בדם וכניסתו לתאים - לאנרגיה.  יש לציין שעודפי הסוכר יאגרו בצורת גליקוגן - המהווה מחסן אנרגיה בשרירים (0.5%-1% ממשקלם) ובכבד (3-5% בקירוב).  מיכן ניתן להבין גם שאנשים וספורטאים בעלי מסת שרירים גדולה יאגרו יותר גליקוגן . ולא הריכוז ישתנה אלא הכמות עקב משקל מסת השריר הגדולה יותר.  בנוסך יש לומר ש שרירים מאומנים יפתחו את היכולת לאגור יותר גליק...

אגוזי מלך יתרונות בריאותיים קובי עזרא

שלום כאן קובי עזרא מומחה לרפואה נטורופטית והיום אספר לכם על אגוז מלך המכונה גם בשם אגוז אנגלי או אגוז קליפורניה בעל יתרונות בריאותיים רבים עקב צריכתם, לרבות ירידה בסיכון למחלות לב וכלי דם, מחלת לב כלילית, טיפול בסוכרת מסוג 2, מניעה וטיפול בסוגי סרטן מסוימים, והפחתת התסמינים המיוחסים להפרעות נוירולוגיות הקשורות לגיל והפרעות נוירולוגיות אחרות. אגוזי מלך יתרונות בריאותיים קובי עזרא אכילת אגוזי מלך תשפר את צריכת הסיבים התזונתיים, חלבון , ויטמינים ו מינרלים , לרבות שומן בלתי רווי, מגנזיום , זרחן וחומצה אלפא-לינולנית אומגה-3 (ALA).  תרכובות פיטוכימיות, כגון הפנולים, מועילות לבריאות האדם. הם יכולים להפחית את הסיכון למחלות לב וכלי דם ולמחלות ניווניות ע"י מניעת סטרס חמצוני וחמצון של מקרומולקולות ביולוגיות. {6, 7} הוכח שתרכובות פנוליות יכולות לנטרל רדיקלים חופשיים ובעלות תכונות קליטת מתכות בנוסף לפעילויות האנטי-סרטניות. {8, 9} באגוזי מלך יש ריכוז גבוה של טוקופרולים וטוקוטריאנולים שהן תרכובת ממשפחת ויטמין E , אשר מציגה תכונות נוגדות חמצון, בעיקר בעיכוב תהליכי חמצון שומנים. {11} אגוזי מלך וש...

ויטמין D ובריאות המוח - מה הקשר? קובי עזרא

ויטמין D ובריאות המוח : מחקר רנדומיזציה תצפיתית ומנדלית. רמה גבוה יותר של ויטמין D הוצע כבעל השפעות מועילות על בריאות המוח. המטרה הייתה לחקור את הקשר בין 25-הידרוקסיויטמין D [25(OH)D], תכונות הדמיה עצבית, והסיכון לדמנציה ושבץ מוחי. {1} מחסור ויטמין d  היה קשור לסיכון מוגבר לדמנציה ושבץ מוחי, עם הקשר החזק ביותר לאלו עם 25(OH)D <25 nmol/L (לעומת 50-75.9 nmol/L; HR מותאם: 1.79; 95% CI: 1.57, 2.04 ו-HR: 1.40; 95% CI: 1.26, 1.56, בהתאמה).  ניתוחי MR לא ליניאריים אישרו את השפעת הסף של 25(OH)D על דמנציה, כאשר הסיכון צפוי להיות גבוה ב-54% (95% CI: 1.21, 1.96) עבור המשתתפים ב-25 ננומול/ליטר בהשוואה ל-50 ננומול/ליטר. 25(OH)D לא היה קשור לתוצאות הדמיה עצבית או לסיכון לשבץ בניתוחי MR. נתח השפעה פוטנציאלי מצביע על כך שניתן למנוע 17% (95% CI: 7.22, 30.58) מדמנציה על ידי הגדלת 25(OH)D ל-50 ננומול/ליטר. ה מסקנות : רמה נמוכה של ויטמין D הייתה קשורה לתוצאות הדמיה עצבית ולסיכונים לדמנציה ושבץ מוחי גם לאחר התאמה מקיפה של משתנים. ניתוחי MR תומכים בהשפעה סיבתית של מחסור בוויטמין D על דמנציה אך ל...

חסר מגנזיום ותסמינים - קובי עזרא

היום נדון על חוסר מגנזיום  ותסמינים.  מחסור במגנזיום, הידוע גם בשם היפומגנזמיה, היא בעיה בריאותית שלעתים קרובות מתעלמים ממנה, ובעיקר כשהיא תת-קליניקת כלומר ללא סימפטומים.  מגנזיום הוא מינרל התוך תאי השני בשכיחותו. הממלא תפקיד חשוב בהומאוסטזיס של אינסולין ובמטבוליזם של גלוקוז באמצעות ריאקציות אנזימטיות מרובות. {4} צריכת מגנזיום נמוכה באוכלוסיות הצורכות דיאטות מזון מעובד מודרניות. צריכה נמוכה של מגנזיום קשורה למחלות כרוניות בעלות דאגה עולמית, כמו: מחלות לב וכלי דם , סוכרת מסוג 2 , תסמונת מטבולית ומחלות שלד. {1} אין כיום סמן ביולוגי פשוט ואמין לסטטוס המגנזיום בגוף כולו, מה שמקשה על הערכה קלינית ופרשנות של החסר במגנזיום בבני אדם. {1} בנוסף יש לציין כי צריכת הסידן בארה"ב וכך גם העולם המערבי עלתה בשיעור של פי 2-2.5 מזו של צריכת המגנזיום, {1} מגנזיום הוא קו-פקטור לביו-סינתזה, הובלה והפעלה של ויטמין D ; ומחקרי ויטמין D ומגנזיום הראו שניהם נקשרים עם חלק מאותן מחלות כרוניות. {1} השפעות בריאותיות של צריכת מגנזיום לא מספקת רמת מגנזיום נמוכה באוכלוסיות הצורכות דיאטות מודרניות המכיל ...

אומגה 3 ולחץ דם גבוה מטה אנליזה, קובי עזרא

אומגה 3 ולחץ דם גבוה מטה אנליזה, קובי עזרא. צריכת חומצות שומן רב בלתי רוויות אומגה-3 ולחץ דם, להלן מטה-אנליזה של ניסויים מבוקרים אקראיים. עדויות עדכניות עשויות לתמוך בשימוש בחומצות שומן אומגה-3 (רצוי חומצה דוקוסהקסאנואית וחומצה איקוספנטאנואית) להורדת לחץ דם, אך החוזק והצורה של הקשר בין מינון לתגובה נותרו לא ברורים. מחקר זה כלל מחקרים מבוקרים אקראיים שפורסמו לפני 7 במאי 2021, שכללו משתתפים בני 18 ומעלה, ובדק קשר בין חומצות שומן אומגה-3 (חומצה דוקוסהקסאנואית, חומצה איקוספנטאנואית או שניהם) לבין לחץ דם גבוה .  מודל רגרסיה מעוקב של שלב אחד עם אפקטים אקראי שימש כדי לחזות את הקשר הממוצע של מינון-תגובה בין צריכת חומצות שומן אומגה-3 יומית ושינויים בחץ דם.  ערכו גם ניתוחים מרובדים כדי לבחון הבדלים לפי תת-קבוצות שנקבעו מראש. נכללו 71 ניסויים, שכללו 4973 אנשים עם מינון משולב של חומצה דוקוסהקסאנואית + חומצה איקוספנטאנואית של 2.8 גרם ליום (טווח בין-רבעוני, 1.3 גרם ליום עד 3.6 גרם ליום).  נמצא קשר לא ליניארי הכולל או ברוב תת הקבוצות, המתואר כעקומות תגובה בצורת J. הצריכה האופטימלית הן...